Sofokles ja Tiitu 1221 SH etevimmät ratsu- ja ajoponit.

Ypäjällä viikonloppuna järjestettävän kansainvälisen shetlanninponinäyttelyn ensimmäiset Championit olivat suomalaisia. Lauantaina näyttelyn parhaaksi ratsushettikseksi valittiin yhdeksänvuotiaan Ada Tarvosen omistama ja ratsastama ruuna Sofokles (Allgunnens Sorro – Kärlingehults Kokett – Horshaka Bumbo). Paras ajoponi oli puolestaan Mirva Kinnusen ajama ja hänen sekä Ronja Mikkolan omistama tamma Tiitu 1221 SH (Gläntans Pirat – Wenla – Abbe), joka esitettiin upeasti juhlavaunuista.

Tiitu ei ole eilisen teeren poni näyttely-yhteyksissä. Se on kiertänyt tapahtumia ja voittanut ruusukkeita, parhaimpana savtuksenaan kansallisen poninäyttelyn parhaan Suomessa syntyneen nuoren ponin titteli kaksi vuotta sitten. Nyt tähtäin on valjakkoajossa, vaikka huomenna tamma vielä esiintyykin myös näyttelykehässä.

Sofokles esiintyi alle 12-vuotiaiden ratsastajien luokassa edukseen ja kuuliaisesti. Vaikka working hunter -luokassa kohtaloksi oli tullut hylkäys, tasaisen rata sujui jouhevasti ja tyylillä. Poni toi nuorelle omistajalleen hienon kansainvälisen tittelin.

Huomenna näyttely jatkuu varsinaisilla näyttelyluokilla ja niiden Championien valinnalla. Ponit on jaoteltu mustiin ja värillisiin sekä miniponeihin. Ulkomaisia osallistujia on viidestä maasta, tuomarit puolestaan edustavat kahdeksaa eri kansallisuutta. Ilmoittautuneita poneja on yli 300.