Viikko sitten laitumelta kadonnut nuori suomenhevonen Friski Poika löytyi lopulta aivan laitumen lähistöltä.

Laitumella ollut 1,5-vuotias suomenhevosori Friski Poika eli Paavo katosi laumastaan Marttilassa Varsinais-Suomessa viime viikon torstaina. Tästä pääset katoamisesta kertovaan uutiseen.

Hevosta etsittiin ison vapaaehtoisjoukon voimin, mutta päivien kuluessa toiveet orivarsan löytymisestä elävänä hiipuivat. Eilen tapaukselle saatiin lopulta päätös etsijöiden löydettyä hevosen ruhon aivan laitumen lähettyviltä.

”Ruho löytyi ihan laitumen läheltä, sellaisesta paikasta, missä oli tosi huono näkyvyys. Siitä ympäriltä oli kyllä etsitty, mutta sitä ei vaan oltu huomattu aiemmin. Haju sen lopulta paljasti eilen, kun se oli siellä jo melkein viikon ollut”, huokaa Friski Pojan omistanut Anne Soikkeli.

”Ruhon asennosta ja kaikesta voi päätellä, että hevonen on kuollut tapaturmaisesti ja hyvin nopeasti saman tien. Muuta siitä ei tietysti enää pysty sanomaan.”

Soikkeli oli ostanut vuonna 2019 syntyneen Friski Pojan itselleen tänä kesänä 40-vuotislahjaksi. Muita omia hevosia hänellä ei ole, mutta harrastus jatkuu ylläpitohevosen kanssa.

”Ainahan varsoihin ja varsojen hankintaan liittyy riskejä, se on tosiasia. Kun on huono tuuri, niin on huono tuuri ja se voi sattua ihan missä vain ja ihan kelle vain. Nyt se vaan sattui minun kohdalle”, Soikkeli miettii.

”Surullinen päätös asialle tämä on. Mutta haluan sanoa superisot kiitokset kaikille niille, jotka auttoivat Paavon etsinnöissä. Somen voima on ollut tässä tapauksessa tullut esiin parhaassa mahdollisessa muodossaan.”