Helsinkiläinen Tuomarinkylän kartano viettää suurin piirtein kolmatta sataa jouluansa, vähän riippuen siitä  mistä asti sen katsotaan seisseen näillä sijoillaan.

Kylän nimenä Tuomarinkylä (Domarby) tunnettiin jo keskiajalla. Vanhin maininta on vuodelta 1417. Tuomarinkylän kartano muodostettiin 1700-luvun keskivaiheilla vanhan talonpoikaiskylän paikalle. Tuolloin kartanon omisti majuri Magnus Brunow. Nykyinen kustavilainen päärakennus on valmistunut 1790-luvulla.

Valkoista joulua ei tänä vuonna saatu, mutta maisema on kaunis näinkin.

Tuomarinkyläläiset ovat huolissaan kulttuurimaiseman säilymisestä, sillä kaavaluonnos uhkaa lohkaista maisemasta ison osan asuinrakentamisen ja liikenteen alle.  Historiallisille pelloille kaavaillaan mahdollisesti kerrostaloasuntoja.

Uuden kaavan suunnitelmia vastustava ProTuomarinkylä -liike toimii muun muassa Facebookissa.

Mutta nyt vietetään joulua. 1960-luvulta asti toiminnassa ollut Tuomarinkylän ratsastuskoulu ja muutkin mäen tallit kokoontuvat jouluaattoaamun katrilliin 9-11. Maneesissa tapahtuva esitys on maksullinen tekijöilleen, mutta avoin yleisölle.

 

Tuomarinkylän ratsastuskoulu on yksi alueen talleista.Tuomarinkylän ratsastuskoulu on yksi alueen talleista.
Jouluaaton ratsastustunnin välineet.Jouluaaton ratsastustunnin välineet.
Joulublingbling suitsiin ja menoksi.  Salla Lamppu ja Rulle, newforestin ja eestinponin risteytys. Rulle on pieni, mutta pirteä. Joulublingbling suitsiin ja menoksi. Salla Lamppu ja Rulle, newforestin ja eestinponin risteytys. Rulle on pieni, mutta pirteä. "Mahtavan söpö.".
Ada Meriläinen ja Tango, joka on kiva mutta laiska.Ada Meriläinen ja Tango, joka on kiva mutta laiska.
Peppi, Elli, Salla, Ada, Veera ja Meeri valmistelemassa jouluaaton ratsastusta.Peppi, Elli, Salla, Ada, Veera ja Meeri valmistelemassa jouluaaton ratsastusta.