Toto75-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto75-1: 1 A.T. Veeti 16,67 %, 1,72 e

Toto75-2: 11 Detroit Rock Sisu 1,99 %, 26,70 e

Toto75-3: 2 Turbo-Jytky 47,79 %, 51,46 e

Toto75-4: 6 Virginia Grif 67,88 %, 67,33 e

Toto75-5: 1 Juliette Lax 86,10 %, 77,86 e

Toto75-6: 10 Excalibur It 26,65 %, 191,52 e

Toto75-7: 2 Atupem 13,79 %, 478,12 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 478,12 euroa

6 oikein 2,64 euroa

 

Vaihto: 330 757,09 euroa

Seinäjoen kohteet alkoivat päivän arvolle sopivasti tasokkaalla ja tasaisella lähdöllä, jossa A.T. Veeti kurotti täpärästi ensimmäisenä linjalle.

Toto75-1: Sisäradan lähtöpaikasta ei muodostunut haittaa, vaikkei A.T. Veetin nopeus riittänyt viereltä lähtenyttä Tuulenpojua vastaan. Juha Länsimäki pääsi kääntämään A.T. Veetin pian toiseen ulos, ja kaarteen lopulla paikka vaihtui pykälää edemmäs, kun Kukan Tutu painui keulaan.

Eniten kannatusta kerännyt Larvan Hurmos lähti kierroksen täyttyessä vetämään kolmannen radan jonoa perässään Tuurin Toivo, joka käänsi loppukaarteen puolivälissä vapaalle neljännelle radalle.

Kukan Tutu antoi maalisuoralla selvästi periksi, jolloin A.T. Veetiä toisella radalla seurannut Joriini syöksyi vapaaksi jäänyttä sisärataa kärkikamppailuun ja työntyi vain niukasti hävinneenä toiseksi ennen Tuurin Toivoa ja Larvan Hurmosta.

“Tehtävänä oli vaan päästä ulos mahdollisimman äkkiä, ja se kävikin aika kivuttomasti”, Juha Länsimäki kertasi. “Paikka johtavan rinnalla on paras Veetille. Siitä se tsemppaa hyvin ja kaverille siinä ulkopuolella. Oltiin kiitollisia tuhat jäljellä, kun Larvan Hurmos tuli vierelle.”

Pasi Teinin valmentama A.T. Veeti voitti 2100 metrin kisan ajalla 24,5a. Se oli neljänneksi pelatuin.

 

Toto75-2: Tauolta tullut Detroit Rock Sisu kiri yllätysvoittoon. Se oli yhdentoista hevosen lähdössä vasta yhdeksänneksi käytetyin merkki.

Isoimmalla numerolla kilpaillut Detroit Rock Sisu sai asemat neljännestä parista ulkoa, josta se lähti viimeisen takasuoran alussa muiden mukana kolmannelle radalle ja loppukaarteen alussa edellä menneen Cutthecrapin perässä vielä ulommas.

Cutthecrap pääsi maalisuoralle tultaessa radan sisemmäs, jonka jälkeen vapaasti jatkanut Detroit Rock Sisu kiri ratkaisuhetket selvästi parasta vauhtia. Jere Taulion valmentama ja Tomi Haapion ajama 6-vuotias ruuna teki 2100 metrillä ajan 15,1a.

“Puikkoluu murtui. Hoidettiin sitä talvi, ja nyt on kunnossa”, Jere Taulio taustoitti. “Voitto ei yllättänyt, sillä tämä on tosi hyvä hevonen. Ajattelin, että voi olla vähän tukkoinen, mutta eihän tuo näköjään kovin tukkoinen ollut.”

Tomi Haapion toiveet nousivat, kun Detroit Rock Sisu miellytti lämmittelyssä.

“Hyvä hevonen oli edessä. Odotettiin vaan suoralle, ja hevonen kiri varmasti voittoon. Oli oikein vahvan tuntuinen ja tulee varmasti nousemaan sarjoissa”, Tomi Haapio kehui.

Cutthecrap oli hyvä toinen varmasti ennen johtanutta Musclemania, jonka takaa Proserpine ei saanut mahdollisuutta. Kolmannesta sisältä takasuoralla toiseen ulos vaihtanut ja maalisuoralla vapaille päässyt BWT Rock And Roll kiri Musclemanin kupeelle neljänneksi. Niukka suosikki Ready Press laukkasi heti alussa. Voittajaa seurannutta Malecon laukkasi maalisuoralle tultaessa.

 

Toto75-3: Selvä suosikki Turbo-Jytky valtasi voltista johtopaikan, jonka Teemu Okkolin luovutti avauspuolikkaan jälkeen toista rataa voimalla edenneelle Riipiselle.

Voitto ratkesi loppusuoran alussa, kun Riipinen laukkasi. Sitä ajaneen Hannu Torvisen mukaan voimia oli jäljellä mutta oriin jalat menivät solmuun, kun vauhti kiihtyi.

“Täryjyrä tuli rinnalle, niin ajattelin ajaa näin”, Teemu Okkolin perusteli johtopaikasta luopumista. “Oikein pitkä tauko, ja meidän pitää rakentaa tätä hevosta vielä. Aina puhutaan vakavasta hommasta, kun puhutaan hankosidevammasta. Jos tällä terveyttä riittää, homma ei jää kiinni vauhdista.”

