Ypäjän kansallisissa koulukilpailuissa viikonloppuna ratsastettiin GP-luokan lisäksi paljon muuta. 

Lauantain inter II –luokan voitti Elisabet Ehrnrooth Macacholla prosentein 68,676, ja lauantain PSG:n Maria Kainulainen varsin estesukuisella Lasparkilla (Spartacus – Lavallo) prosentein 65.392.

Poneja oli lähtenyt valkoisia aitoja katsomaan hyvät 24 kappaletta, ja niistä paras oli Mila Pietarilan luotsaama Avalon, joka voitti prosentein 68,714. Lasten luokassa kaksoisvoitto meni Coco Roinelle äitinsä Sara Maattolan hevosilla Sambaya ja Cameo. Junioriluokan voitti Pinja Järvinen Fahrenheitilla prosentein 66,11. Toisen PSG:n paras Louise Jönsson Daynalla tasan 70 prosentin tuloksella.

”Meni kyllä todella hyvin ja olen tosi tyytyväinen. Muutamia pikkurikkeitä tuli, Dayna esimerkiksi kompastui toisen lisätyn alussa. Mutta se antoi nyt paremman fiiliksen ja oli energisempi. Aiemmin vaikeat piruetitkin onnistuivat hyvin, kun se oli nyt paremmin pohkeen edessä”, Jönsson summaa.

Tällä viikolla 21 vuotta täyttävä Jönsson lukee parhaillaan pääsykokeisiin, työskentelee kuntokeskuksen asiakaspalvelussa ja treenaa Daynaa pitkäaikaisen valmentajansa Kikko Kalliokosken kanssa. Ruuna on ollut hänellä 6-vuotiaasta.

”Kyllä sitä on jo oppinut lukemaan. Sen kanssa pitää löytää sopiva mielentila, että se on menossa, mutta ei liian villi”, Jönsson kertoo.

Seuraavat kilpailut ovat Ypäjän hallikansainväliset, jos ne vain päästään ratsastamaan. Kesäksi kalenteriin on merkitty EM-kilpailut Espanjassa.

”Jo viime vuonna olimme aivan lähellä finaalipaikkaa”, Jönsson muistuttaa.

Mila Pietarila kilpaili viime kaudella lapsiratsastajien luokkia ja kävi EM-kilpailuissakin. Tänä vuonna päätavoitteena ovat EM:t ponilla Avalon sekä junioriluokat ratsulla Donell Höjris.

Ypäjällä hän kilpaili Avalonilla.

”Se on isoponiruuna, ja ollut minulla tänä vuonna 4 vuotta. Tosi yritteliäs ja mukava treeni- ja kisakaveri”, hän kuvaa.

Hän kertoo, että poni liikkuu kaikissa askellajeissa ilmavasti ja laadukkaasti.

”Ja nyt olemme saaneet sitä samaa liikettä radalla liikkeisiin”, hän iloitsee.

Pietarila on kotoisin Kajaanista, mutta hän muutti toissa vuonna perheineen Järvenpäähän, jossa valmentautui Karolina Liuksialan kanssa. Viime vuonna Pietarila muutti Kaarinaan, jolloin valmentaja vaihtui välimatkan takia Hannemari Kiuttuun, joka on tuttu koulutuomarina ja myös suomenhevosratsu Jalopenon ratsastajana.

”Oikein mukava! Pidän hänen tyylistään kovasti. Hän on tosi tarkka, mutta osaa myös kehua ja palkita”, Pietarila sanoo.

Juniorihevosen Donell Höjriksen kanssa tavoitteena ovat SM-kilpailut.

”Hän on oikein mukava, tosi kiltti ja yritteliäs. Tamma, joka omaa hyvän työmoraalin”, hän kertoo Tanskassa GP-tasolla kilpailleesta hevosestaan.

Ja paljastaa, että hän harjoittelee sen kanssa junioriluokkien juttuja, eikä GP-asioiden testaamiseen ole oikein lupaa.

”Mutta joskus hän kyllä esittelee niitä omasta tahdostaan”, Pietarila sanoo iloisesti.

Ypäjän tulokset täällä.

 

 

Louise Jönsson ja Dayna.Louise Jönsson ja Dayna.

Lisää teemasta: RatsastusPLUS