Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 4 Greytail Eric, 29,62 %, 1,50 e
Toto65-2: 10 Aaprahami, 1,15 %, 44,80 e
Toto65-3: 12 Only Eyes Broline, 8,13 %, 188,70 e
Toto65-4: 3 Rapid Leader, 34,43 %, 646,10 e
Toto65-5: 6 Fantoccini, 7,17 %, 7624,00 e
Toto65-6: 13 Tähen Toivomus, 55,18 %, 12706, 70 e

Kuusi oikein voitto-osuus 12706,70 euroa
Viisi oikein 77,10 e

Vaihto: 102 899,70 euroa

Kirppu-ajoon huipentuva Rovaniemen Toto65-kierros käynnistyi Hannu Hietasen ajaman Greytail Ericin keulavoitolla.

Toto65-1: Kirsi Kosken valmentama Greytail Eric otti kiihdytyksessä keulapaikan hallitusti itselleen, kun vierestä matkaan lähtenyt ja alussa haastanut Circle Star laukkasi.

Alkurynnistyksen jälkeen Greytail Eric sai vetää haluamaansa tahtia ja piti vastustajansa varmoin ottein kurissa maalisuoralla.

“Terävästi lähti matkaan ja oli laiskana matkalla. Ajattelin, että saa nähdä kuin käy, mutta terästäytyi loppuun ja vastaili puolivarmasti”, Hannu Hietanen kertoi.

Suosikki Greytail Eric otti uransa neljännen täysosuman ajalla 16,1a / 2100 metriä.

Kirsi Koski on valmentamisen lisäksi Greytail Ericin osaomistaja Katja Kosken kanssa. Sama kaksikko on kasvattanut kuusivuotiaan.

Tiukassa kakkostaistossa vasta kolmivuotias Beddinge’s Pride puristi parhaiten pitkällä kirillään ja oli toinen ennen Jolly Janea ja johtavan taa pussiin jäänyttä Soleil Journeytä.

Toto65-2: Kylmäveristen ryhmäajo päättyi suuryllätykseen, kun Santtu Raitala kuskasi Aaprahamin ykköseksi.

Tuomas Pakkasen kyytiinsä saanut Takenote pääsi livahtamaan takarivistä heti keulapaikalle, mutta toista rataa ensimmäisenä matkannut Vinha-Topi ei laskenut kolmatta rymistellyttä Punta-Patea edelleen, jolloin kierros hurjasteltiin 24,5-vauhtia.

Tuoreet voimat jyräsivät lopussa. Kolmennessa ulkona väijynyt kakkossuosikki Niemen Eemil iski kiriinsä takasuoralla ja eteni jo loppukaarteessa keulaan. Se sai kimppuunsa Santtu Raitalan ajaman Aaprahamin, joka jyräsi ohi maalisuoralla varmasti.

“Viime sunnuntaina Torniossa hevonen oli jo alkulaukan jälkeen hyvän tuntuinen, joten muutettiin kengitystä ja balanssia muutenkin, ja nyt oli tosi makean tuntuinen koko päivän”, Santtu Raitala kertoi Kimmo Oikarisen valmennettavasta.

Aaprahami meni voittoajan 25,7a, joka on samalla 8-vuotiaan ennätys.

Kaukana kärkiparin takana kolmanneksi ehti Vasker. Suosikki Rupeltaja pilasi perisyntiinsä laukkoihin.

Toto65-3: Petteri Joki ei ollut turhaan ennakkoon toiveikas Only Eyes Brolinen kanssa, sillä valjakko ylsi keskipitkän matkan kisan voittoon radasta 12 huolimatta.

Matti Halonen ja Wheelie Awake torjuivat kiihdytyksessä ulkopuoleltaan lähteneet, mutta kiihdytys lipsahti 11,5-lukemiin.

Takarivin voimahevosista ensimmäisenä ratkaisun teki Kari Alapekkala Ponce De Leonin kyydissä ja eteni johtavan rinnalle. Paikka oli tarjolla Only Eyes Brolinelle, joka laskeutui siihen reilu kierros jäljellä.

Loppusuoralla Wheelie Awake ja Only Eyes Broline erottuivat muista, ja ensin mainittu johti vielä sata ennen varmoin ottein. Sitten Petteri Joki veti ajokiltaan korvat auki ja se runttasi kärkeen.

“Nyt oli viikko viime startista, hevosella ei ollut lämmityksessä turhaa agressiivisuutta mitä on ollut muutaman viikon starttiväleillä. Se toimi hyvin ja keskittyi olennaiseen”, Petteri Joki kehui.

Only Eyes Broline oli tasaisesti pelatun koitoksen vitossuosikki.

Toto65-4: Enintään 20 000 euroa tienanneiden lämminveristen ryhmäajossa avattiin, kuin oltaisiin jo seuraavaa Avointa lähtöä ravattu. Hannu Hietasen ajama Rapid Leader kesti hurjan avauksen ja voitti keulasta.

Kiihdytys oli todella tulinen, kun avauspuolikas kellotettiin 08,5-lukemiin. Siinä Rapid Leader ohitti sisäpuolelta lähteneet ja torjui nippanappa Armani Pressin.

Loppukaarteessa Petri Klemolan kovavireisen tallin Rapid Leader ei näyttänyt enää voittajalta, mutta niin vain se sitkisteli maalisuoralla 18,0-lopetuksessa voittoon.

“Tämän kesän startit oikein sitkeästi maaliin asti tullut.  Väsynyt oli tämäkin lopussa, mutta piti pintansa. Ei ollut ruuti kuivaa kavereillakaan”, Hannu Hietanen jutteli.

Kakkossuosikki Rapid Leaderin jälkeen maaliin kiri Diesel Degato ja She Is Cecilia. Suosikiksi pelatulle Pasi Von Bentzille tarjottiin kärkisijaa 3. ulkoa, mutta rahkeita ei ollut voittotaistoon.

Toto65-5: Avoin lähtö meni vanhalle kunnon Fantoccinille, joka johti Avointa mailia alusta loppuun.

John Östman latasi kovat piippuun kuutosradalta avanneen Fantoccinin kanssa ja pääsi kuin pääsikin ohi sisäpuolen Baretta Bokon ja Tir Du Cauxin.

Fantoccini avasi 09,0-vauhtia ja vielä kierros hurjasteltiin 11,3-lukemiin. Siitä huolimatta Fantoccini hallitsi maalisuoralla helposti. Voittoaika 11,9a jäi kuusi kymmenystä ratanennätyksestä.

“Lyhyt matka, ja tämä lähtee hyvin, joten satsasin kaikki alkuun. Hyvin vastasi ja voitti tämänkin. Olisi tähän kuntoon voinut saada aikaisemmin”, John Östman naureskeli 12-vuotiaasta pian eläkkeelle jäävästä menijästä.

Muut totosijat menivät Antti Ojanperän talliin, kun Tid Du Caux oli toinen ja Maffioso Face kolmas. Suosikki Victory Bonsai ei menestynyt johtavan rinnalta.

Toto65-6: Kirppu-ajo meni  tutulle nimelle, kun Tähen Toivomus uusi viimevuotisen voittonsa. Pauli Raivion suojatti teki samalla uuden kilpailuennätyksen 23,7/2640, jota piti aikaisemmin itse nimissään. Kartier otti pelätys lähtölaukan. Tästä lukemaan lisää aiheesta.