Toto76-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto76-1: 5 Beat Of Love 19,28 %, 0,50 e

Toto76-2: 2 Northern Trick 22,21 %, 2,50 e

Toto76-3: 4 Shadow Of Brisbane 15,26 %, 31,30 e

Toto76-4: 6 Mysteerio 47,56 %, 42,00 e

Toto76-5: 2 Larvan Hurmos 57,72 %, 52,10 e

Toto76-6: 7 Ice Wine 22,74 %, 116,90 e

Toto76-7: 5 Jugador 17,20 %, 198,80 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 198,80 euroa

6 oikein 7,80 euroa

 

Vaihto: 338 366,60 euroa

Johtoon ampaissut Beat Of Love sai matkallakin hieman painetta, mutta irtosi Vermon avauskohteessa silti ylivoimavoittoon, kun suursuosikki Baby Beyonce oli vaisu.

Toto76-1: Yli 67-prosenttisesti merkitty pankki Baby Beyonce ei lähtenyt auton takaa totutun reippaasti, ja Jukka Torvisen luotsaama Beat Of Love nappasi vaivatta johtopaikan. Torvinen otti sen jälkeen vauhtia kovasti pois, minkä seurauksena Jani Ruotsalainen näki toiseen ulos päätyneen Long Leg Lizzyn kanssa tilaisuutensa ja iski takasuoralla keulahevosen kimppuun.

Jukka Torvinen vastasi hetken, mutta päästi sitten kaverin eteensä ja kiersi etusuoran alussa uudestaan kärkeen. Lopputuloksen kannalta tällä ei ollut merkitystä, sillä toiseksi eniten merkitty Beat Of Love oli omaa luokkaansa.

“Koitettiin hevosellekin feikata sitä, että se olisi enemmän paineissaan kuin oikeasti olisi. Sillä on motivaation kanssa ehkä ongelmia, mutta se on muuten tosi hienoraaminen ja -liikkeinen tamma, ja tänäänkin se loppukurvissa pyöritteli vielä korviaan ja voitti parastaan antamatta”, Jukka Torvinen kuvaili.

Voitto oli Anna Sulinin valmentamalle 5-vuotiaalle tammalle kauden toinen ja tuli 2100 metrillä tuloksella 14,7a.

Loppukaarteessa taustalta neljättä rataa iskenyt Three Dee Nodo kiri selvästi toiseksi. Matkalla sisältä toiseen ulos päässyt Norman Price käänsi päätöspuolikkaan käynnistyessä kiriin ja pinnisti kolmanneksi.

Toisen kaarteen jälkeen sisäradan jonosta toiselle radalle ilman vetoapua noussut Baby Beyonce ei jaksanut otella kärkisijoista. Lars Wetzerin mukaan se painoi kovasti sisälle eikä ollut lainkaan normaali.

 

Toto76-2: Salamakypärät-kilpailun finaalin voitto meni tasaisesti pelatussa lähdössä toiseksi eniten peliä keränneelle Northern Trickille, jota ajoi valmentaja Anssi Nurmisen poika Iivari Nurminen.

Northern Trick jäi kiihdytyksessä toiselle radalle ilman vetoapua, mutta apua tuli toisen kaarteen lopussa, kun kilpailusarjaa johtanut Arna Ruohomäki reissutti suosikki Reverend Dredin kolmannesta parista kuolemanpaikalle.

Johtopaikalla juossut Niki Finnströmin ajokki Capo The Eemil ei yltänyt parhaaseensa, ja Reverend Dred hankki siitä yliotteen. Perässä tulleella Northern Trickillä oli kuitenkin vielä voimia ja se puristi 3000 euron voittoon ajalla 14,9a/2100 metriä.

“Pikkaisen toivoin selkää eteen, ja se saatiin”, Iivari Nurminen kertasi. “Lähdin ajamaan ihan tätä lähtöä, ja se toi osittain sen päätöksen, että päästettiin Arna eteen. Onneksi meidän tamma puristi ohi, hieno hevonen.”

Capo The Eemil kesti kaksikosta jääneenä kolmanneksi.

Salamakypärät-kilpailussa tulos merkitsi sitä, että pistejohdossa ollut Arna Ruohomäki nappasi kakkossijan myötä voiton.

“Tänään oli tiukkaa vääntöä, kuten on ollut muutenkin, mutta onneksi meillä oli hyvä hevonen ja kesti hienosti maaliin asti. Niki onnitteli jo viimeisessä kurvissa voitosta”, Arna Ruohomäki iloitsi.

 

Toto76-3: Mailin ryhmän suosikki Everest De Ginai pääsi parhaiten lähteneen Mr Hot Shotin jälkeen johtoon ensimmäisen kaarteen lopussa, mutta Shadow Of Brisbane kiri vaativissa oloissa loppuhetket kaikista vahvimmin.

Toiseksi eniten merkitty Shadow Of Brisbane lähti takasuoralla neljännestä parista selässä kolmannelle radalle, iski kaarteessa omaan kiriin ja puristi 4500 euron voittoon. Se kirjautti reipastahtisessa kisassa ajan 13,0a.

“Se on oikeasti ihan käsittämätön hevonen”, Olli Koivunen ihasteli Harri-isänsä valmennettavaa. “Miten paljon se on juossut kilpaa ja aina pärjännyt. Se on semmoinen hevonen, kun se on vähän huonompi, se on joku neljäs, ja sitten kun se on vähän parempi, se voittaa aina, viikosta toiseen ja vuodesta toiseen. Kun puhutaan hyvistä kilpahevosista, tämä on ihan sellainen esimerkkitapaus.”

