Toto75-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto75-1: 2 Kilhakka 14,77 %, 1,40 e

Toto75-2: 10 Winzet 2,64 %, 34,20 e

Toto75-3: 5 Willy Wingston 48,18 %, 76,80 e

Toto75-4: 2 Virin Veijari 18,43 %, 211,10 e

Toto75-5: 2 Minto’s Don Juan 38,04 %, 323,00 e

Toto75-6: 5 Costello 89,92 %, 332,40 e

Toto75-7: 5 Wilhelm Nash 23,01 %, 444,00 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 444,00 euroa

6 oikein 3,10 euroa

 

Vaihto: 301 455,20 euroa

Nappijuoksun saanut Kilhakka työntyi Joensuun Linnunlahdella ajetun Ravilauantain avauskohteessa johtaneen Lulun Lupauksen takaa täpärään voittoon.

Toto75-1: Kilhakka lähti auton perästä hyvin, mutta Jouni Heimala luovutti johtopaikan puolikkaan täyttyessä Lulun Lupaukselle.

Suosikiksi pelattu Lulun Lupaus kiersi kaarteen 1.25-vauhtisessa avauksessa kolmatta rataa, mutta näytti johtoon edettyään hallitsevan tapahtumia. Tammaa ajanut Ville Mikkanen antoi sille menoluvan viimeisessä kaarteessa, ja muut putosivat tuntumasta.

“Tuntui jo kaarteessa, että pääsee liian etäälle, mutta tämä tulee loppusuoraa kyllä yleensä vahvasti. Sitkeästi se punnersi ja kerkesi sitten just”, Jouni Heimala iloitsi. “Jostain syystä muissakin starteissa se yleensä nukahtaa tuolla 400 metriä ennen maalia, mutta sitten lähtee tulemaan. Täällä on hyvä suora.”

Kolmanneksi eniten pelattu Kilhakka teki 2140 metrillä ennätyksensä 28,7a. Rata on päivän edetessä mennyt kaiken aikaa parempaan suuntaan.

Viimeisen takasuoran alussa toisesta parista ulkoa kolmannelle radalle noussut Rehtorin Salli punnersi kärkiparista hieman jääneenä kolmanneksi, kun Meleko Elvis ei kolmannesta sisältä jaksanut puristaa yhtä hyvin. Myrskyri antoi hitusen periksi toiselta ilman vetoapua.

 

Toto75-2: Vaiherikas lämminveristen 2640 metrin ryhmä, jossa paineltiin alkuvaihe reippaasti. Hard To Trick riisti kiihdytyksessä johtopaikan Callela Louisilta, sai rinnalleen Quite Specialin ja päästi tämän kympin puolikkaan täyttyessä eteensä. Tämän jälkeen teki ratkaisunsa Veli-Pekka Toivanen Johnny Flamella ja iski parijonosta voimalla kärjen kimppuun. Johtohevonen vaihtui toisen kaarteen jälkeen.

Mika Forss käänsi suosikiksi luotetun Callela Louisin avauspuolikkaan jälkeen toiselle radalle, jota valjakko jäi taivaltamaan ilman vetoapua. Toisessa ulkona jatkanut Winzet pysytteli pitkään asemissaan, mahtui maalisuoralla hakeutumaan vapaille ja spurttasi loppuhetket niin terävästi, että ehti ensimmäisenä linjalle.

“Koitettiin mennä mahdollisimman tasaisesti ja tarkkailla tilannetta. Olin jo vähän huolestunut, kun kaikki selät hävisi edestä, mutta onneksi siihen tuli sitten ja tarpeeksi hyväkin”, ohjastaja Janne Räisänen kertasi. “Tuossa viimeisessä kaarteessa katselin, että kaverit käskee enemmän ja kohta koitetaan jostain yrittää.”

Heikki Nuutisen valmentama Winzet oli kuudenneksi eniten pelattu yllättäjä. Se teki 2640 metrillä ajan 16,7a, joka merkittiin myös Sahara Sandstormille ja Quite Specialille.

Sahara Sandstorm lähti kierros ennen maalia kolmannesta parista vetämään kirijonoa ja tuli vahvasti perille. Quite Special sai maalisuoran alkupuolella vapaan väylän, kun Johnny Flame ajautui edestä toiselle radalle.

 

Toto75-3: Selvä suosikki Willy Wingston eteni kaarteen puolivälin jälkeen johtoon ja hallitsi varmasti perille asti. Voitto tuli 1640 metrin matkalla ajalla 14,2a.

“Hyvä hevonen. Nytkin oli kolme viikkoa taukoa, ja ihan normaalisti treenattiin vaan”, Mauri Jaara kiitteli. “Se lähtee hyvin, ja ratakin parani paljon. Olin jo huolestunut välillä, kun se petti, että miten se on tuolle.”

