Ennakkoon laadittu käsikirjoitus – josta myös julkisesti puhuttiin – toteutui Porin lauantaisessa St. Legerissä, kun 4-vuotias tamma Club Nord Elit hallitsi 2600 metrin kisan tapahtumia startista maaliin. Hannu Torvinen ajoi Hilkka ja Reijo Suomalaisen suojattia, joka kuittasi 45 000 euron palkintorahat ikäluokan tammojen SE-ajalla 15,3.

Satakunta-ajon voittajaa ajanut Esa Holopainen kiidätti Lexus Dreamin 15-vauhtisesta avauksesta huolimatta etusuoralla kärkihevosen kimppuun, mutta Hannu Torvinen oli päättäväisenä eikä välispurtti ratkaissut lopputulosta.

“Reijo soitti viikolla. Keskusteltiin asiasta, ja uskottiin siihen, että jos hevonen vaan on sellainen kuin pystyy olemaan, taktiikka tulee olemaan tosi rohkea, ja tänään hevonen tuntui kuitenkin hyvältä koko päivän”, Hannu Torvinen kertoi. “Kilpailussa on turha pelätä mitään. Pitää mennä vähän fiiliksen mukaan. Hyvä hevonen tuli rinnalle, mutta taktiikka oli luotu jo aikaisemmin ja koitettiin vaan noudattaa sitä, että hevonen saa täyden mahdollisuuden.”

Lopussa käytiin tammojen välinen taisto, kun toisesta ulkoa loppukaarteen alussa ilman vetoapua jatkanut Callela Ladyboss yritti haastaa. Siihen se jäikin, ja Ari Moilasen ajokki joutui tyytymään selvään kakkossijaan.

“Hevonen piti vauhtinsa hienosti, ja voitto oli loppupelissä varma”, Hannu Torvinen vahvisti.

Hilkka Suomalaisen kasvattama ja omistama Club Nord Elit (Andover Hall) on kovan kilpatamman Cassie Laureltonin jälkeläisiä. Se oli niistä menestynein jo ennen tätä, ja nyt sen voittosumma pomppasi melkein 100 000 euroon.

“Olen jossakin sanonut, että tämä on paras 4-vuotias tamma Suomessa”, Reijo Suomalainen paljasti. “Ehkä siinä on vähän optimismia, mutta 5-vuotiskausi tulee olemaan erittäin kova ja kyllä tämä ihan tammaeliittiin kuuluu Suomessa. Nyt ajetaan varmaan vielä Kasvattajakruunu, ja sen jälkeen se jää talvitauolle. Todennäköisesti kaikki hevoset lähtee talveksi pohjoiseen, ja keväällä tullaan sitten. Silloin on tammaderby tavoitteena.”

Callela Ladybossille vetoapua tarjonnut tallikaveri Cameron Evo oli sekin pitkään kiinni totosijassa, mutta sen verran rankka juoksu painoi loppuhetkillä, että tasaisesta jälkijoukosta Still Loving You työntyi kolmanneksi.

Lue Toto76-kierroksen muista tapahtumista täältä ja Satakunta-ajosta lisää täältä.