Toto76-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto76-1: 4 Costello 64,22 %, 0,10 e

Toto76-2: 2 Celebrity Lane 30,58 %, 0,30 e

Toto76-3: 13 Victory Bonsai 18,07 %, 1,90 e

Toto76-4: 6 Atupem 53,28 %, 3,80 e

Toto76-5: 3 Ranch Kelly 68,48 %, 5,50 e

Toto76-6: 6 Piece Of Rock 8,40 %, 28,60 e

Toto76-7: 5 Aubrion du Gers 67,38 %, 32,40 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 32,40 euroa

6 oikein jackpot

 

Vaihto: 452 613,15 euroa

Kouvolan lauantainen Toto76-kierros alkoi Costellon ja Välähdyksen odotetulla yhteenotolla, jonka Risto Tupamäen ohjastama Costello käänsi päätöspuolikkaalla edukseen.

Ville Korjus väläytti etukäteen, että voisi päästää Costellon kiihdytyksen jälkeen johtopaikalle, mutta auton takaa kärkeen ampaissut Välähdys ei kiinni pitämisestä tykännyt ja näin Costello jäi kiertämään sille tutulle paikalle toista rataa ilman vetoapua.

Costello tuli päätöskierrokselle lähdettäessä täysin Välähdyksen ulkopuolelle, ja ratkaisu tapahtui hieman yllättäen jo ennen loppukaarretta. Korjus epäili, että Välähdys meni siinä vaiheessa jo maitohapoille, kun se ei pysynyt enää edes Costellon mukana.

Eroa syntyi, kun Costello jatkoi samaa 1.20-vauhtia maaliin asti. Koko 2100 metrillä ajaksi tuli 21,0a, joka on matkan Suomen ennätys ryhmäajossa.

“Kyllä sitä on tavallaan odotettukin, kun kaikki olosuhteet on vaan kohdallaan”, Risto Tupamäki huomautti. “Costello on mennyt jo niin lähelle monta kertaa. Sisäratajuoksulla olisi pystytty ehkä vielä parempaan, mutta hyvä näinkin.”

“Hienon hevosen Erikassonin kanssa on saatu se jakaa, mutta hienoa se on ottaa itsellekin”, Ville Herttua iloitsi.

 

Toto76-2: Toiseksi eniten pelattu Celebrity Lane avasi suosikiksi luotetun Robin Roofin viereltä johtoon ja hallitsi varmoin ottein maaliin asti. Tasaisen hyvällä vedolla syntyi tulos 12,9a/2100 metriä.

“En tiennyt, miten Hannun (Robin Roofin ohjastaja Hannu Torvinen) ajokki lähtee, mutta kun auto lähti alta pois, se oli heti selvä peli”, Matias Salon valmentamaa Celebrity Lanea ajanut Tommi Kylliäinen sanoi. “Se on helppo hevonen. Tosi mukava ajaa, eikä sitä voi kuin kehua. Ajettiin sen mukaan, mitä ulkopuolelta vaadittiin, ja se meni helposti.”

Celebrity Lanen taakse alussa jäänyt Robin Roof pääsi takasuoralla toiseen ulos, kun Antti Teivainen käänsi Dreambow’n siitä paikasta kolmannelle radalle tarkoituksenaan ajaa johtohevosen rinnalle. Kari Rosimo näytti kuitenkin välittömästi, että haluaa Joe Di Maggion kanssa pitää kuolemanpaikan, eikä Teivaiselle jäänyt muuta mahdollisuutta kuin pakittaa kauas hännille.

Ennen päätöspuolikkaan käynnistymistä kirikaistalle lähtenyt Robin Roof puristi varmasti toiseksi, mutta Celebrity Lanea se ei pystynyt 11-vauhtisessa lopetuksessa uhkaamaan. Sylvie De Vie seurasi sisältä vapaasti kolmanneksi, ja Joe Di Maggio kesti neljänneksi.

 

Toto76-3: Kolmen kilometrin kilpailussa riitti tapahtumia, ja voitto ratkesi erikoisella tavalla, kun Mika Forss käänsi suosikiksi pelatun Victory Bonsain viimeisellä takasuoralla hänniltä sisäradalle.

Kaikki muut pyrkivät samaan aikaan pois ensimmäiseltä takasuoralta johtaneen Knox Hanoverin takaa, ja Victory Bonsai sai edetä vapaasti kärjen taakse. Loppukaarteessa oli vielä tilaa kääntää ulos, ja suosikki kiri sen jälkeen varmasti ykköseksi.

“Oli kyllä nerokas ratkaisu, kaikki pointsit Mikalle”, valmentaja Marko Hakkarainen ylisti. “Voitto oli enemmän kuskin ansiota. Mika kerkesi tuossa sanomaan, että ainut rata muuten, mitä olisi päässyt etenemään, oli viides rata, eikä sitä kautta olisi pystynyt millään voittamaan. Ajoi riskillä ja luotti tuuriin, ja sitä oli tänä päivänä.”

Tempo oli tasaisen hyvä läpi matkan, ja Victory Bonsain ajaksi 3120 metrillä tuli 14,4. Päätöskierroksella ulompia ratoja kiertäneet ja välillä pussissakin olleet Issaquah Sund ja Tir Du Caux kirivät loppuhetkillä terävästi Victory Bonsain tuntumaan muille totosijoille.

