Toto75-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto75-1: 6 BWT Danger 35,57 %, 0,85 e

Toto75-2: 10 Hetku 12,14 %, 4,78 e

Toto75-3: 2 Tuuskanen 55,91 %, 6,89 e

Toto75-4: 2 Elaiza Camto 9,08 %, 34,93 e

Toto75-5: 7 Korven Tinnitus 7,44 %, 175,64 e

Toto75-6: 7 T.Rex 57,70 %, 187,45 e

Toto75-7: 8 Sahara Sandstorm 14,52 %, 849,36 euroa

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 849,36 euroa

6 oikein 11,54 euroa

 

Vaihto: 240 714,92 euroa

Mikkelin remontoidulla radalla ravataan sadekelissä kuraisissa oloissa, mutta pohja kestää ja lauantain pääpelin ensimmäisen kohteen voittaja BWT Danger kirjautti maililla ajan 16,1a.

Toto75-1: Suosikiksi luotettu BWT Danger ampaisi auton takaa liikkeelle katapultin lailla ja nappasi kyselemättä johtopaikan. Avauspuolikas taittui hulppeasti 1.11:n lukemiin, eikä tahti mennyt sen jälkeenkään lönköttelyksi, kun Wutan tuli vaativasti rinnalle.

Eniten pelattu kaksikko karisti muut kannoiltaan jo matkan varrella. Niiden keskinäinen järjestys ei muuttunut, ja lopulta BWT Danger erkani vakuuttavasti 3000 euron voittoon, joka oli Jeroen van Craenin valmennettavalle jo kolmas tänä vuonna.

“Tämä on nopea lähtijä, ja saatiin yllättävänkin helposti keulapaikka. Siitä oli sitten tarkoitus ajaakin”, ohjastaja Antti Teivainen kertasi. “Olosuhteet on raskaat. Tapsalla oli kanssa hyvä hevonen, että siinä mentiin sellaista rehtiä kilvanajoa. Luotin kyllä omaani, eikä ollut missään vaiheessa epäselvyyttä, että annettaisiin keulapaikka pois. Tämä on hyväravinen ja nopea hevonen, ja uskon, että se vaan kehittyy koko ajan.”

Kiihdytyksessä parijonon ulkopuolelle juuttunut Brisenda pakitti kaarteen jälkeen hännille, josta puristi lopussa jälkijoukon kärkeen kolmanneksi.

Kuvan vihtiläisellä Jeroen van Craenilla oli valmentajana hyvä päivä Mikkelissä. BWT Danger ja Antti Teivainen voittivat T75-avauskohteen ja Shadow Pro McQueen /Hannu Torvinen täydensivät päivän saalista kolmannella palkinnolla vaikealta lähtöradalta 12. Kuva: Totofoto

Toto75-2: Kylmäveristen alimmassa sarjassa pidettiin myös tempoa läpi matkan. Se suosi toisen radan jonossa kolmantena seuraillutta Hetkua, joka puristi lopussa ulkokautta ykköseksi ennätyksellään 31,2a/2100 metriä. Hetku oli neljänneksi pelatuin.

“Sen verran raskas toi keli, että mulla ei ollut mitään kiirettä”, Marko Heikari painotti. “Kyllä se varmasti sitten tuli, mutta täyden päivätyön sai tehdä.”

Anu Toivakka-Venhon omistama 6-vuotias Hetku oli lähdön kokemattomin, sillä startti oli marraskuussa uransa aloittaneelle ruunalle vasta seitsemäs. Niistä sillä on neljä voittoa, ja kolmesta tappiosta kahdessa on tullut laukka.

“Olikohan se jo 3-vuotiaana, kun se kävi meillä treenissä”, Marko Heikari taustoitti. “Sillä oli silloin kasvukipuja, ja se meni kotiin. Onkohan se vajaan vuoden ollut meillä taas uudestaan. Muutama startti, mitä on päästy ajamaan, se on kyllä hyvin suhtautunut niihin ja kehittynyt hyvin. Siinä mielessä olen tosi tyytyväinen.”

Loppukaarteessa toisesta ulkoa Hetkun edeltä kiriin noussut Välkyn Vesku puristi mitan hävinneenä toiseksi.

Ensimmäisellä takasuoralla toisesta ulkoa ilman vetoapua jäänyt Larvan Iisu painui päätöskierroksen käynnistyessä keulaan, sai painetta ja jäi kolmanneksi.

Ensimmäisen takasuoran lopulla johtoon prässännyt Villikuti menetti paikan etusuoralla Larvan Iisulle, nousi pian kuolemanpaikalle ja taipui lopussa neljänneksi.

