Ravilauantain päälähtö Joensuussa oli Costellon heiniä. Se pääsi Polaran ohi johtoon ensimmäisellä takasuoralla ja hallitsi vakuuttavasti maaliin asti.

Vauhti rauhoittui reippaan alun jälkeen, eikä kilpailijoiden tarvinnut pistää kaikkea peliin. Risto Tupamäki antoi Costellolle kirimerkin vasta maalisuoran puolivälissä, mutta erot ehtivät venähtää vieläkin selviksi. Polara oli varma kakkonen, ja neljännestä sisältä vapaasti tullut Diktaattori seurasi kolmanneksi.

“Näyttää, että on tosi hyvässä iskussa. Oli vielä astetta parempi, mitä viikko sitten”, Risto Tupamäki myhäili. “Näytti, niin kuin olisi ainakin joku kilo pudonnut. Oli se huomattavasti urheilullisemman näköinen. Se ei ollut lopussa yhtään ohjilla, eikä mulla ollut tarkkaa tietoa, kuinka sitä varaa vielä on, mutta kyllä se sitten näytti, että sitä varaa on tosi paljon.”

Maltillisen välikierroksen vuoksi Costellolle riitti 2140 metrin kisassa tulos 26,1a. Sillä se kasvatti tienestejään 12 000 eurolla. Voitto oli 10-vuotiaalle oriille 53:s.

“Viime sunnuntai ja tämä ei ollut alunperin edes suunnitelmissa, mutta ajettiin siellä ja sitten houkuttelivat tänne”, Ville Herttua paljasti. “Rupesin sitä miettimään, että ravikuninkaan pitää olla vähän kuin presidentti ja tehdä niitä maakuntamatkoja. Sillä lailla Suomen matkailusta ja maantiedosta tykkään, että kiva oli käydä. Meidän hevonen ei ole aikaisemmin ikinä Joensuussa juossut, ja nyt on sekin sulka hatussa. Ylivieska on enää jäljellä, niin sitten on kaikki maakuntaradat kierretty.”

Antti Tupamäki oli tyytyväinen Polaran esitykseen: “Costello nykäisi juuri oikeaan aikaan, eikä tämä kerinnyt vaihtaa rytmiä, mutta raviltaan hevonen oli paljon parempi eikä nojannut toiselle ohjalle.”

Matkalla toista rataa ilman vetoapua edennyt Vieskerin Valo oli mukana totokamppailussa, kunnes haparoi muutaman askeleen lopussa. Pertti Niveri harmitteli, että sekki ei pidä kunnolla.

Päivän muista tapahtumista voit lukea täältä.