 

Toto76-4: Viisivuotiaiden lämminveristen lähdössä nähtiin raju 1.07-vauhtinen avaus, jossa Tapio Mäki-Tulokkaan tallista Suomessa debytoinut norjalaisravuri Chief Orlando valtasi Mika Forssin luotsaamana johtopaikan.

Selvä suosikki Atupem ei ollut mukana hurjimmassa menossa, mutta kun paikat oli jaettu ja Atupem jäi toiselle radalle ilman vetoapua, sitä ajanut Antti Tupamäki suuntasi voimalla kohti kärkeä ja ennen toisen kaarteen puoliväliä keulaan.

“Siinä olisi voinut ruveta sitten pussittelemaankin, mutta kun noin reilusti keulan sai, ajattelin että annetaan kaverillekin mahdollisuus sitten, ja kyllähän tämäkin tuntui niin hyvältä, ettei siitä ihan heti ohi tulla”, Antti Tupamäki kertoi.

Chief Orlando iski maalisuoralla väkevästi kupeelle, mutta Atupem vastasi. Muut putosivat kyydistä, kun päätöspuolikas taittui parhaiden osalta alle kympin lukemiin. Antero Tupamäen Artun Tallin kasvattaman sekä omistaman Atupemin voittoajaksi 2100 metrillä tuli 12,3a.

“Mukava nähdä Suur-Hollolassa, jos hevonen pysyy tämmöisenä. Kyllä se jotain ottaa sielläkin”, Antti Tupamäki herkutteli.

 

Toto76-5: Kierroksen luottohevonen Ranch Kelly nappasi tammojen Jouni Kaikko memorialista neljännen peräkkäisen voiton hienolla tuloksella 12,6a/2100 metriä.

Hannu Torvinen ajoi Anne Luttisen 10-vuotiaan silmäterän ensimmäisellä takasuoralla kolmannesta parista kuolemanpaikalle, josta suursuosikki runnoi tapansa mukaan vahvasti perille. Se hankki yliotteen johtaneesta Twigs Voicista hyvissä ajoin ja teki maalisuoran alussa jo selvän eron, mutta taustalta pitkään selässä tullut Callela Ladyboss spurttasi viimeiset hetket tulisesti ja ehti juuri ennen maalia puolittain kupeelle.

“Ranch Kelly on tosi hyvä juoksemaan tuosta johtavan rinnalta, ja se on iso vahvuus sillä”, Hannu Torvinen kehui. “Voitto tuli sillai helposti, että korvat jäi kiinni. Callela Ladyboss tuli tosi kovaa ja on kanssa kova tamma, mutta onneksi se oli tänään huonommalla paikalla.”

Kolmannesta sisältä viimeisellä takasuoralla kolmanteen ulos päässyt ja maalisuoralle tultaessa vapaalle radalle kääntänyt April Love D puristi täpärästi Twigs Voicin ohi kolmanneksi.

 

Toto76-6: Viimeisen takasuoran aikana kolmannesta parista keulahevosen rinnalle kiertänyt Piece Of Rock puristi nelivuotislähdössä pikkuyllättäjänä kymppitonnin voittoon tuloksella 13,7a/2100 metriä. Se oli kuudenneksi eniten pelattu.

“Siitä oli vähän odotuksiakin”, Juha Utala painotti. “Kun se sai sen yhden startin kroppaansa, tiesi että se petraa kyllä siitä. Nyt saatiin mukava juoksu parijonossa, ja kun käänsin sen, tunsi kyllä, että se liikkuu hyvin.”

Toista rataa ilman vetoapua aloittanut Club Nord Elit sai puolimatkassa selän eteen, kun alkuvaiheessa taustalle pakittanut niukka suosikki Hotshot Luca kiersi etusuoralla viidennestä parista kuolemanpaikalle. Club Nord Elit pääsi lopussa sujuvasti kiriin ja työntyi johtopaikalta hitusen taipuneen Twist Of Faten ohi toiseksi. Hotshot Luca tuli myös tasaisesti perille ja jäi vain täpärästi neljänneksi.

 

Toto76-7: Päivän päälähdöstä tuli taktiikkajuoksu, kun suuri suosikki Aubrion du Gers pystyi torjumaan kiihdytykseen panostaneen Bret Bokon ja sai vetää sen jälkeen täysin ohjastaja Jos Verbeeckin haluamaa tahtia.

Päätöspuolikas taittui 1.08:n lukemiin, ja siitäkin juostiin tosissaan vain loppusuora. Menon kiihtyessä ainoastaan toisesta ulkoa iskenyt toinen ranskalainen Venosc de Minel pysyi Aubrion du Gersin mukana, mutta minkäänlaista haastetta sekään ei pystynyt heittämään. Voittajan takana nappijuoksun saanut Midnight Hour seurasi parhaana suomalaisena kolmanneksi ennen T.Rexiä, joka nousi toisessa kaarteessa vetämään toisen radan jonoa.

 

Lue lisää Kymi Grand Prixistä täältä.