Villikutia niukasti enemmän pelattu suosikki Issakan Valo lähti toisessa kaarteessa neljännestä ulkoa kolmannelle radalle. Se eteni hiljalleen kohti kärkeä, kunnes viimeisen takasuoran alussa pilasi laukkaan.

 

Toto75-3: Antti Teivaiselle toinen voitto, kun suuri suosikki Tuuskanen piti toisen kaarteen alussa hankkimansa johtopaikan varmasti perille. Kimmo Niemelän 6-vuotias ruuna taittoi 2100 metriä aikaan 30,7.

“Tämä on ollut aikaisemminkin semmoinen, että kanssakilpailija olisi luovuttanut keulat jo hyvissä ajoin, mutta tämä on sen verran laiska, että kun se pääsi puoli mittaa edelle, niin se vaan laiskottelee ja kattelee maisemia eikä siinä kohtaa ymmärrä mennä keulaan. Olisi varmaan voinut ajaa kyllä siinä johtavan rinnallakin, kun hevonen on niin mahtavassa kunnossa”, Antti Teivainen suitsutti.

Voitto oli toinen myös Tuuskasen kasvattajille Ari ja Kaisa Tuurille, sillä myös edellisen lähdön vienyt Hetku on heidän kasvatti.

Viimeisen takasuoran alussa neljännestä parista kirikaistalle lähtenyt Jemmatar sai loppukaarteen alkupuolella selän toisessa ulkona juosseesta Montsan Vipistä ja runttasi lopussa tämän ohi toiseksi.

Milrid taipui voittajan takaa. Kolmatta rataa kiertänyt Savon Sanna pääsi toisen kaarteen alkupuolella toiselle radalle, mutta pilasi samassa laukkaan.

 

Toto75-4: Tero Lahtiselle päivän toinen täysosuma, kun neljänneksi eniten pelattu Elaiza Camto kiri kärjen takaa ensimmäisenä linjalle.

Ensin johtoon avannut Elaiza Camto päästi rinnalla hiostaneen Cherokee Kingin kaarteessa eteensä, nousi heti toiselle radalle ja haki pian uudestaan johtopaikan. Kun lähdön suosikki Prada Nights iski toiseen kaarteeseen mentäessä toisesta ulkoa, kärkipaikka oli sille tarjolla.

Suosikilla ei ollut paras päivänsä, ja loppukaarteessa rinnalle noussut Elaiza Camto hankki siitä helposti yliotteen. Uhkaa heitti taustalta pitkän kirin tehnyt Shadow Pro McQueen, mutta Elaiza Camto vastasi varmasti ja kuittasi kolme tonnia ajalla 18,5a/2100 metriä.

“Ajattelin kyllä, että kukaan ei tule ohitse, jos hevonen vaan on normaali”, Tero Lahtinen vakuutti. “Puolikas on mulla siitä. Onkos se puolitoista vuotta ollut meillä. Se on ollut ailahteleva ja vähän huono. Olen odottanut paljon aikaisemmin ja paljon parempaa tältä hevoselta.”

Viidennestä sisältä myöhään tilaa löytänyt Giowanni De Veluwe spurttasi loppuhetket terävästi ja ehti juuri ajoissa Shadow Pro McQueenin ohi toiseksi.

Taustalla pysytellyt Indyana Joness ei saanut Hannu Hietasen mukaan pitoa pehmeästä radasta.

 

Toto75-5: Lähes puolet kylmäveristen kovan tasoituksen merkeistä kerännyt Sheikki ei onnistunut. Se laukkasi alkumatkalla kahdesti eikä pystynyt enää nousemaan taistoon.

Ensimmäisessä kaarteessa johtoon edennyt Korven Tinnitus piti paikan maaliin asti. Se sai vetää rauhassa ja tuli päätöspuolikkaan 26,5:n lukemiin. Koko 2100 metrin matkan neljänneksi eniten merkitty Korven Tinnitus ravasi aikaan 29,4.

Ari Moilanen ajoi Terhi Ruuskasen 11-vuotiasta ruunaa, joka oli tänä vuonna jo päässyt totosijojen makuun, mutta edellisestä voitosta oli aikaa yli kaksi vuotta.

Toisessa kaarteessa kolmannesta sisältä toiselle radalle ilman vetoapua noussut Tähtisekki ei saanut otetta Korven Tinnituksesta, mutta piti toiseksi ennen kärjen takaa lopussa ulos noussutta Jamiria.

Lähdöstä lisää erillisessä jutussa.

 

Toto75-6: Kavioliigan toisen jakson viimeinen osakilpailu ratkesi käytännössä kiihdytykseen, kun Workout Wonder nakkasi hetkessä johtoon ja luovutti paikan jo kaarteen alussa kierroksen suurimmalle suosikille T.Rexille.

