Teivon ravilauantain avoin lämminveriryhmä tarjosi suurkilpailujen järjestäjille miellyttävää nähtävää, kun tauolta palannut Chief Orlando voitti mainiolla täyden matkan ajalla 13,5a.

Takarivistä lähtenyt Chief Orlando selvisi kolmanteen pariin ulos, josta Mika Forss kierrätti sen jo ensimmäisen takasuoran aikana kärkipaikalle. Lähtö pysyi sen jälkeen suosikin hallinnassa, eikä voitto ollut uhattuna, vaikka intoa oli tauon jälkeen turhan paljon.

“Vauhti oli tosi maltillista, ja tuntui, että se rupeaa hidastumaan siitä entisestään. Pakko oli tehdä joku ratkaisu, ennen kuin joku muu tekee sen”, Mika Forss perusteli ensimmäisen takasuoran tapahtumia.

“Kun nostin sen kolmannelle ja merkkasin, että mennään kysymään vähän terävästi sitä kärkipaikkaa, niin hevonen oli tauolta yli-innokas. Selkäjuoksu olisi ollut kivempi ajaa, mutta tämä on tosi hyvä hevonen. Kun toinen tuli rinnalle, se tietää, ettei kaveria päästetä ehdoin tahdoin ohi. Hevosen olemus on tasapainoisempi, ja massaa on tullut niin paljon, että oikein vesi kielellä odotetaan, mitä kesä tuo tullessaan.”

Chief Orlandon valmentaja Tapio Mäki-Tulokas oli samoilla linjoilla: “Se on talven treenannut hyvin. Totta kai nämä ensimmäiset startit jännittää, että onko hevonen kehittynyt, mutta kyllä meillä sellainen käsitys on, että se on mennyt eteenpäin viime kaudesta. Kutsuja otetaan mielellään vastaan ja osallistutaan, jos niitä saadaan, ja meidän hevoset on yleensä vielä parantaneet, kun ovat saaneet startin kaksi alle.”

Chief Orlandolle johtopaikan luovuttanut Edward Ale sijoittui toiseksi, kun sen takaa hyvin kirinyt Special Envoy U.S. sekosi askelissaan vähän ennen maalia.

Toisen kaarteen kaarteen aikana taustalta kuolemanpaikalle kiertänyt Next Direction tsemppasi myös rehdisti perille ja oli lopulta hyvä kolmas. Niin ikään kautensa avannut Lexus Dream jäi kiihdytyksessä parijonon ulkopuolelle, pakitteli hännille ja kiri sieltä vauhdikkaassa lopetuksessa napakasti maaliin.

Päivän muista tapahtumista voit lukea täältä.