Joensuu-ajon suuri suosikki Atupem pääsi kaarteen jälkeen sopuisasti Edward Alen ohi johtopaikalle, jossa se sai tehdä oman juoksunsa.

Toiselle radalle ilman vetoapua päätynyt Special Envoy U.S. tyytyi asemaansa, ja Santtu Raitala sai ajaa Atupemilla haluamaansa tahtia.

Loppusuora oli kilpailun selvästi vauhdikkain. Koko päätöspuolikas taittui 11,5:n lukemiin, mutta kun Atupem sai maalisuoran alussa menoluvan, eroja syntyi hetkessä. Edward Ale seurasi tuntumassa toiseksi, ja Tir Du Caux tuli niin ikään sisältä selvemmin hävinneenä kolmanneksi. Kymppitonnin voitto irtosi tuloksella 13,6a/2140 metriä.

“Hevonen oli tänään tosi innokas auton taakse mennessä ja vähän yliahkerakin. Jossain toisessa lähdössä se olisi lähtenyt tänään aika kovaakin liikenteeseen, mutta nyt tuntui siltä, että pitää vähän varmistella se lähtökiihdytys, ettei tule vahingossakaan askelvirheitä”, Santtu Raitala kertasi alun tapahtumia.

“Oli mukava, että hevosta kunnioitettiin tänään ja saatiin sille tämmöinen mukava startti tähän kohtaan. Se on kuitenkin usein joutunut tekemään töitä hartiavoimin. Se oli kyllä tosi notkean tuntuinen koko päivän. Olemus oli ehkä tämän vuoden parasta, vaikka suorituksessa ei tarvinnut näyttää.”

Atupemin kasvattaja-omistaja Antero Tupamäki oli jo etukäteen luottavainen, sillä 6-vuotias ori oli tuntunut kotona hyvältä.

“Se otti Lahden startit pitkältä tauolta paremmin kuin odotin, ja sen jälkeen se on ollut nämä 2-3 viikkoa hirveän hyvä”, Antero Tupamäki iloitsi. “Siitä tuli nyt tuollainen köröttelyjuoksu. Hevonen pääsi nyt aika helpolla, mutta kyllä sen silti juosta piti.”

Derbypäivänä Vermossa ajettava Suomen mestaruus saattaa olla Atupemin seuraava kilpailu, mutta Tupamäki korosti, että ensin täytyy tämän jälkeen katsoa, että kaikki on kunnossa.

“Kilpailuja kyllä on, kun hevonen vaan riittää”, Tupamäki huomautti.

Atupem oli Toto75-kierroksen pelatuin hevonen ja kuudennessa kohteessa rivin ensimmäinen suosikkivoittaja. Lisää aiheesta seurantajutussa.