Thorvaldin Suur-Hollola-suora on nousujohteinen: ensin kolmossija kirkastui kakkoseksi ja tänään tuli jo pitkään haaveiltu voitto. Poni eteni Maria Kiukaksen ohjastamana suoraviivaisesti kohti kärkeä ohi Golden Geronimon ja Jokimäen Pipan.

””Maria on puhunut jo kolme vuotta, että olisipa hieno voittaa ponien Suur-Hollola. Tämä oli kauden päätähtäin ja oli tosi hienoa voittaa”, Thorvaldin valmentaja Julia Kiukas iloitsi radan varressa.

Thorvaldin vauhdin salaisuus oli valmentajan mukaan kengitysbalanssin muutoksessa.

”Koko ajan on tiedetty, että se pääsee kovaa, kunhan ravi on kohdallaan. Iskä kengitti sen uudelleen viikonloppuna.”

”Siltä kevennettiin kengitystä, kun se aiemmin meni herkästi peitsille. Thorvald oli jo Elitloppetissa hyvä, mutta haparointia tuli”, Ari Kiukas kertoi.

Ykkössija heltisi tänään ajalla 2.10,4.

”Poni saa tänään paljon porkkanoita ja kaikkea sellaista, mistä se tykkää. Varmaan leivotaan kakku, Julia Kiukas kertoi kotona Mikkelissä odottavista juhlallisuuksista.

Isä Ari Kiukas haaveili hieman suuremman mittakaavan pippaloista, erään savolaisen hevosmiehen tyyliin. Mies oli kuulemma tuonut aina voittajahevosen talon suureen saliin ja tarjonnut sille sokeria maljakosta.

Päivän muissa ponilähdöissä voittajiksi pinkoivat Wera/Veera Marttila, Smedens Andiamo/Jenni Rautiainen ja Pearl/Pinja Iltanen.