“Ajeltiin ja odoteltiin loppusuoraa. Kaikki oli helppoa”, Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavalla päivän toisen voittonsa ajanut Iikka Nurmonen kiteytti.

Tuloksella 17,0a/2100 metriä 7000 euron voittorahat vienyt T.Rex nykäisi lopussa sen verran, että Workout Wonder mahtui seuraamaan vapaasti toiseksi.

“Ei ollut ehkä ihan niin hyvä, mitä se oli muutamiin lähtöihin”, Tommi Kylliäinen arvioi Workout Wonderia. “Mulla oli etukäteen vähän, että koitanko keulasta, mutta ei heppa ollut sen tuntuinen. Sen jälkeen päätin antaa Iikalle suosiolla keulat, ja maksimit saatiin siitä. Luulen kyllä, että se on viikon päästä asiallisempi. Ja mietin sitäkin, että meidän pitää saada maksimipisteet, että päästään valkkaamaan lähtöpaikka.”

Kavioliigassa tilanne meni tiukaksi, ja kokonaiskilpailussa kärkipaikkaa pitävä Workout Wonder jäi toisen jakson pistetaulukossa neljänneksi.

Sisäradan jonosta sujuvasti vapaille löytänyt Celebrity Lane kiri kolmanneksi täpärästi ennen Shadow Of Brisbanea, joka lähti toisesta ulkoa vajaat 800 metriä ennen maalia kolmannelle radalle ja eteni takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Molemmat pysyivät toisessa jaksossa Workout Wonderin edellä, kun sen kanssa tasapisteisiin päätynyt Shadow Of Brisbane voitti yhden osakilpailun.

 

Toto75-7: Henri Bollström nousi lopulta koko ravien avainohjastajaksi. Alkupään lähdöissä kaksi ykkössijaa ajanut Bollström luotsasi päätöslähdössä Sahara Sandstormin vakuuttavaan voittoon.

Suuri suosikki One Break Broline lähti sisältä nihkeästi, ja sekä Fast Time ja Above From De Hess pääsivät pudottamaan sen eteen. Uloimpaa kiihdyttänyt Sahara Sandstorm lähti myös hyvin, pääsi toiselle radalle ja eteni kaarteen jälkeen vastuksetta kärkeen.

Tasaisen hyvää tahtia pitänyt Sahara Sandstorm teki 2100 metrillä ajan 16,3a. Timo Korvenheimon valmennettava oli toiseksi pelatuin.

“En minäkään ajatellut pääseväni keulaan, mutta hevonen oli niin latautunut tuossa ennen starttia ja lähti kyllä tosi kovaa auton perästä liikkeelle. Keli myös vähän tasoittaa, sillä sisäradat on vähän pehmeämpiä kiihdyttää”, Henri Bollström huomautti. “Osakkeet nousi kyllä hirveästi. Keulasta tämä on tosi sitkeä vastaamaan ja nytkin voitti korvat kiinni, ettei ollut hädän häivää.”

Toiselle radalle noussut One Break Broline jäi taivaltamaan ilman vetoapua. Se pääsi loppukaarteessa sisäradalle, muttei pystynyt seuraamaan kärkihevosta ja antautui taustalle.

“Jäätiin täysin telineisiin. One Break Broline oli aika innokas siinä auton perässä, ja sisärata on kumminkin hakkautunut pehmeämmäksi kuin muut”, Iikka Nurmonen kuvaili kiihdytysvaihetta. “Hevonen oli muuten ihan hyvän tuntuinen, mutta sitten kun näki, että ei saanut otetta keulahevosesta, niin sitten se antautui.”

Toisesta ulkoa vapaasti tullut The Dude kiri varmasti toiseksi ennen Harmimatic Tinkeriä, joka lähti neljännestä ulkoa toiseksi viimeisessä kaarteessa selässä kolmannelle radalle ja kiri lopun vahvasti.

Kavioliigan pistetilanne 2. jaksossa

1          T.Rex                                 34 500 €           6          4-0-1    127

2          Celebrity Lane                  11 900 €           6          1-0-1       78

3          Shadow Of Brisbane       14 900 €           4            1-1-1    70

4          Workout Wonder            11 200 €           5            0-2-2    70

5          Hazelhen Hermes            9 200 €           3          0-2-0       46

6          Edward Ale                        1 700 €             4          0-0-0    32

7          Zeus Kemp                         3 500 €             2          0-1-0    18

8          Callela Lisbeth                  2 100 €              1          0-0-1    15

9          Target Kronos                           0 €               3          0-0-0    14

Lisää teemasta: Kavioliiga