Dramatiikkaa ja jännittäviä tilanteita riittää suomenhevosten Oulu Express -finaalissa lähtökiihdytyksestä maaliin saakka.

Suomenhevosten OEX-finaali lähti yllättävästi liikkeelle, kun Kuumahuuma valtasi keulapaikan ja Sipisee eteni sen rinnalle. Pelihevosista vauhdikas Ville Kalle laukkasi 1. kaarteen lopussa ja jäi taustalle. Maurizo otti paikan 3. ulkoa ja sen edestä pelisuosikki Kinderi iski keulaan 1400 ennen maalia.

Kinderi laukkasi yllättäen 800 ennen maalia, jolloin Maurizo pääsi keulaan edenneen Sipiseen kimppuun. Huisi Hemmo iski selästä maalisuoralla, mutta ei saanut otetta. Viime metrit tultiin todella kovaa, ja Maurizo vastasi urheasti.

“Jäi jo talvella jo tosi hyvä fiilis hevosesta, se vaikutti lahjaakkalta ja oli todella fiksu”, Maurizoa ohjastanut Esa Holopainen kommentoi. “Tuntui, että Santun (Raitala) hevonen Huisi Hemmo menee lopussa väkisin ohitse, kun se pääsi selästä iskemään. Tämä on jännä hevonen, ja se lähti vastaamaan kaverille loppusuoralla.”

Maurizon valmentaja Seppo Suuronen on melkoinen velho suomenhevosten kanssa. Hänet valittiin vuonna 2011 vuoden valmentajaksi. Tämä kausi on mennyt muutamaa aikaisempaa vauhdikkaammin.

“Sepolla on hyvät siitostammat. Hän muistaa ruokkia ja liikuttaa hevosia huolellisesti, mitään muuta on keksi, miksi nämä ovat vuosi toisensa jälkeen niin hyviä”, Holopainen arvioi.

Osaomistajat Ville ja Niko Peltomäki olivat mukana voittajaseremonioissa juhlimassa hienon suurvoittoa. Tunnelmat olivat kuitenkin samalla myös haikeat.

“Isälle haluan tämän voiton omistaa”, Ville Peltomäki kommentoi.

Ville Kalle paikkasi laukkaansa hienosti, mutta uusi hyppynsä vielä maalisuoran alussa. Silti superlahjakkuus pystyi pelastamaan vielä 3600 euron kolmosrahat.

Lämminveristen finaalissa nähtiin An-Dorran huikea näytös. Radalta 12 lähtenyt superlupaus kiersi ulkoratoja pitkin keulapaikan hakeneen Magical Princessin rinnalle. Alun hurja vauhti kostautui vain Magical Princessin kintereissä, mutta An-Dorra jatkoi vakuuttavaa menoaan. Se painosti itsensä jo 650 ennen maalia kärkipaikalle, ja samassa tamma pakeni muiden ulottumattomiin.

Reinon (Palomäki) kanssa juteltiin, että meillä on paras hevonen ja ajetaan sen mukaisesti”, Jukka Torvinen selvitti. “Hän jäi kotiin ja katsoi varmasti lähdön. Reinolle vaan terveisiä kotiin.”

“Loppuvuosi sitten näyttää, kenellä on ikäluokan paras hevonen. Superhyvä on tamma joka tapauksessa, kävi miten kävi.”

An-Dorran hoitaja Anna Hiltunen lähti hevosen kanssa valoittamaan Oulun.

“Nyt se näytti taas vähän sitä, mitä se oikeasti on”, Hiltunen kommentoi. “An-Dorrassa on kaikki asiat kohdallaan. Se on mahdottoman kiva hevonen.”

Stonecapes Thor ja Lara Luca täydensivät oikean totokolmikon.

Toto75-seuranta tästä linkistä.