Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 9 Hotshot Luca 30,12 %, 3,30 e

Toto5-2: 5 Boadicea 27,54 %, 6,50 e

Toto5-3: 4 Rose’s Tara 18,57 %, 14,80 e

Toto5-4: 2 Lexus Dream 43,08 %, 17,30 e

Toto5-5: 8 Don Corleone Trot 14,26 %, 99,50 e

 

Vaihto: 96 393,20 euroa

Jyväskylän Killerin torstaikohteista neljä oli 4-vuotiaiden Kasvattajakruunun välieriä, joista kustakin pääsi kuusi parasta ensi viikon lauantain finaaleihin tavoittelemaan 30 000 euron voittorahoja.

Toto5-1: Niukaksi suosikiksi luotettu Malecon johti 2140 metrin kisaa, kunnes viimeisellä takasuoralla sen ravi alkoi hukkua ja vaihtui loppukaarteeseen mentäessä laukaksi.

The Dude painui rinnalta kärkeen, mutta sen takaa jo takasuoran alkupuolella kirikaistalle noussut Hotshot Luca jyräsi maalisuoralla omille teilleen tuloksella 14,7a.

“Nyt oli lähtörata Lucalle taas kerran asiallinen”, Aripekka Pakkasen valmennettavaa ajanut Santtu Raitala huomautti. “Tietysti lähtörata aiheutti mietintää, että lähdetäänkö Maleconin takaa vai toista rataa pitkin suoraan. Sitten kun lämppärissä meni kivan tuntuisesti, ajattelin että hevonen saa tänään tasaisen mahdollisuuden menestyä. Se meni hyvällä tyylillä, ja koitin vielä ajoittaa niin, että meille jäisi loppusuoran iskuun voimia. Hevonen oli tänään kyllä tosi hyvä ja voitti varmasti.”

Ensimmäisessä kaarteessa toiselta radalta kolmanteen sisälle pudottanut MAS The Boss kiri lopussa sisäkautta napakasti toiseksi. Hitusen periksi antanut The Dude kesti kolmanneksi, ja loppukilpailuun oriiden ja ruunien ensimmäisestä välierästä menivät myös North Lexus, Twist Of Fate ja Quite A Boy.

 

Toto5-2: Boadicea oli paras tammojen ensimmäisessä erässä. Olli Koivunen käänsi sen ensimmäisellä takasuoralla sisäradan jonon kolmannelta sijalta toiselle ilman vetoapua, tyytyi johtopaikalla juosseen suosikki Club Nord Elitin rauhalliseen tahtiin ja lasketteli lopun kympin pintaan.

“Nyt tämä sai näyttää, kuinka hyvä tämä todella on”, Olli Koivunen riemuitsi. “Oli aika kiva istua kyydissä, kun tämä tuntui koko matkan tosi hyvältä ja tiesin, että aika lähellä voittoa ollaan. Kyllä tämän kuuluu varmaan olla finaalissakin yksi voittajaehdokkaista.”

Toiseksi eniten pelattu Boadicea vei 6000 euron ykköspalkinnon 2140 metrin matkalla ajalla 16,1a. Sen takaa loppusuoralle tultaessa kiriin iskenyt Callela Lisbeth pääsi puolittain kupeelle toiseksi, ja loppukaarteessa neljännestä ulkoa hyökännyt Willow Pride täydensi Markku Niemisen tallin panosta puristamalla Club Nord Elitin ohi kolmanneksi. Näiden lisäksi finaaliin jatkavat Proserpine ja MAS Bella.

 

Toto5-3: Myös toinen tammakarsinta voitettiin johtohevosen rinnalta. Hannu Hietanen luotsasi Timo Salmelan valmentaman Rose’s Taran sinne ensimmäisen takasuoran lopussa, kun vauhti hiljeni toisen radan jonossa kovasti.

