Wilhelm Paalin valmentama Dreammoko lähtee Seinäjoki Raceen radalta 3. ”Se tuntuu hyvältä, odotukset ovat varsin positiiviset”, Paal kertoi tänään kilpailun tiedotustilaisuudessa Seinäjoen raviradalla.

Dreammoko sijoittui viime vuoden Elitloppetissa neljänneksi. Jan Stinsin omistama ori on viettänyt pitkän aikaa Ranskassa, mutta on nyt majaillut useamman viikon Ruotsissa. Samoin se teki ennen viime vuoden Elitloppetia, jossa se sijoittui neljänneksi.

”Omistajalla oli Ruotsiin siirtymisestä jo viime vuodelta hyvät kokemukset ennen Elitloppet-viikonloppua. Dreammoko tulee selästä lujaa, mutta johtavan rinnalta se ei tee ihan omaa juoksuaan”, Paal kertoi.

Valmentaja uskoo, että timokolainen pystyy parhaimmillaan ollessaan pitämään kiihdytyksessä jopa salama-avaajana tunnetun Pastore Bobin ulkopuolellaan.

Dreammoko kilpaili viimeksi maaliskuun 15. päivältä Ranskassa. Se sijoittui neljänneksi Aubrion Du Gersin voittamassa lähdössä.

”Olen ennen kaikkea tyytyväinen hyvään esitykseen, mutta hevonen pystyy voittamaan lähdön”, Paal virkkoi.

Voitokkaalla On Track Piratenilla on plakkarissa 45 ykköstilaa. Ruuna on voittanut V75-tasolla ennätykselliset 32 kertaa.

”Se vaatii kiltin juoksun. Jos lähdössä pidetään kovaa vauhtia, uskon, että Piratenilla on mahdollisuudet”, valmentaja Hans S Strömberg totesi.

Elian Webillä on Katja Melkon mukaan kaikki kunnossa.

”Taktiikassa on monenlaisia mahdollisuuksia, kun on niin monia kovia avaajia. Nyt muutetaan Elianin balanssia: edessä on kevyet kengät ja lisäksi käytetään reiällisiä vetolappuja”, Melkko sanoi.

”Tämähän on niin kuin tasoitusajo: parhaat ovat haastavilla lähtöpaikoilla”, Janne Soronen nauratti kuvaillessaan Seinäjoki Racea ja Elian Webin tuttua kasirataa.