7-viikkoisen vauvan äiti Sanna Siltakorpi ratsasti Keravan kenttäkilpailut Bofey Clickillä harjoitusmielellä ja sijoittui toiselle tilalle oman tallin ratsuttajan Lotta Lambergin ja Come in Like a Rosen jälkeen.

”Ihan hauskaa se oli taas kilpailla”, hän sanoo tyytyväisenä.

Tarkoituksena oli hakea tuntumaa kilpailemiseen ennen 3 viikon päästä Sveitsissä alkavaa kansainvälistä kilpailukautta. Siellä Siltakorpi ratsastaa kolmea tähteä, kun taas elämänkumppani Elmo Jankari aloittaa molemmilla valmiilla hevosillaan neljästä tähdestä.

Ennen Keravaa Siltakorpi on tämän vuoden puolella ehtinyt ratsastaa kolme viikkoa, hypätä muutamia kertoja ja käydä kertaalleen maastoesteillä.

”Siitä lähdettiin näissä kisoissa, että Keravalla aloin etsiä kisatakkia, joka mahtuisi päälle. Itse kilpaileminen oli vielä sivuseikka”, hän hymyilee. ”Mutta EM:iin aion mahtua jo omaan takkiini.”

Pikkuinen poika, Siltakorven ja Jankarin toinen lapsi, on vielä helpompi kuin edellinen, äiti kertoo.

”Se herää kerran yössä itkemään ja sitten taas nukkuu”, hän hymyilee.

Kilpailussa koulukoe meni hyvin, raviohjelmassa tuli muutama sivuloikka. Estekokeessa tuli yksi puomi, kun Siltakorven mukaan hevonen oli menossa, mutta ratsastajalla vielä lihasmuistissa korjaamista.

Kilpailuiden haastavin kohta oli maastoesteverryttely.

”Kun eihän Clickkään ole käynyt missään pitkään aikaan, eikä sillä ole paljoa hypätty. Se oli iloinen ja pukitteli, hyvä että pysyin selässä. Mutta maastoradalla oli sitten mukavaa, kun sai mennä lujaa”, Siltakorpi kertoo.

Ratsastaja taas koki, että hänen itsellään oli vielä hakemista oikeissa vauhdeissa, rytmissä ja isompien etäisyyksien löytämisessä.

”Tämä olikin tsekkaus sille, missä mennään. Pääsin taas itse mukaan lajiin”, Siltakorpi kertoo.

Järjestelyt toimivat Keravalla hyvin, ja pohjat oli saatu hyvään kuntoon viikon takaisten sateiden jäljiltä, hän kiittää. Rataankin Siltakorpi oli tyytyväinen.

”Keravalla on vähän vaikeampi maasto, kuin muilla Suomen radoilla, enkä ehkä juuri siellä nostaisi hevosta uudelle tasolle. Mutta jos kaikki radat ovat helppoja, taso ei kehity. Keravalla tehtäviä on enemmän, mutta rata on reilu”, Siltakorpi analysoi.

Hevosurheilun juttu luokan voittajasta Lotta Lambergista täällä.

Lisää teemasta: RatsastusPLUS