Villinmiehen Tammakilvan sankaritar sai huilata arvovoiton jälkeen, mutta se ei näkynyt otteissa ja voitto tuli oikein varmasti ajalla 16,8a. Rose’s Tara oli toiseksi pelatuin.

“Sain ajaa aivan sitä vauhtia kuin halusin, ja kyllä loppuun asti ravasi hyvin eikä ollut mitään hätää”, Hannu Hietanen kuvaili. “Hieno juoksu kyllä. Se on ollut hyvin kevyellä tämän välin eikä reippaita hiittejä ole ollut ollenkaan, niin varmasti parantaa, kun vaan pysyy rauhallisena.”

Ensimmäisellä takasuoralla sisältä toiselle radalle siirtyneet ja asemat Rose’s Taran takaa saaneet Lily’s Star ja Lovemore seurasivat muille totosijoille.

Finaaliin pääsivät lisäksi Katie Ale, Doris Hoss ja Hard To Trick, joka kilvoitteli alussa Bean Dreamin kanssa johtopaikasta ja kiri lopussa tämän taipuessa ohituskaistaa pitkin. Lähdön suosikki EL Fitzgerald pilasi laukkoihin.

 

Toto5-4: Oriiden ja ruunien toisen karsintalähdön selvä suosikki Lexus Dream valtasi kiihdytyksessä vaivatta johtopaikan, sai tehdä siinä oman juoksunsa ja irrotti maalisuoralla selvään voittoon ajalla 15,1a.

“Paikka oli hyvä ja hevonen lähtee hyvin, että kyllä johtopaikka tuli helposti. Saatiin ajella omaa tahtia, ja helppoa oli”, Markku Niemisen valmennettavaa ajanut Ari Moilanen vakuutti.

Viimeisellä takasuoralla neljännestä parista selässä kolmannelle radalle lähtenyt ja loppukaarteen puolivälin jälkeen vapaalle radalle iskenyt Jack Vader kiri Lexus Dreamia uhkaamatta varmasti toiseksi. Sitä seurannut Deangelo työntyi kolmanneksi.

Loppukilpailuun myös Ypäjä Louvre, Le Gros Bill sekä Muscleman. Takasuoralla kolmannesta parista hyökänneen Cameron Evon kiri hyytyi hieman, ja se jäi rannalle finaalista.

 

Toto5-5: Kolmanneksi eniten pelattu Don Corleone Trot vakuutti päätöskohteessa. Tapio Perttusen suojatti juoksi reipastahtisessa kisassa lähes kaiken aikaa toista rataa ilman vetoapua, mutta runttasi silti varmaan voittoon tuloksella 16,2a/2140 metriä.

“Tämä on ollut meillä pari kuukautta”, Tapio Perttunen taustoitti. “Se oli ollut Veijo Heiskasella treenissä, mutta lähtenyt sieltä pois ja tullut sitten myyntiin. Veijo kehui tätä hevosta. Tiedettiin, että se on jaksava hevonen, enkä halunnut jäädä sillä tuonne sisälle. Luotin vahvuuteen, ja ainakin tänään se oli tässä lähdössä hyvä.”

Lähes 49-prosenttisesti merkitty kohteiden luottohevonen Gollum sai asemat kolmannesta parista ulkoa, josta Iikka Nurmonen lähti sen kanssa reissuun toisessa kaarteessa. Vauhti kohosi etusuoralla hetkellisesti huippulukemiin, kun Tapio Perttunen puolusti asemiaan, mutta Gollum painui seuraavaan kaarteeseen mentäessä väkisin edelle.

Don Corleone Trot jatkoi prässipaikalle, eikä Gollum jaksanut maalisuoralla enää vastata. Gollum piti kuitenkin toiseksi ennen alkumatkan johtanutta Rim Bay Kickapoota. Gresille Boko pilasi laukkoihin.

 

Ennen välieriä ajetuista Tammaderbyn karsinnoista voit lukea täältä.