Kylmäveristen kova tasoitus poiki Mikkelissä yllätyksen, kun suuri suosikki Sheikki otti alkumatkasta laukkoja. Johtoon edennyt Korven Tinnitus veti suosiollien matkavauhdin jälkeen maaliin asti.

Avaus oli kohtalaisen reipas, mutta sen jälkeen tahti tasaantui. Päätöspuolikas oli kaikista vauhdikkain, eikä toista rataa juossut Tähtisekki saanut otetta.

“Hevonen on tehnyt monta hyvää juoksua, mutta voitot on jäänyt uupumaan”, Korven Tinnitusta ajanut Ari Moilanen huomautti. “Se vastaili suhtkoht helpostikin. Ajattelin, että sieltä tulee kovempaa painetta, mutta kyllä hevonen aika kevyesti sen puoli mittaa kuitenkin voitti. Se on ravivarma ja hyvä tuosta startista, niin niillä eväillä pääsee jo pitkälle.”

Terhi Ruuskasen kanssa Lapinlahdella hevosia harrastava Kari Toivanen oli Korven Tinnituksen matkassa Mikkelissä. Hän on ajanut sillä paljon starttejakin, mutta viime vuonna pyörä ei pyörinyt oikein ollenkaan.

“Viime syksystä on päästy hyvin sitä ajelemaan, ja nyt se on silleen kunnossa, että pystytään kilpailemaan”, Toivanen kertoi. “Kun on itse ajanut sillä, niin se on ollut sellainen, että tahtoo siitä keulasta vähän luovuttaa. Oli vähän tuolla varikolla, että nyt ei kyllä saada voittoa, mutta nyt meni yllättävän hyvin.”

Sheikki pääsi vielä pääryhmän mukaan, muttei vauhdin uudestaan kiihtyessä jaksanut enää parantaa.

“Vaikka tämä on vahva, niin tämmöinen vähän upottava rata ei kertakaikkiaan sovi ollenkaan”, Arto Hammar painotti. “Ajoin sitten vähän kovaakin sen porukan kiinni, ja meni kuteja siihen. En usko, että hevosessa on mitään. Olosuhteet ei vaan sopineet meille.”

Lauantain Toto75-kierroksen tapahtumista tarkemmin seurantajutussa.