Finnish Eventing Leaguen pääsarja, Kiviniitty Big Tour alkoi viikonloppuna Keravalla 2*:n tasolla. Voittoon ei ratsastanut Elmo Jankari tai Sanna Siltakorpi, vaan heidän työntekijänsä.

“Meni paremmin kuin osasin odottaa. Toki olen treenannut paljon, mutta luokassa oli isoja vastuksia myös. Ihan hyvältä tuntui voittaa valmentajat ja työnantajat”, 19-vuotias Lotta Lamberg hymyilee.

Voittokakkua hän ei ole vielä leiponut, mutta sekin aika varmaan koittaa, Lamberg epäilee. Hän starttasi Keravan pääluokkaa kahdella ratsulla. FWB tamma Come In Like a Rose (Indoctro–Come Back II) oli joukon paras ja perheen omakasvatti, FWB-ruuna, Aquastrory´An (Quasto– Animo) ensimmäinen ei-sijoittunut.

Lue myös: Sanna Siltakorpi joutui lainaamaan kisatakin Keravalla ja katso loput tulokset täältä.

Come In Like a Rose eli Rose, kilpailee kenttäratsastuksessa kunnolla vasta toista kauttaan. Se, kuten hevosen ratsastajakin, on aiemmin kunnostautunut rataesteillä. “Tämä oli sen toinen kahden tähden kilpailu. Kouluradalla tuli rikko vastalaukassa, muuten ei ollut mitään ihmeellistä. Rataesteet menivät hyvin ja maastorata tosi hyvin”, Lamberg kertoo. “Toisella vedellä hevonen vähän kompuroi alashypyn jälkeen, mutta pääsi jatkamaan, eikä se vaikuttanut mihinkään. Rata tuntui helpolta ja hevonen oli varma ja menossa.”

Kolme vuotta Siltakorpi-Jankari Eventing -tiimissä työskennellyt Lamberg sanoo, ettei enää usko, että esteet tulevat takaisin päälajiksi. Kenttäratsastus on vienyt sydämen.

Tällä kaudella Lambergin tarkoituksena on kiertää koko Kiviniitty Big Tour, ja miksipäs ei. Keravan voitosta hän kuittasi 500 euroa, ja finaalissa palkintopotti kolminkertaistuu. “Hienoa, että on saatu järjestettyä tällainen sarja.”

Come In Like a Rose ei ole perinteinen kenttähevonen, sellainen pieni ja näppärä. Lamberg kuvailee ratsuaan isoksi ja rehelliseksi, joka yrittää aina parhaansa. “Ei siitä varmasti mitään olympiahevosta tule, mutta se on varovainen ja hyppää hyvin.”

Se, miten vuonna 2012 syntynyt hevonen Lambergin alle tuli, onkin erikoinen tarina. “Äitini osti sen vuonna 2016 lähes pakotettuna. Se ostettiin siitokseen, koska sen jalassa piti olla vamma, joka vaatii kuntoutusta. Kun se tutkittiin, siitä ei löytynyt mitään vikaa. Rose on todella halpa hevonen siihen nähden, miten se on suorittanut”, ratsastaja kiittelee. “Molemmat hevoseni ovat vielä nuoria ja hyvässä kunnossa, eikä niillä ole ollut vammoja.”

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Lisää teemasta: RatsastusPLUS