Toto76-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto76-1: 7 Selfie Star 22,66 %, 1,40 e

Toto76-2: 7 Celebration Song 4,20 %, 30,70 e

Toto76-3: 1 Taikapassi 18,93 %, 84,70 e

Toto76-4: 3 Bret Boko 49,94 %, 120,80 e

Toto76-5: 14 Viktor Kärppä 21,74 %, 243,30 e

Toto76-6: 9 Diktaattori 1,35 %, 6525,10 e

Toto76-7: 5 Wilhelm Nash 40,67 %, 9491,10 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 9491,10 euroa

6 oikein 103,60 euroa

 

Vaihto: 291 877,50 euroa

Lauantairivi alkoi Teivossa suosikkivoitolla, kun Mika Forssin luotsaama Selfie Star ravasi 2100 metrillä tasoitusennätyksensä 17,6.

Toto76-1: Mr Nice Way painui kaarteessa keulaan, mutta se oli ollut esittelyn jälkeen niin paineissaan, että Antti Teivainen luovutti kärkipaikan kaarteen jälkeen Selfie Starille. Suosikki hallitsi sitten varmasti ja nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa.

“Hevonen on tehnyt nyt tosi hyvät juoksut viimeisissään ja jatkoi siitä, mihin on jääty, mutta tottakai (johtoon pääseminen) se helpotti tehtävää, kun matka oli kuitenkin 2600 metriä. Jos olisi pitänyt kärjen rinnalta ajaa, vaikea sanoa, miten olisi sitten käynyt”, Marjo Lindstömin valmentamaa 4-vuotiasta tammaa ajanut Mika Forss myönsi.

Viimeisen takasuoran alkupuolella kolmannesta parista hyökännyt Don Pescador kiri kolmatta rataa ilman vetoapua rehdisti Selfie Starin tuntumaan toiseksi.

Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Nemea Facade oli pitkään kiinni kolmannessa sijassa, mutta viidennestä sisältä myöhään vapaille löytänyt Cyrius d’Ariane ehti viime hetkillä sen ohi totoon.

 

Toto76-2: Tammalähdön suuri suosikki Northern Trick ei päässyt kovasta yrityksestä huolimatta johtopaikalle, jota April Sisu puolusti alle kympin avauksessa. Kun koko avauskierroskin taittui 1.13:n lukemiin, letka venyi pitkäksi.

Kärkihevosista reilusti jääneenä seitsemäntenä tullut Celebration Song pääsi puolimatkassa tiivistyneeseen porukkaan neljänteen ulos, josta se lähti etukaarteessa kolmannelle radalle ja sai sinne pian selän eteen.

Celebration Song ei loppukaarteessa näyttänyt voittajalta, mutta se sai maalisuoralla vielä uuden vaihteen silmään ja jyräsi lopulta selvästi ykköseksi.

“Ravin kanssa oli jotain ongelmaa, ja kurvit oli hankala mennä”, ohjastaja Jarmo Saarela paljasti. “Suoralle kun päästiin ja aukaisin korvat, niin kyllä se sitten lähti ihan hyvin liikkumaan ja tavoitti keulan ja voitti varmasti sitten.”

Jouni Kivelän omistama ja valmentama Celebration Song teki 2100 metrillä hienon ajan 14,3a. Se oli viidenneksi eniten pelattu yllättäjä.

April Sisu kesti alun revittelyt ja tsemppasi umpirehellisesti toiseksi. Celebration Songin edeltä kiriin lähtenyt ja takasuoralta ilman vetoapua tullut MAS Aristocrat kohosi maalisuoran alussa voittotaistoon, muttei jaksanut sitten puristaa täysillä ja joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Northern Trick antautui jo takasuoralla.

 

Toto76-3: Alusta asti johtanut suosikki Taikapassi piti pintansa Pimara cupin finaalissa ja kuittasi 4000 euroa ennätyksellään 29,4/2100 metriä.

Hannu Kamppuri ajoi 6-vuotiasta tammaa, jolle täysosuma oli jo neljäs peräkkäinen. Amerikassa hevosenhoitajana työskennellyt Sanna Valkeajärvi palasi Suomeen elokuussa ja hankki Taikapassin lokakuun alussa.