Everest De Ginai sijoittui toiseksi ennen Mr Hot Shotia, joka pääsi yrittämään maalisuoralla vapaasti. Kaikki eivät saaneet mahdollisuutta, sillä maaliin tultiin muuten tiiviissä ryppäässä.

 

Toto75-4: Kylmäveristen nousija- ja haastajadivisionan kohtaamisen suosikki Mysteerio pääsi takamatkan sisäradalta mukavasti matkaan ja juoksi pääjoukossa toisena hevosena toista rataa, kunnes Veli-Matti Kangasluoma käänsi sen toisen kaarteen lopussa kolmannelle radalle.

Avaustuhannen kärkiparina kinastelleet Vinhatuuri ja Faitteri eivät pystyneet pitämään samaa tahtia enää toisella kierroksella, ja Mysteerio eteni takasuoralla kuolemanpaikalle, josta se jyräsi lopussa varmasti ykköseksi tuloksella 27,8/2120 metriä.

“Lähdettiin kaikki niin väljästi, että päästiin heti toiselle radalle, ja se oli iso pelastus tuon voiton kannalta”, Veli-Matti Kangasluoma huomautti. “Ajoin kyllä koko matkan niin lujaa kuin tuo kulki. Se on pikkuisen laiska, varsinkin kun lähdetään vetolaput ylhäällä, mutta se on hyvä vaan, niin kestää kauan ajaa kilpaa. Kaikki oli pelissä, mutta voitto oli varma.”

Mysteerion perässä niin matkalla kuin kirissä tullut Tementikko jatkoi takasuoralta kolmatta rataa ilman vetoapua tasaisen hyvin toiseksi. Vinhatuuri kesti kolmanneksi.

 

Toto76-5: Selvä suosikki Larvan Hurmos johti tähtidivarin karsintaa koko 2100 metrin ajan. Se saavutti ajan 27,1a.

“Oli niin hyvä hevonen, että se meni suoraan keulaan ja hallitsi siitä”, Jouni Miettisen valmentamaa Larvan Hurmosta ajanut Esa Holopainen kehui. “Tämä on kehittynyt hirmu paljon. Tämä oli ennen niin hidas lähtemään, mutta nyt on tullut iän ja starttien myötä vauhtia lisää ja nyt saa aina helpomman juoksun, kun on oppinut lähtemään.”

Jouni Miettinen on mukana myös 8-vuotiaan oriin omistajakimpassa.

“Sillä ei ole ajettu ikinä hiittiä. Suoralla käyn päästämässä vetoja, jos metsässä ei ole paikat kunnossa”, Jouni Miettinen kertoi valmennuksesta. “Täytyy olla yläkerran herralle kiitollinen, että on jälleen tällainen hevonen sattunut. Tosi tyytyväisiä ollaan. Suunnitelma on, että ajetaan vielä pari starttia. Turku ja sitten Seinäjoen finaali.”

Puolimatkassa kolmannesta parista kuolemanpaikalle kiertänyt Vieskerin Virva ei pystynyt vakavasti haastamaan, mutta oli hevosenmitan hävinneenä hyvä toinen ennen kaksikon takaa kolmannelle radalle maalisuoralla hakeutunutta Vinksaa.

 

Toto76-6: Merit oli vikkelin kiihdytyksessä, mutta sille kelpasi kaarteen jälkeen Ice Winen selkä.

Lähdön suosikki Stardust Fibber kiersi toisen kaarteen aikana rauhallisessa menossa kolmannesta parista kuolemanpaikalle, josta se haastoi vauhdikkaassa päätöksessä tiukasti, mutta toiseksi eniten pelattu Ice Wine piti täpärästi pintansa.

“Kyllä ne kovaa lähti sisäpuolelta, ja mäkin jonkin verran satsasin siihen lähtöön. Näytti vähän siltä, että keulapaikan voisi saada, ja näinhän siinä sitten kävi”, Leo Mönttisen tammaa ajanut Ari Moilanen kertasi alun tapahtumia.

“Hevonen on ollut vähän sellainen, ettei se ole asettunut tuohon keulapaikalle, etenkin jos on joutunut ajamaan tuon alun, mutta nyt se rauhoittui tosi nätisti ja pyöritteli vaan korviaan. Stardust Fibber on tehnyt hurjia juoksuja ja tuli siihen rinnalle. Tultiin kyllä tosi kovaa tuolta kurvista, mutta tämä vastaili tarpeen mukaan ja tuntui, että oltiin vähän edellä.”

Voittoajaksi saatiin 16,6a/2100 metriä. Merit nousi lopussa kaksikon takaa vapaille, mutta se joutui tyytymään kiihtyneessä vauhdissa hyvään kolmossijaan.

 

Toto76-7: Käpylä Grand Prixin suosikki Jamie Hyneman laukkasi hylkäykseen heti alussa. Toiseksi eniten pelattu Jugador eteni kaarteessa kolmannelta radalta toiselle ilman vetoapua, josta se painui viimeisellä takasuoralla keulaan ja jatkoi vakuuttavasti kymppitonnin voittoon tuloksella 16,3/2600 metriä.

 

Lue lisää päivän päälähdöstä lisää erillisestä jutusta.