Daniel Redénin Propulsion otti neljännen peräkkäisen voiton Norrbottens Stora Pris -kisassa Bodenin yössä. Petri Salmelan Makethemark oli hyvä kakkonen.

Muscle Hustle oli alussa nopein. Kun Propulsion vyöryi rinnalle, Robert Bergh luopui vetotöistä. Örjan Kihlström sai ajaa tasaista 1.13-kyytiä keulassa. Se tiesi muille vaikeuksia. Propulsion oli jälleen loistava oma itsensä ja pinkoi miljoonan kruunun voittoon ajalla 11,7a/2140m. Ulf Ohlssonin ajama Makethemark pinnisti johtohevosen rinnalta rehdisti kakkoseksi, Ori oli toinen myös viime vuonna. Muscle Hustle kesti kolmanneksi niukasti ennen Milliondollarrhymeä.

”Tämä tuntuu hyvältä, kun spekuloitiin, onko tallin hevosissa jotain vialla. Proppen voitti tänään helposti. On tosi mahtavaa, että se on tullut takaisin, vanha Proppen”, liikuttuneelta vaikuttanut Redén iloitsi. ”Propulsion on 8-vuotias, ja otamme lähdön kerrallaan. Nyt se saa porkkanoita, ja myöhemmin mietitään, missä jatkamme kilpailemista”.

”On tämä aivan mahtava hevonen. Tunsin jo toisessa pruuvistartissa, että kaikki on taas kunnossa. Lopussa ei tarvinnut avata korvahuppuja, eikä käyttää vetolappuja. Hevosen kyvyistä kertoo sekin, että jos on huono päivä, niin se on neljäs Elitloppetissa”, Kihlström kertoi.

”Kun Makethemark jäi Propulsionin rinnalle, toivoin vain, että Uffe ajaa viisaasti ja vain toisesta sijasta. Ja niin hän teki. Olen oikein tyytyväinen hevoseen”, Salmela totesi.

John Östman ajoi kaksi voittoa. Ensimmäinen tuli V75:n Klass I:ssä, jossa Östman kannusti norjalaisen Littleredcorvetten suuryllätykseen. Toisen voiton Östman ohjasti Miia Pulkkisen Ypäjä Lamborghinilla.