Pauli Raivion suojatti Tähen Toivomus oli paras Rovaniemen Kirppu-ajossa viime vuoden tapaan.

Henri Bollströmin ohjastama Tähen Toivomus lähti matkaan 40 metrin takamatkalta, mutta oli heti toisen puolikkaan alussa kärkiporukan kannassa.

Pieneltä paussilta palannut Tähen Toivomus sai kirikäskyn kolmannelle vajaa kierros myöhemmin ja spurttasi aina keulaan asti. Siitä 7-vuotias ei saanut minkäänlaista vastusta kilpakumppaneiltaan, vaan voitti kilpailuennätyksellä 23,7 / 2640 metriä.

“Metkutus lähti takaa kolmennalle, niin lähdettiin eteen. Hevonen oli niin paineissaan kun oli starttitaukoa, että vei nopeasti keulaan ja voitti siitä helposti. Mahtavassa iskussa”, Henri Bollström kehui.

“Tähen Toivomus on kehittynyt viime vuodesta. Se on saanut lisää kovuutta, vauhtia ja varmuutta, joka teki hommasta helpomman.”

Valmentaja-osamistaja Pauli Raivio osasi odottaa suojatiltaan hyvää esitystä jo ennakkoon.

“Parit reippaammat harjoitukset mentiin viikon sisällä. Jäi jotenkin aika luottavainen olo, joten hyvillä mielin läksin.”

Taisto Rautiaisen kasvattama Tähen Toivomus palkittiin Kirppu-ajon ennätysmäisellä 15 000 euron ensipalkinnolla.

Tiukassa kakkostaistossa parhaiten puristi Markus Porokan ohjastama Iikori. Seuraavana maaliin tuli Hannu Hietasen ajama Joriini. Tähen Toivomuksen tiukaksi haastajaksi kaavailtu Kartier otti pelätyn lähtölaukan.

Tästä lukemaan kierroksen muut tapahtumat.