Veikkauksen pelaajat voivat jälleen osallistua Ruotsin ja Tanskan ravien yhteispoolipeleihin 29. maaliskuuta ajettavista raveista eteenpäin. 

Ruotsin ATG:n isännöimissä yhteispoolipeleissä on käytössä pelejä yhdistävä laskenta. Poliisihallituksen luvan myötä Veikkauksella on lupa aloittaa pelimyynti ATG:n isännöimiin Ruotsin ja Tanskan lähtökohtaisiin peleihin, jotka toimeenpannaan uudella laskentaperiaatteella.

“Kertoimenlaskentamallin muutos on yksi merkittävimmistä muutoksista Suomessa vuodesta 1928 asti pelattuihin totopeleihin. Uusi kertoimenlaskentamalli tuo muuttuvakertoimisia pelejä lähemmäs Pitkävetoa, kun laskenta mahdollistaa pienemmät kerroinvaihtelut. Yhdistelmien kerroinlinja on pelistä riippumatta sama ja Sija-pelissä esitetään suoraan yksi kerroin, Veikkauksen muuttuvakertoimisen vedonlyönnin tuoteryhmäpäällikkö Juha Ahjolinna toteaa.

Yhdistettyyn kertoimenlaskentamalliin lukeutuvat Voittaja-, Sija-, Troikka-, Kaksari ja Eksakta-pelit. Pelien liikevaihto tullaan ilmoittamaan yhteenlaskettuna ja voitot pelikohtaisesti kertoimina.

Kertoimenlaskentamalliin kuuluvien eri pelien yhteenlaskettu liikevaihto takaa, että laskennassa käytettävä jakosumma on suurempi kuin yksittäisten pelien jakosumma. Suurempi kertoimenlaskennassa käytettävä jakosumma mahdollistaa pienemmät kerroinmuutokset eli vakaammat kertoimet peli- ja yhdistelmäkohtaisesti. Lisäksi laskentaan kuuluvien pelien yhdistelmien kertoimet ovat linjassa pelistä ja yhdistelmästä riippumatta.

Sija-peliä pelattaessa esitetään ainoastaan yksi kerroin eikä kerroinväliä, kuten ns. normaalissa kertoimenlaskentamallissa.

Pelaaja ei voi laskea, miten pelin yhdistelmän kerroin muodostuu, eikä pelien jakosummaa esitetä. Laskentamallin periaate on, että peleihin pelatut panokset lasketaan yhteen, ja pelattujen yhdistelmien panosten nettosumma jaetaan eniten mahdollisia yhdistelmiä sisältävän pelin perusyhdistelmille, josta kertoimet lasketaan peleittäin yhdistelmäkohtaisesti. Eniten yhdistelmiä sisältävä peli on joko Troikka- tai Eksakta-peli kohteen hevosmäärästä riippuen. Kun pelaajan panos jaetaan kaikille mahdollisille perusyhdistelmille, pelaajan pelin kerroin on sama voittoon oikeuttavasti perusyhdistelmästä riippumatta.

Yksittäisen pelin toteutuva palautusprosentti vaihtelee laskentamallissa pelaajien pelikäyttäytymisen ja kilpailutulosten mukaan. Pelaajan peliin pelatusta panoksesta vähennetään palautusprosentin mukainen osuus pelikohtaisesti. Jos voiton laskennallinen kerroin on pienempi kuin 1,00, maksetaan pelaajalle voittoina vähintään nettopanos.

“On mahtava päästä lanseeraamaan pelaajille Ruotsin ja Tanskan kohteiden lähtökohtaiset pelit uudella kerroinlaskentamallilla, joka voi hyvinkin olla tulevaisuuden malli, jolla muuttuvakertoimisia pelejä tarjotaan pelaajille laajemminkin”, Ahjolinna sanoo.

“On ilahduttavaa, että ATG:n tärkeä kumppani Veikkaus voi jälleen tarjota asiakkailleen Ruotsin lähtökohtaisia pelejä yhteispooliin. Rajat ylittävä tiivis yhteistyö on yhä tärkeämpää maailmanlaajuisilla pelimarkkinoilla, ja jo ennestään tiedämme, että Veikkauksen asiakkaat arvostavat tätä mahdollisuutta. Tämä lisää myös pelien likviditeettiä, mikä tekee meistä kilpailukykyisempiä kovilla markkinoilla”, ATG:n Head Of International Ylva Svensson toteaa.

Lähde: Veikkauksen tiedote

Lue myös: ATG:n kerroinlaskennan muutos iskee Suomeen – “Puhutaan kymmenistä miljoonista”