Esa Holopaisen lauantain neljäs täysosuma tuli kylmäveristen mailin ryhmän isona yllättäjänä voittaneen Diktaattorini ohjissa. Kotiratansa hyvästellyt 15-vuotias Hullumies sinnitteli johtopaikalta kolmanneksi.

Hullumies oli odotetusti nopein kiihdytyksessä, mutta myös Polara avasi rivakasti. Se tarkoitti sitä, että ulompaa lähtenyt suursuosikki Ellin Sisu jäi kolmannelle radalle, josta se pilasi kaarteen puolivälissä laukkaan.

Henri Bollströmin mukaan Ellin Sisu oli liian totinen ja vauhti kaarteessa yksinkertaisesti liian kovaa: “Se laukkasi yhteen askeleeseen”, hän totesi.

Takarivistä lähtenyt Diktaattori sai maukkaat asemat Polaran takaa, jossa Esa Holopainen sai herkutella loppusuoralle asti.

“Juoksu ei olisi takarivistä oikein paremmin voinut mennä”, Esa Holopainen myhäili. “Tuntui niin hyvältä siinä selässä, että odotin kyllä, että tämä nyt tulee ohi, ja niukasti tuli. Harvoin syntyy tällaisia hevosia, jotka tällaisen voittosumman kerää kuin tämä. Se on terve kuin mikä ja juoksee vieläkin hyvän tilin.”

Diktaattori kuittasi 7000 euroa 1600 metrin matkalla ajalla 23,4a. Se on saavuttanut kahtena viime vuonna suurimman osan voitoistaan montéssa, mutta palkintotili on karttunut myös hyvin ja 13-vuotiskauden tulos oli 75 500 euroa.

“Hyvä vuosi ollut tottakai, ja Esa sanoi jo alleajon jälkeen, että tuntuu nyt hyvältä, niin täytyi minunkin tehdä vähän peliä sille”, valmentaja Kari Seilonen paljasti.

Hullumiehen kilpailuoikeus päättyy vuoden vaihtuessa.

Voittajaseremonioiden jälkeen radalle asteli vielä loimi päällä koko ikänsä Teivonmäellä asustanut Hullumies.

“Ei ollut kaukana voittokaan, mutta kuitenkin kolmas, niin hyvän juoksun teki”, Seppo Sarkola kiitteli.

 

Muiden Toto76-kohteiden tapahtumiin tästä.