Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 1 Akaasia, 29,71 %, 0,70 euroa
Toto65-2: 8 Bosses Lady, 11,33 %, 4,90 e
Toto65-3: 8 Willow Pride, 33,88 %, 15,80 e
Toto65-4: 7 Costello, 81,31 %, 19,20 e
Toto65-5: 12 Run For Royalty, 2,56 %, 229,00 e
Toto65-6: 7 Stonecapes Picasso, 16,40 %, 854,90 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 854,90 euroa
Viisi oikein 18,30 e

Vaihto: 287 396,10 euroa

Superlupaus Graceful Swamp ei kohdannut parempaansa kolmivuotiaiden lämminveristen Hambossa Jokimaalla, vaan teki keulassa mitä tahtoi. Ori sai vuolaat kehut ohjastajaltaan.

Ari Moilanen otti Graceful Swampin kanssa muilta heti kiihdytyksessä luulot pois ja latasi keulapaikalle. Vastustajista kenelläkään ei ollut haluja ajaa rinnalle vaatimaan vauhtia, vaan kärkivaljakko sai tehdä oman juoksunsa.

Ari Moilanen pyysi Graceful Swampilta lisää vauhtia maalisuoran alussa, jolloin se jätti takana matkanneen Majestic Manin hetkessä.

“Kyllä irtoaa hevonen tosi kevyesti, se on hyvin nöyrä menemään. En näin hyvää aloittelijaa koskaan ole ajanut, vaikka monella hyvällä olen ajanut, joista on hyviä hevosia tullut”, Ari Moilanen myönsi.

Tällä kaudella lyömättömän Graceful Swampin voittoaika oli 14,3a / 2140 metriä. Ari Takanevan kasvatti palkittiin voitostaan 10 000 eurolla.

“Rutiini kasvaa, se on aika hyvä. Sanotaan näin, että treeneissä koko ajan parantaa. Selvästi tänään kun tultiin Lahteen, se tykkäsi olla ravipaikalla”, Erkki-Pekka Mäkinen jutteli suojatistaan. “Nyt pidetään vähän taukoa, hoidetaan ehkä siinä pikkaisen, käydään Elfvingin Kimmon luona. Hänen työrupeamansa alkaa aika kivasti, kun palaa lomalta, ja Graceful Swamp on ensimmäisenä asiakkaana.”

Toto65-1: Kylmäveristen tammojen maili oli tapahtumarikas kilpailu loppumatkan osalta. Akaasia oli lopulta lähdön paras.

Sisäradalta kiihdyttänyt Akaasia menetti keulapaikan Timo Tuomisen suojatille Metsärinteen Valtalle, eikä noussut sisäradalta keulapaikkaa kyselemään. Näin lähdön suosikki Saaga S pääsi etenemään vetotöihin suosiolla.

Hovikuski Matti Nisosen kuskaama Saaga S johti lähtöä pitkään, mutta muut lähestyivät kalkkiviivoila, ja kolminkertainen ravikuningatar repesi samassa laukalle.

Olli Koivusen ajokki Varjonova kiri ulkoa pirteästi ja havitteli suuryllätystä. Se olikin tosi lähellä toteutumistaan, mutta Markku Hietanen pääsi Akaasian rattailla juuri kreivin aikaan vapalle radalle ja spurttasi sisäpuolelta niukkaan voittoon.

“Tilaa kun tuli, hienosti hevonen spurttasi. Pätkän Härmässä tuli jo, mutta ei vielä maaliin asti. Nyt oli parempi”, Markku “Faari” Hietanen jutteli.

Varjonova oli toinen ennen johtavan rinnalla matkannutta Marj-Lovviisaa ja Hannu Lindströmiä.

Toto65-2: Tammahambo oli Tapio Perttusen suojatin Bosses Ladyn heiniä.

Mattias Djusen suojatti Even Smaller Plum nakkasi kiihdytyksessä helposti keulapaikalle, mutta paikka oli tarjolla Pekka Korvelle ja Arctic Elsalle toisen puolikkaan alussa.

