Vermon lauantaista tuli ikimuistoinen Harri ja Olli Koivuselle, kun Shadow Of Brisbane voitti mailin kisan ja Jugador otti ansaitun täysosuman kierrosta pidemmällä matkalla Käpylä GP:ssä.

Päälähdön suosikki Jamie Hyneman laukkasi pian startin tapahduttua. Viitosnumerolla kilpaillut Jugador selvisi ravilla liikkeelle ja pääsi kaarteessa kolmannelta radalta toiselle ilman vetoapua, mutta keulapaikka ei ollut tarjolla, sillä Esa Holopainen piti One Break Brolinen kanssa siitä kiinni.

“Kuvittelin koko ajan, että johtopaikka irtoaa, mutta siinä tuli näin jälkikäteen ja kyllä silloin siinä tilanteenkin kohdalla erikoisia ratkaisuja muilta kuskeilta”, Olli Koivunen huomautti.

Seuraava tilanne syntyi, kun Mika Forss lähti toisen kaarteen jälkeen William Birdlandin kanssa reissuun kolmannesta parista ulkoa. Olli Koivunen vastasi.

“Hevonen tuntui hyvältä koko ajan. Se on sen tyylinen, että vaikka mennään tosi lujaa, vauhti ei tunnu oikein miltään sen kyydissä. Sen huomaa jossain tuolla takasuoralla, kun muut alkaa väsyä ja tämä jatkaa vaan samaa vauhtia”, Olli Koivunen naurahti.

One Break Broline antautui viimeisellä takasuoralla. Kärkeen siirtynyt Jugador jatkoi tasaisen vahvasti maaliin asti ja kuittasi kymppitonnin selvällä erolla tuloksella 16,3/2600 metriä. Olli Koivunen tuuletti maaliin saapuessaan riehakkaasti.

“Joka kerta, kun hevonen tekee tuollaisen esityksen,  se tuntuu ekstralta, ja vielä tällainen perinteikäs kilpailu”, hän muistutti. “Ja ennen kaikkea tuo hevosen juoksu oli sanoinkuvaamaton. Ei pysty oikein itsekään käsittämään, miten se noin hyvä oli. En olisi ikinä uskonut tuhat jäljellä, että voittaa, mutta totta kai sen verran luotin, että pystytään olemaan kärkitaistossa, mutta että voittaa tuolla tyylillä, ihan jotain käsittämätöntä.”

Sekä Shadow Of Brisbanen että Jugadorin kohdalla voidaan käyttää sanoja työmyyrä ja voittokone, sillä edelliselle ykkössija oli kauden kymmenes ja Jugadorille jo yhdestoista. Celebrity Teamin kasvattaman viisivuotiaan ruunan omistaa Talli In Tiimi Raumalta.

“Meitä on neljä perhettä, sellaisia vanhoja ystäväpariskuntia”, Jarmo Ahlbom kertoi. “Mulla on pitkä ravikokemus, mutta oli pitkä tauko. Oltiin velipojan kanssa katsomassa kriteriumia, kun Bosses Lily voitti, ja silloin tuli kauhea ravikuume, että täytyy saada hevonen. Siitä meni vuosi, sitten tuli hevonen ja kolme ystäväpariskuntaa mukaan siihen.”

“Olen aina uskonut tähän hevoseen, ja nyt se lyö itseään läpi. Ranskalaista sukua, niin tulee vähän myöhään. Siinä on Koivusilla aivan loistava trio (Harri, Olli ja hoitaja Heidi Vuori), Jugador on erittäin hyvissä käsissä.”

Viime vuoden voittoa puolustanut Tir Du Caux lähti noin 1200 metriä ennen maalia etenemään kolmatta rataa. Se eteni päätöspuolikkaan käynnistyessä toiselle radalle ilman vetoapua ja puristi Jugadorista jääneenä toiseksi ennen perässään tullutta Star Martinia, joka jatkoi loppukaarteen ulkona ilman vetoapua.

 

Päivän muista tapahtumista voit lukea täältä.