Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 4 An-Dorra, 66,64 %, 0,47 euroa
Toto65-2: 2 Benelli XO, 8,73 %, 5,83 e
Toto65-3: 3 Chicharita, 76,08 %, 6,75 e
Toto65-4: 4 First Class Lady, 23,64 %, 14,16 e
Toto65-5: 1 Next Direction, 47,39 %, 15,97 e
Toto6-6: 15 Hetviina, 45,31 %, 17,33 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 17,33 euroa
Viisi oikein –

Vaihto: 164 384,90 euroa

Vermon keskiviikkoravit olivat tällä viikolla heittämällä kuluvan kevään kovatasoisimmat. Päälähtöinä Helsinki-ajon ohella ravattiin Arvid Åvallin Tammaderbyn karsinnat. First Class Lady ja Chicharita olivat vakuuttavat karsintavoittajat. Next Direction meni Helsinki-ajossa kausiavauksessa voittoajan 10,7aly.

Jälkimmäisessä Tammaderbyn karsinnassa Emma Väre torjui Adannan kanssa Antti Teivaisen ja Self Taught Beautyn. Alkurynnistyksen jälkeen Santtu Raitala hoksasi tilaisuutensa tulleen ja lasketteli First Class Ladylla kysymään kärkipaikkaa onnistuneesti.

First Class Lady voitti helposti täyden matkan ajalla 14,1a ja oli karsintojen nopein osallistuja.

”Hyvällehän se tuntuu, että onnistuminen tuli juuri siinä kohtaa, mihin tamman kanssa on koko alkuvuosi tähdätty. Alkuvuoden startit on ajettu ihan tätä kisaa varten, ja Santtu sanoikin Vermon haastattelussa, että Seinäjoella hevonen oli ensimmäistä kertaa kuskin käteen tänä vuonna mieleinen. Se kisa meni vielä hiitinajona tähän kisaan, ja oletuksena oli, että tamma on nyt hyvä”, First Class Ladyn omistavan Talli Sippipuiston Sotureiden kimpanvetäjä Markus Rasanen sanaili.

Tammaderbyn finaali kisataan Vermossa ensi viikon lauantaina 24 000 euron ykköspalkinnolla.

”Jännitys varmaan alkaa lisääntyä, kun lauantai lähestyy. Ihan rauhallisin ja levollisin mielin voi kuitenkin olla. Me pystytään avaamaan suht’ hyvin, mutta varmaan siellä pystyy ainakin Arctic Emma ja Nurmoksen hevonen avaamaan kovaa myös, mutta kuskin on ajettava parhaaksi näkemällään tavalla”, Markus Rasanen suuntasi katsettaan loppukisaan.

Suomessa ensimmäistä kertaa kisannut SE-tamma Chicharita vakuutti ensimmäisessä karsinnassa suuresti. Ari Moilasen ajokki karkasi kärkipaikalta ylivoimavoittoon oikein kevyennäköisesti.

Tammaderbyn finaalin ratajärjestyksen ja osallistujat voit katsoa täältä.

Next Direction palasi valmiina Helsinki-ajossa

Timo Hulkkosen vastuuvalmentama Next Direction oli kausiavauksessaan heti mainio. Iikka Nurmosen ajokki torjui sisäkaistalta kipakassa kiihdytyksessä ohitusta yrittäneet, vaikka ehti avauspuolikkaan aikana kuskin mukaan hieman laiskottelemaankin.

Next Direction sai rauhoittaa toisella puolikkaalla vauhtia, ja lopetus oli avauksen tavoin alle 1.10-vauhtinen. Next Direction irtosi selvään voittoon ennen hyvin lopettanutta Willow Pridea ja Le Gros Billiä.

Next Direction starttaa, jos kummia ei käy, seuraavan kerran ensi viikon lauantaina Finlandia-ajossa. Iikka Nurmonen odottaa lähtöä ”hyvillä fiiliksillä”.

”Hevonen jos on tällainen ja vähän petraa, ja jos saa hyvän lähtöpaikan, varmasti pystyy pärjäämään.”

An-Dorra kovassa vauhdissa

Derbyn Kevätsuosikissa An-Dorra palasi Lahden kolmossijan jälkeen voittajaksi. Jukka Torvisen ajokki valtasi kärkipaikan heti kiihdytyksessä, ja 2620 metrin matkalla käydyssä kisassa sisärata kelpasi kaikille kahdeksalle valjakolle. Jonomuodostelmasta huolimatta kisassa ei hölkkäilty, ja An-Dorran voittoajaksi muodostui kevätsateen raikastaessa mukavasti 13,8a. Mainittakoon 4-vuotiaiden SE-tuloksen olevan vain neljä kymmenystä kovempi.

Tammat olivat lähdössä muutenkin vahvasti esillä, kun Magical Princess oli kolmas ja Stonecapes Tricky neljäs. Oriista ja ruunista parhaiten sijoittui Quite A Lover, joka oli An-Dorran takaa tilaa saamatta toinen.

Kolmivuotiaiden Breeders Course –karsinnassa Hannu Torvisen ohjastama Benelli XO paransi kengittä kilpaillessaan. Jarmo Ihamäen treenaama 3-vuotias sai tehdä keulassa oman juoksunsa ja hallitsi pikkuyllättäjänä varmasti perille asti.

”Tamma on ollut huonompi muutamaan viimeiseensä. Sitä ennen, vaikka tulokset olivat vain kahtakymmentä, oli hevonen tosi paljon paremman tuntuinen. Tänäänkään ei ollut parasta, mutta parempaa kuin viime kerroilla”, Hannu Torvinen näki voittajasta.