Kolmannesta sisältä vapaasti tullut Orlando Knick työntyi toiseksi ennen perästään ulommas hakeutunutta Bakels Birdlandia ja takasuoran lopulla toisesta ulkoa toiselle radalle ilman vetoapua kiertänyttä Lago Negroa.

Moni osallistuja pilasi laukkaan. Zo Zo Hoss erehtyi heti alussa. Ensin johtoon kiihdyttänyt M.T. Kitty nousi loppukaarteessa Willy Wingstonin takaa toiseen ulos ja pyrki kaarteen lopussa kiriin, mutta askeleet sekosivat. Takasuoralla kolmannesta ulkoa hyökännyt Archie Press laukkasi loppukaarteessa ja sitä seurannut Piedmont maalisuoran alussa.

 

Toto75-4: Alusta asti johtanut Virin Veijari veti toiseksi pelatuimpana maaliin asti. Hannu Torvinen ajoi Veijo Kauppisen 8-vuotiasta ruunaa, joka ravasi 2140 metriä aikaan 28,2.

“Virin Veijari pystyy tosi hienoihin suorituksiin”, Hannu Torvinen painotti. “Sillä on pikkaisen aina haastava tuo viimeinen 50 metriä, mutta ehkä se oppii siitä pikkuhiljaa. Tänään se tsemppasi kuitenkin hyvin maaliin.”

Lähdön suosikki Tuurin Toivo juoksi toisen radan harvassa jonossa pääasiassa neljäntenä hevosena. Se hyökkäsi viimeisen takasuoran avautuessa, kiri vahvasti perille ja nousi mitan hävinneenä toiseksi.

Puolimatkassa parijonosta kuolemanpaikalle kiertänyt Piskon Pouta ei jaksanut puristaa maalisuoralla enää täysillä ja putosi selvästi kolmanneksi.

 

Toto75-5: Marshall Maurice ampaisi auton takaa keulaan. Suosikiksi pelattu Minto’s Don Juan pystyi pitämään Club Nord Starin kaarteeseen mentäessä ulkopuolellaan, sai edetä toista rataa vapaasti ja pääsi kaarteen jälkeen vastuksetta johtoon.

Toiselle radalle ilman vetoapua jäänyt Intuto tyytyi pitkään maltilliseen menoon, ja voittokamppailu käytiin kärkiparin kesken. Järjestys ei 11,5-lopetuksessa vaihtunut.

“Minto’s Don Juan on tosi vahva hevonen vastaamaan, ja pahin vastustaja oli rinnalla. Tiesin, että helpolla se ei tule pääsemään ohi. Kun tällä pääsee keulaan, tämä vastaa kyllä tosi sitkeästi”, Henri Bollström kehui.

Minna Piirosen kasvattama, omistama ja valmentama Minto’s Don Juan toi maanantaina Henri Bollströmille 1000. voiton ja taas uuden. Tulos oli 15,9a/2140 metriä. Diablo Sisu seurasi toisesta ulkoa kolmanneksi.

Cash No Limit jätettiin pois hieman ennen Toto75-pelin sulkeutumista. Antti Ojanperä perusteli ratkaisuaan epätasaisella radalla, jolla hän ei halunnut riskeerata nelivuotiaana SE-vauhtiin yltäneen ruunan terveyttä.

 

Toto75-6: Karjalainen-ajo meni suursuosikiksi pelatulle Costellolle, joka pääsi puolikkaan täyttyessä Polaran ohi johtopaikalle ja sai vetää sen jälkeen mielensä mukaan.

Lisää lähdöstä täältä.

 

Toto75-7: Cameron Evo jätettiin kesken ravien pois melko tasaisesti pelatusta hopeadivarin karsinnasta. Se oli hieman alle 30 prosentin kannatuksella suosikki ennen Shadow Of Brisbanea sekä Wilhelm Nashia, joka voitti Vermon keskiviikkolähdön tapaan keulasta.

Keskeltä eturiviä kiihdyttänyt Wilhelm Nash pääsi vastuksetta kärkipaikalle ja piti tempon tasaisissa lukemissa koko 2140 metrin ajan. Ville Mäkelän suojatti kirjautti ajan 15,0a.

“Vermon startti vei hevosta eteenpäin”, Ari Moilanen huomautti. “Siellä se riehui vähän liikaa keulapaikalla, mutta nyt se meni tosi rauhallisesti koko ajan ja tuli hyvävoimaisena maaliin.”

Viimeisen takasuoran alussa kolmannesta parista hyökännyt Hazelhen Hermes joutui kiertämään melkein koko loppukaarteen kolmatta rataa, mutta puristi toiseksi ennen keulan takaa jäänyttä Celebrity Lanea.

Shadow Of Brisbane kiersi puolimatkassa neljännestä parista toiselle radalle ilman vetoapua. Se piti asemansa vielä täpärästi loppukaarteen alkupuolella, muttei sitten jaksanut otella kärkisijoista ja putosi viidenneksi. Olli Koivunen sanoi jo etukäteen, ettei napakka rata ole sille hyvä.