Kuudennen kerran tänä vuonna kilpaillut 8-vuotias Turbo-Jytky saavutti kauden kolmannen voittonsa tasoitusennätyksellään 27,6/2100 metriä.

Viimeisellä takasuoralla neljännestä parista selässä kolmannelle radalle lähtenyt Villiäijä kiri lopun vahvasti ja ehti toiseksi niukasti ennen sisältä vapaasti tullutta Ponnen Sisua. Molemmat ovat Bella Varjosen valmennettavia.

 

Toto75-4: Tammalähdön suuri suosikki Virginia Grif otti alun rauhassa, päätyi toiseksi hevoseksi toisen radan jonoon ja kiersi takasuoralla avauspuolikkaan jälkeen eteenpäin, jolloin johtopaikka oli vastuksetta tarjolla.

Tämän jälkeen kaikki oli Virginia Grifille helppoa, ja viisivuotias italialaistamma jatkaa Suomessa neljän startin jälkeen ilman tappiota. Alessandro Gocciadoron valmennettava ravasi 2100 metriä aikaan 12,9a.

Kiihdytyksessä sisältä johtopaikan pitänyt Golda Paris torjui kaarteessa vielä Callela Ladybossin, joka pudotti sisälle tämän taakse. Avauspuolikas oli 1.11-vauhtinen, minkä jälkeen meno rauhoittui selvästi ja Virginia Grif kiersi kärkeen.

Sisäradan vetäessä Golda Paris piti suomalaiset kilpasiskonsa kurissa ja nappasi voittajasta jääneenä kakkossijan ennen Callela Ladybossia. Toisen kaarteen lopussa toiselle radalle ilman vetoapua kiertänyt Willow Pride ei jaksanut puristaa ihan tototaistoon.

 

Toto75-5: Kohteiden pankki Juliette Lax veti odotusten mukaisesti startista maaliin. Toinen puolikas oli reippaan alun jälkeen maltillinen, ja koko viimeinen kierros tultiin sitten lujaa.

Antti Teivainen ajoi Jussi Suomisen valmentamaa Juliette Laxia, jonka vuoden viides täysosuma tuli tuloksella 25,1/2100 metriä.

“Lähtö lähti niin kuin suunniteltiin, että keula saadaan ja siinä saadaan ajaa ihan omaa ajoa”, Antti Teivainen kertasi. “Tamma meni tosi helpon tuntuisesti. Varaa jäi. Vaikka oli selvä tuo voitto, niin ei tarvinnut kuin istuskella ja nauttia kyydistä.”

Alusta asti lähinnä Juliette Laxia tullut Tähtisäihke pysyi parin mitan päässä tuntumassa maaliin asti ja oli oikein hyvä toinen. Loppukaarteen alussa neljännestä parista ulkoa hyökännyt Vieskerin Virva kiri tasaisen hyvin perille ja puristi sisältä hieman taipuneen Loikkauksen ohi kolmanneksi.

Toisessa kaarteessa kolmannesta ulkoa ratkaisunsa tehnyt Huimariina pääsi kaarteen jälkeen toiselle radalle ilman vetoapua. Se ei pystynyt vauhdin kiihtyessä etenemään Juliette Laxin rinnalle ja laukkasi kolmannen puolikkaan täytyttyä.

 

Toto75-6: Pitkän matkan suosikki North Lexus eteni johtoon ensimmäisen takasuoran lopulla, mutta Olli Koivunen päästi Excalibur Itin kärkipaikalle, kun ensimmäisellä takasuoralla taustalta reissuun lähtenyt ykköshaastaja tuli rinnalle toisen kaarteen jälkeen.

Niko Jokela piti Excalibur Itin kanssa tahdin tasaisena eikä antanut suosikille enää mahdollisuutta ohitukseen. Arctic Lover mahtui työntymään sisältä kuitenkin kolmanneksi niukasti ennen William Birdlandia, joka kiersi puolimatkassa kuolemanpaikalle.

“Ajattelin, että ajan ennen muita vahvoja hevosia sitten vaikka kuolemanpaikalle, mutta Ollin kehonkielestä näki, että hän laskee keulaan asti”, Niko Jokela kertasi. “Saatiin siihen hyvä hevonen rinnalle eikä kolmannen radan kiritkään vetänyt, niin homma oli hyvin hallinnassa. Meilläkin oli varaa tosi paljon, ja hevonen tuli ihan pintakaasulla.”

Antti Mäntymäen valmentama Excalibur It kuittasi 4500 euroa 3120 metrillä ajalla 15,6.

 

Toto75-7: Seinäjoki Racessa juhlittiin suomalaisvoittajaa, kun loppukaarteen alussa toisesta parista ulkoa iskenyt Atupem ehti juuri ennen maalia johtaneen Pastore Bobin ohi. Pastore Bobin takaa myöhään tilaa saanut Chief Orlando työntyi myös samaan rintamaan, mutta joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

Santtu Raitala ajoi Antero Tupamäen Atupemia, joka oli kolmanneksi pelatuin ja vei 70 000 euroa kilpailuennätyksellä 11,8a/2100 metriä.

Lähdöstä lisää erillisessä jutussa.