Orimattilan ihmeori Costello voitti kylmäverihevosten Suur-Hollola-ajon näytöstyyliin Lahden Jokimaalla.

Risto Tupamäen ajokki Costello oli kyselemässä keulapaikkaa paalun Caijukselta ensimmäisenä, kun Costellon kovimmaksi haastajaksi ennakkoon kaavailtu Jokivarren Kunkku laukkasi pian kiihdytyksen jälkeen. Costello marssi vetotöihin.

Herttuan perheen silmäterä oli jo viimeisen takasuoran alussa irti muista ja voitti murskatyyliin voittoajalla 21,6 / 2180 metriä.

“En ollut lähdöstä läheskään niin epäileväinen kuin monet asiantuntijat. Costello lähti talvella matkaan siinä missä muutkin, jopa paremmin. Nytkin otettiin lähtö varman päälle, mutta silti päästiin mukavasti liikkeelle”, Risto Tupamäki kertoi. “Kuulin välikilometrin, jolloin ajattelin, että laitetaan kohta puuta uuniin, että muiltakin menee kirihalut. Lopussa ei tarvinnut kuin katsella, että tullaan ravia maaliin.”

Ville Herttua kertoi, että 37 500 euron ykköspalkinnolla palkitun Costellon on tarkoitus kilpailla seuraavan vasta kerran Rovaniemen Kuninkuusraveissa.

Henri Bollström kuskasi viime vuoden voittajan Tähen Toivomuksen toiseksi. Hallitseva ravikuningas Köppinen oli Ari Moilasen käsistä kolmas.

Tästä pääset lukemaan ravipäivän muista tapahtumista, ja tästä lämminveristen Suur-Hollola-ajosta.