Seinäjoki Racessa viime lauantaina laukanneella Ranch Kellyllä vaikuttaa kaikki olevan hyvin.

Valmentaja Anne Luttisen mukaan Seinäjoen karkea rata ei sopinut tammalle. Laukka saattoi johtue siitä.

”Kelly kävi Jarno Kauhasen tutkittavana, eikä hevosessa ollu mitään ihmeellistä vialla”, Luttinen kertoo. ”Oikeaan takajalkaan tulee kuitenkin pieni hoitotoimenpide. Ei mitään suurta kuitenkaan. Viikonloppuna käymme vielä Pursiaisen Tuulalla, joka hoitaa Kellyn lihaspuolen.”

Tammaa on suunniteltu astutettavaksi toukokuun ensimmäisenä lauantaina kilpailtavaan Finlandia-ajoon saapuvalla Readly Expressillä. Näillä näkymin kaksikko ei ole kohtaamassa Vermon kaviouralla, sillä Ranch Kellylle ei ole ainakaan vielä tullut kutsua suurkilpailuun. Muutenkin hevosen kilpailukalenteri on vielä auki.

”Ensin odotetaan kiima-aikaa, jolloin hevonen tutkitaan siltä osin. Mietitään, että jäädänkö silloin hieman huilimaan vai mitä tehdään. En osaa sanoa vielä yhtään. Se riippuu ihan hevosesta, mutta tammaa ei radalla nähdä ennen kuin kaikki on kotona sataprosenttisesti hyvin. Toukokuussa olisi viikon sisään kolme todella hyvää lähtöä; ensin on Oulun Number One, sitten tammojen pitkän matkan SE–koe ja vielä kultadivisioonafinaali Kuopiossa. Varmaan joku niistä ajetaan, jos hevosella on kaikki hyvin.”

Päivitetty to klo 15.54: korjattu kirjoitusasua kohdasta SE-koe.