Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 5 Caramel Kid, 1,74 %, 25,73 e
Toto65-2: 2 BWT Divine, 31,55 %, 46,00 e
Toto65-3: 4 MAS Chili, 79,06 %, 49,88 e
Toto65-4: 7 Even Smaller Plum, 3,55 %, 1265,87 e
Toto65-5: 7 Kivarin Raindance, 17,51 %, 3903,11 e
Toto65-6: 15 Limuska, 21,76 %, 5854,67 euroa

Kuusi oikein -voitto-osuus 5854,67 euroa
Viisi oikein 64,69 e

Vaihto: 101 889,50 euroa

Nelivuotiaiden Lämminveristen Villinmiehen Tammakilvan finalistit ratkottiin neljässä kohteessa, joista jokaisesta kolme parasta pääsi loppukilpailuun. Ensimmäinen Lappeenrannan karsintakoitos meni BWT Divinelle. Päälähdöt alkoivat toisesta Toto65-kohteesta.

Toto65-1: Ennen karsintakohteita ajettiin enintään 20 000 euroa ansainneiden lämminveristen ryhmäajo, jossa tärähti melkoinen totopaukku, kun edellisen kerran syyskuussa 2016 voittanut Caramel Kid ylsi parhaaksi suoraan kesätauolta.

Marko Heikarin ohjastama Caramel Kid matkasi 3. sisällä, josta nousi toiselle radalla viimeisen takasuoran lopussa. Siitä se lipui hallittuun voittoon ennen Edward Sisua ja Smoky Rayta.

“Lähdettiin reippaasti liikkeelle, ja ajoin 3. sisälle, kun katsoin, ettei keulaan päästä”, Marko Heikari kertoi alkumatkasta. Takasuoralla saatiin tilaa ja hevonen tuntui hyvälle, joten ajettelin, että antaa mennä. Se ei tee eroa, ja voitto aika helppo.”

”Tämä olemassaan ihan hyvä hevonen. Silloin kun kaikki kohdillaan, jaksaa mennäkin, eikä ole nolo hevonen. llmeisesti pientä ongelmaa ollut, jonka takia menestys kiertänyt”, Marko Heikari arveli Arto Eteläpään valmentamasta ja omistamasta ruunasta.

Suosikki Wingman kiri loppukaarteessa hyvin, mutta nousu tyssäsi laukkaan.

Toto65-2: Olli Koivusen ohjastama BWT Divine nappasi heti kärkipaikan, josta pelisuosikki ei erehtynyt ensimmäisessä lämpöisten Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa.

“Meillä oli tosi hyvä hevonen ja lähtöasetelmat meidän puolella”, Olli Koivunen kertoi. “Hevonen oli superhyvä, kun voitti korvat kiinni ja muutenkin tosi helposti. Nyt päästään varmaan hyvä lähtöpaikka valitsemaan, joten mielenkiintoinen hevonen finaaliin.”

Bwt Divine ravasi 2100 metriä voittoaikaan 15,2a. Finaalin radat valitaan nopeusjärjestyksessä.

Kakkostaisto oli tosi tasainen, ja tuomaristo tutki harvinaisen pitkään maalisuoran ajolinjoja. Siirtoja tai hylkäyksiä ei tehty jolloin Cover Princess oli toinen ja Sweet Carolina meni kolmantena finaaliin.

Toto65-3: Kierroksen pelipankkina matkaan iskenyt MAS Chili hoiti homman varsin vaivattoman näköisesti. Tapio Perttusen suojatti otti heti kärkipaikan, jossa sai vetää haluamaansa tahtia, eikä ollut lopussa yllätettävissä. MAS Chili voitti ajalla 16,7a

”Tamma voitti hyvällä tyylillä taas”, Tapio Perttunen kehui kahdeksan kertaa kymmenestä yrittämästä voittoon pystynyttä nelivuotiasta. ”Olin tyytyväinen tapaan, jolla meni. Korva pyöri päässä, oli sillain mukavaa. Joskus painanut enemminkin, mutta nyt tyytyi vauhtiin. Tällä on tosi hyvä tyyli mennä, mutta saa nähdä sitten, kun isoa kovaa mennään. Tamma meni pikkutauolle eteenpäin ja tekee niin koko ajan.”