Tapio Perttunen käänteli Bosses Ladyn 3. ulkoa kolmannelle jo kirilenkin alussa. Even Smaller Plum sai kiritilan päätöspuolikkaalla Arctic Elsan takaa ja näytti karkaavan.  Supertamma Bosses Lilyn pikkusisko Bosses Lady ehti vielä kuitenkin varmaan voittoon tuloksella 15,6a / 2140 m.

“Tiedettiin, että hyvästä hevosesta on kysymys. Lähtöpaikka oli huono, mutta 3. parista laukkasi hevonen, niin pääsin siihen. Tamma tuli 800 metriä kolmatta, minusta hyvän suorituksen teki”, Tapio Perttunen kertoi.

Even Smaller Plum oli maalissa toinen,  Leemark’s Giselle kolmas.

Toto65-3: Suur-Hollolan Best Princess meni Antti Teivaisen ohjastamalle Willow Pridelle, joka vieraili myös viime vuonna näissä raveissa voittajaseremonioissa. Silloin se voitti Tammahambon.

Kasikaistalta matkaan sännännyt suosikki Willow Pride tykitti ylivoimaista vauhtia keulapaikalle. Avauspuolikas oli 09,5-vauhtinen ja kierroskin mentiin vielä reippaasti 13,5-lukemiin. Kolmannella puolikkaalla vedettiin henkeä, ja I.M.T.-Talli Oy:n kasvattama ja omistama tamma piti maalisuoralla varmaan 10 000 euron arvoiseen voittoon.

“Ikävä lähtöpaikka oli, mutta tiedettin sen olevan starttiraketti. Pikkaisen se painoi päälle, mutta suht hyvin sai rauhoittumaan. Homma oli koko ajan hanskassa”, Antti Teivainen myönsi.

Johtavan takana matkannut  Lily’s Star lähestyi johtavaa lopussa ja oli toinen ennen Käthyä.

Toto65-4: Kylmäveristen Suur-Hollola-ajo oli odotetusti Costellon näytös. Tästä lukemaan juttu aiheesta.

Toto65-5: Kriteriumvoittaja Run For Royalty palasi parrasvaloihin, kun Hannu Torvisen ajokki yllätti nelivuotispokaalissa.

Antti Teivaisen ajokki Le Gross Bill latasi kasiradasta huolimatta aluksi keulaan, mutta paikka oli tarjolla suosikki Piece Of Rockille.

Matkavauhti pysyi kovan avauksen jälkeen tasaisen reippaana, ja kenttä kääntyi. Run For Royalty rynnisti 4. ulkoa parhaiten ja voitti ennen BWT Caesaria ja Vixpress Li:tä.

“Hevonen oli loistava, vaikka ei ollut kovaa liikettä annettu. Hannu antoi sille loistavan juoksun, pisteet siitä”, valmentaja Mathias Furuhjelm kehui.

Toto65-6: Kierros päättyi Stone Capes Picasson ja Tommi Kylliäisen voitonjuhliin.

Jukka Torvisen ajokki Sunbeam piti sisäradalta keulapaikan varsin helposti, mutta kiihdytys venähti hurjasti 08,0-lukemiin.

Tommi Kylliäinen herkutteli Stone Capes Picasson kanssa 2. ulkona, josta käänteli kolmannelle viimeisellä takasuoralla. Pian Jukka-Pekka Hukkasen valmennettava sai taas selän eteensä, kun johtavan takana matkannut Ulk Delle Selve nousi eteen.

Ulk Delle Selve pyrki maalisuoralla karkuun, mutta turhaan. Stone Capes Picasso jyräsi varmasti ohi ja otti kauden ensimmäisen voittonsa.

“Ollut yhtä taistelua. Eilen hevonen oli hyvä viimeistelyssä, mutta ei tänään samanlanen. On niin veitsenterällä”, Jukka-Pekka Hukkanen kertoi voitosta huolimatta.

Arto Komulainen oli E.V. Joryn kanssa toinen ennen Ulk Delle Selveä.