Kaustisen Ravilauantain päälähdöstä Festivaaliajosta tuli yhden hevosen näytös, kun Santtu Raitala kiidätti Tapio Mäki-Tulokkaan valmentaman Chief Orlandon muiden edelle heti alussa ja piti nopeusmittarissa kympin lukemat koko mailin ajan.

Isla-ajossa perjantaina väsynyt President Lindy oli lämmityksessä vaisu ja jätettiin sen jälkeen pois. Selväksi suosikiksi luotetulla Next Directionilla ei puolestaan satsattu lainkaan kiihdytykseen, ja se jäi hännille kymmenien metrien päähän kärkeen kiiruhtaneesta Chief Orlandosta.

Next Directionia ajanut Iikka Nurmonen moitti radan olleen ulompaa huonommassa kunnossa, eikä alkuun panostaminen ollut hänen mukaansa mahdollista. Takasuoran alussa taustalta kirimerkin saanut Next Direction rynnisti kolmatta rataa vahvasti maaliin asti ja nousi toiseksi, mutta voittaja oli mennyt jo menojaan.

“Meillä oli pieniä varustemurheita. Hevonen on näillä kärryillä juossut muutaman lähdön, ja viimeksi oli eri balanssi kuin tänään. Hevonen vähän kopsi kärryn kahveleihin ja pysyi siitä sitten tosi innokkaana. Itse en olisi halunnut noin kovaa ajaa yhtä välipuolikasta, mutta hevonen tunsi omat voimansa paremmin”, päivän kolmannen voittonsa ajanut Santtu Raitala naurahti.

Tapio Mäki-Tulokkaan mukaan Chief Orlandon takakaviot olivat kuluneet, minkä vuoksi sillä pidettiin tällä kertaa kengät takajaloissa.

“Solvallassa ajettiin molemmat startit ilman takakenkiä, ja aina ne takakaviot kuluu vähän enemmän, niin sitten se ei Kouvolassa saanut ihan täyttä pitoa potkuihinsa. Ajettiin tänään tosiaan takakengät jaloissa, ja tein sille vielä etukaviota vähän lisää viikolla, niin balanssi tuntui sille nyt tosi hyvältä”, Mäki-Tulokas selvitti.

Kahden viikon kuluttua on edessä St Michel, johon odotukset nousivat huippuesityksen myötä melkoisesti.

“Se ei ole tehnyt meillä ollessaan oikeastaan yhtään huono starttia”, valmentaja huomautti. “Ihan topissa se ei voi joka startissa olla, mutta tänä päivänä se oli aika hyvä. Sanoinkin tuossa jo torstaina hoitajalle, kun tulin sitä ajamasta, että meillä on lauantaina aika hyvä hevonen. Pyritään pitämään se nyt tässä mallissa, ettei tehdä asioita ainakaan kauheasti väärin, niin uskon kyllä, että se on aika hyvä Mikkelissä.”

Norjassa syntyneen kuusivuotiaan Chief Orlandon omistavat Kari Ala-Röyskö ja Esa Himanen.

Toto75-kierroksen muista tapahtumista lisää seurantajutussa.