Elitloppet-viikonloppu alkoi Solvallassa suomalaisittain mitä riemukkaimmin, kun Mika Forss hallitsi ajajien MM-kilpailun osalähtöä lähdöstä maaliin kärkipaikalla.

Voitto sai suomalaisyleisön huutamaan suosikilleen onnitteluja pitkin pitkää urheiluareenaa. Ruotsalaiselle asiantuntevalle yleisölle Mika Forssin nimi on tullut viime vuosina jo hyvin tutuksi.

“En ole koskaan tiennyt, että Mika Forss on suomalainen”, totesi yksi voittajaa “hejjannut” ruotsalaisfani onnittelujensa lomassa.

Katso Hevosurheilun Facebook-sivulta videoklipit Forssin voittoajosta Solvallan MM-osakilpailussa.

Forss kertoi lähdön jälkeen kuulleensa valmentaja Lisa Maria Oreforsilta, että hevonen on nopea.

“Hän antoi ohjeeksi, että keulapaikan voi antaa poiskin, jos joku tulee lujaa vaatimaan, mutta kun ei tullut jatkoin kärjessä ja hevonen teki siitä tasapainoisen juoksun loppuun asti.”

Toisessa osalähdössä Forss ajoi BWT Dangerin varhain johtavan rinnalle. Tuomas Korvenojan valmentama ja Mika Sohlbergin kasvattama ja osa-omistama hevonen kesti hyvin neljänneksi.

“Johtavan rinnalta hevonen juoksi hyvin. Rata ei ollut tänään vielä niin nopea kuin se tulee viikonloppuna olemaan”, Forss huomautti.

Voiton vei Pegasus All Over ohjissaan hallitseva ajajien maailmanmestari James Macdonald.

Perjantain viimeisessä MM-osalähdössä Forssin kohtaloksi oli jäädä Bishop-ajokillaan viimeisten joukkoon 2640 metrin ryhmälähdössä. Sijoitus oli yhdeksäs. Forss arveli, että hevonen ei voinut olla täysin terve kilpailussa. Hän tarjosi sille juoksun voittajan takana, mutta jo takasuoralla kävi selväksi, ettei kärkeen ollut kirimahdollisuutta.

Voiton vei ruotsalaisyleisön iloksi Ulf Ohlsson hevosella Venerdi, joka on Pietro Gubellinin valmennuksessa.

Ajajien MM-turnee jatkuu Solvallan lauantain raveissa yhdellä osalähdöllä.

Ajajien MM-pistetilanne päivitetään myöhemmin WDC:n viralliselle kisasivulle.

Lisää teemasta: Elitloppet