Double Revenge nousi toiseksi oikein mallikkaalla kirillä viimeiseltä sijalta. Stonecapes Respect kesti MAS Chilin takaa pronssille.

Toto65-4: Kolmanteen karsintaan saatiin yllätysvoittaja, kun Iikka Nurmonen kaasutteli valmennuksestaan aloittaneen Even Smaller Plumin maalilinjalle ensimmäisenä.

Brisenda sai vetää alussa rauhassa, mutta ensimmäisen lenkin lopussa Pekka Korpi alkoi painostaa johtavaa Arctic Islandin kanssa. Arctic Island ei voittotaistoon pystynyt, mutta Brisenda otteli kärjessä loppuun asti. Sen taakana matkannut Even Smaller Plum pääsi maalisuoralla kiriinsä ja leiskautti kärkeen voittotuloksella 15,4a.

“Hevonen hyvä ja hyvin treenattu”, Iikka Nurmonen kertoi viisi päivää sitten talliin tulleesta tammasta. “Ei ihmeitä pystynyt tekemään tässä ajassa. Se kävi hammaslääkärissä, hoidettu ja hierottu. Varusteita paljon ruukattu. Maanantaina ja keskiviikko ajettin. Olin maanantaina tosi tyytyväinen heti.”

Brisenda piti toiseksi ennen yli 70 prosenttisesti pelattua Bosses Ladya.

“Vähän kuumana kävi. Viimeisen tuhannen kiersi kolmatta, joka oli tänään liikaa”, Tapio Perttunen kommentoi Bosses Ladystä.”

Toto65-5: Viimeiset loppukisapaikat jaettiin. Ne menivät Kivarin RaindancellePeanutsille ja Smiley Matchille.

Tapio Perttunen sai kolmannen osallistujan loppukilpailuun, kun erittäin terävästi liikkeelle ampaissut Kivarin Raindance vastaili urheasti Peanutsille maalipaalulle saakka.

“Tämä lähtee oikein tosi kovaa. Tuossakin lähdettiin vielä hevosen ehdoilla, itse lähti tuollaista vahtia”, Tapio Perttunen paljasti. “Ymmärrettävästi jäi naruille painamaan, sitten rahoittui, mutta kun hevosia tuli lähemmäs, meinasi liian innokas olla.”

“Tamma on kovasti kehittynyt. Se tuli tosi hienossa kunnossa Kemijärveltä, jossa oli voittoja ottanut. Nyt kolmesti juossut tallista ja nousujohteisesti mennyt.”

Kivarin Raindance oli ylivoimaisesti karsintojen nopein voittaja 14,2ake tuloksella.

Karsintojen voittajat palkittiin 3000 eurolla.

Lämminveristen Tammakilvan loppukilpailu ajetaan Lappeessa 28.9. Ykköspalkinto 52 500 euroa.

Toto65-6: Kylmäveristen kohde päätti rivin. Tapio Perttusen hattutemppu täydentyi siinä suosikki Limuskan rattailla.

Esa Holopaisen ajokki Kosen Kimallus veti joukkoa, mutta loppukaarteessa rinnalle ja myöhemmin ohi vyöryi leveä rintama. Siitä parhaiten pisteli tasaisesti pelatun lähdön suosikki Limuska.

“Ei tässä muuta kuin ootetaan taas seuraavia tammalähtöjä”, voittajan valmentaja Jaakko Siekkeli aloitti. “Kymmenes ykkönen ja kahdeksas tällä kaudella. On sellaisen tummatukkaisen kaverin valmennusohjeita noudatettu ja on paremmin mennyt kuin odotettu.”

Limuskan voittotulos oli 28,2/2140 metriä.

Eurovaltikka kiri toiseksi ennen B.Riitua.

Ennen pääpelikohteita ravattiin suomenhevosten Villinmiehen Tammakilvan karsinnat, joista voit lukea lisää täältä.

 

Lämminveristen Villinmiehen Tammakilvan finaalin ratajärjestys

1 Kivarin Raindance
2 BWT Divine
3 Even Smaller Plum
4 MAS Chili
5 Cover Princess
6 Brisenda
7 Sweet Carolina
8 Bosses Lady
9 Peanuts
10 Double Revenge
11 Smiley Match
12 Stonecapes Respect