Ranskan ihmeruuna Aubrion du Gers sai kaiken näyttämään helpolta, kun se johti Joseph Verbeeckin ohjastamana Kymi Grand Prixiä Kouvolassa alusta loppuun.

Ringostarr Trebin poisjäännin myötä suureksi suosikiksi kohonnut Jean Michel Baziren valmentama Aubrion du Gers kasvatti ennestäänkin muhkeaa yli 1,5 miljoonan voittosummaansa 100 000 eurolla tuloksella 13,2a/2100 metriä.

Kilpailussa juostiin tosissaan oikeastaan vain loppusuora. Ari Moilanen panosti Bret Bokolla kiihdytykseen, mutta Aubrion du Gersin ulkopuolelta yritys osoittautui toivottomaksi. Iikka Nurmosen ajama Midnight Hour piti raon kiinni sisäradalla, ja Bret Boko joutui pakittamaan hännille.

Jonomuodostelmaan tuli eloa toisessa kaarteessa, kun Mika Forss käänsi T.Rexin toiselle radalle. Venosc de Minel pääsi sen taakse, kun sitä enemmän pelattu kolmas ranskalaisravuri Dijon oli laukannut hylkäykseen jo alussa.

Vauhti pysyi maltillisena tämän jälkeenkin aina viimeisen kaarteen alkuun, jossa Verbeeck antoi Aubrion du Gersille merkin tihentää tahtia, ja aivan tosissaan tultiin vasta loppusuora. Kaarteessa tiiviissä tuntumassa tullut Midnight Hour oli suoralla aseeton ja putosi kyydistä, jossa Venosc de Minel pysyi suosikkia millään lailla haastamatta tämän mukana.

“Alussa oli vähän kamppailua, mutta herra Bazire kehotti minua ajamaan johtopaikalle ja minä kuuntelin häntä, sillä hän tuntee hevosen paremmin”, Jos Verbeeck naurahti. “Matkalla ei ollut tarvetta ajaa sen kovempaa.”

Iikka Nurmonen oli kohtalaisen tyytyväinen Midnight Houriin, kun se jätti T.Rexin taakseen ja sijoittui parhaana kotimaisena edustajana 17 000 euron arvoiselle kolmossijalle.

Hän hämmästeli ranskalaisia huippuravureita, jotka tulevat viimeiset 200 metriä 1.04-vauhtia. Hänen mukaansa Midnight Hourin pitäisi parhaimmillaan pystyä seuraamaan niitä, mutta ohittaminen olisi joka tapauksessa mahdotonta.

 

Lue lauantain muista tapahtumista täältä.