Suuri suosikki Edwina Orden kuittasi 30 000 euron ykköspalkinnon kovalla ajalla 13,3a ja voitti lopulta nähtyä varmemmin. Timo Korvenheimon valmennettavat nousivat tuntumaan muille totosijoille.

Kärppien liigavarsa Mercedes Match laukkasi pahoin jo ennen lähtölinjaa ja uudestaan muiden takana, kun auto kiihdytti alta pois.

Arctic Emma sykäisi auton takaa niin terävästi, ettei Santtu Raitala uskaltanut vastata sille. Johtopaikka oli tarjolla myöhemminkin.

Takasuoran alussa kärkeen edennyt Edwina Orden ei kuitenkaan tyytynyt Raitalan toivomaan tahtiin, vaan pisteli koko avauslenkin tasaisesti 12,5:n lukemiin.

Muut olivat siinä vaiheessa reilun hajuraon päässä, mutta takasuoralla porukka tiivistyi niin, että sisäradan jonosta toiselle vaihtaneet First Class Lady ja Sahara True Lies näyttivät tarjoavan suosikille hyvinkin vakavan haasteen.

“Hevonen oli siinä kohtaa rauhoittunut hyvin, ja halusin koittaa antaa sille happea mahdollisimman pitkään niin, että olisi loppukiriin pateja”, Santtu Raitala selvitti. “Sillä täytyy olla joku valtava keuhkokapasiteetti tai joku semmoinen, mikä mahdollistaa tämän. Normaalisti kun tuolla tyylillä menee ensimmäisen tuhannen tuota vauhtia, niin ei sitä happea enää tule tarpeeksi.”

Päivän neljännen voittonsa ajanut Raitala oli syystäkin tyytyväinen: “Tosi hienot fiilikset, kun tämä oli kuitenkin ehkä meidän kauden tärkein startti Elsan kanssa ja se onnistui hienosti.”

Kaksivuotiaana molemmissa starteissaan toiseksi sijoittunut Edwina Orden jatkoi keväällä kolmella totosijalla, kunnes SHKL Cupissa tekaisi täyden voltin ME-ajan. Sen jälkeen tappiota ei ole tullut, ja nyt kasassa on viiden voiton putki. Voittosumma pomppasi 70 000 euroon.

Loimaalainen Tanja Goman-Nieminen osti Edwina Ordenin perheensä sekä Jouni ja Marita Toivosen kanssa kasvattaja Liisa Savolta jo yksivuotiaana.

“Kun se oli ajolle opetettu ja ruvettiin vähän lenkkiä ajamaan, kyllä sen huomasi, että pyörä pyörii ihan eri tahtiin kuin aikaisemmilla varsoilla, mitä on opettanut”, Tanja Goman-Nieminen muisteli. “Tuntui, että on oikeasti astetta parempi, ja sen tähden se on sitten maksettu vähän kaikkiin näihin kotimaan kisoihin ainakin. Jos vaan tammalla terveyttä riittää, niin koitetaan kriteriumissakin, mutta ihan sen ehdoilla tässä pelataan.”

Päivän muista tapahtumista seurantajutussa.