“Kävin Inkisen Olavilla katsomassa sitä, ja Olavi suorastaan pakotti ajamaan sitä”, Sanna Valkeajärvi kertoi. “Se oli ensimmäinen hevonen, jota kävin katsomassa. En voinut sitten jättää sitä, että kukaan muu olisi ostanut sitä.”

“Tämä on sellainen harjoituskappale. Ajattelin, että jossain vaiheessa hommaan suomenhevosen, mutta tämä tuli sitten aika nopeasti. Kävelytän sitä tosi paljon, ja tehdään mäkitreeniä. Ja toivottavasti jossain vaiheessa päästään hankeen.”

Puolimatkassa seitsemännestä ulkoa muiden mukana kolmannelle radalle lähtenyt Manionni kiri maalisuoraa uloimpana kuudetta rataa pitkin vahvasti ja ehti lähes tasoihin Taikapassin kanssa. Edellä kiertänyt Rikastuva jäi melkein samassa rintamassa kolmanneksi.

 

Toto76-4: Selvä suosikki Bret Boko vei kultadivarin johtopaikalta. Sitä ajoi Ari Moilasen ajokiellon takia Esa Holopainen.

“Sellaiset ohjeet sain, ettei ihan ensimmäisenä mennä auton taakse, mutta sitten se meni ja rauhoittui heti siihen. Tosi kiva hevonen oli ajaa”, Esa Holopainen kuvaili. “Rinnalla ollut määräsi vauhdin. Olin vähän huolestunutkin, kun aika kovaa mentiin koko ajan. Mutta sitkeästi se vaan vastaili. Kun tultiin suoralle ja vedin laput, se terävöityi heti ja piti suht varmasti.”

Markku Niemisen valmentama 10-vuotias ruuna saavutti 49. voittonsa mailin matkalla ajalla 12,4a.

Loppukaarteessa toisesta parista ulkoa iskenyt Shadow Of Brisbane ei pystynyt vakavasti haastamaan Bret Bokoa ja laukkasi reilut 50 metriä ennen maalia tuntumasta. Toiseksi nousi takasuoralla neljännestä sisältä kolmanteen ulos päässyt Dreambow. Bret Bokon takaa myöhään tilaa saanut Falcon Håleryd jäi täpärästi kolmanneksi. Seabiscuit antoi hieman periksi kuolemanpaikalta.

 

Toto76-5: Haastaja- ja huippudivisioonan kohtaamisessa ratkaisu tapahtui maalisuoralla, kun Hexan Voksun ravi hukkui ja hyvässä kirissä ollut Viktor Kärppä jatkoi selvään voittoon.

Hexan Voksu iski parijonosta jo ensimmäisen takasuoran lopulla, pääsi pian toiselle radalle ja jatkoi toisen kaarteen jälkeen keulaan, jossa näytti pitkään voittajalta. Toisen radan jonossa neljäntenä ja kolmantena matkannut Viktor Kärppä nousi etusuoralla selkään kolmannelle radalle, jatkoi loppukaarteen alussa ilman vetoapua ja kiri hyvin, mutta Hexan Voksulla oli vielä yliote, kun se laukkasi noin sata metriä ennen maalia.

“Tuntui ainakin kärryille, etten olisi saanut kiinni sitä. Taisi olla tänään, että se laukka pelasti meille voiton”, Esa Holopainen totesi. “Mulla oli ajatus, että koitan mahdollisimman pitkään selissä ajaa, kun oli itsellä sellainen näkemys, ettei tämä ole vielä parhaimmillaan. Kyllä tämä yllätti täysin, että ollaan tässä voittajakehässä. Oli kyllä tosi mukava esitys, että hevonen menee nyt tällä tavalla.”

Toiseksi eniten pelattu Viktor Kärppä teki 2120 metrillä ajan 26,4. Voitto oli sen valmentajalle Esa Holopaiselle ohjastajana jo päivän kolmas, kun Bret Boko vei päälähdön ja ennen kohteita tuli voitto Armas Palmroosin tallin Dust Collectorilla.

Alun johtanut ja toisen kaarteen jälkeen Hexan Voksun takana jatkanut Aatsi ei pysynyt maalisuoralla kärjen mukana, mutta piti toiseksi niukasti ennen Tementikkoa, joka iski loppukaarteen alussa taaempaa neljättä rataa.

 

Toto76-6: Ellin Sisu oli yli 67-prosenttisesti merkittynä kohteiden pelatuin kilpailija, mutta sen laukka ensimmäisessä kaarteessa kolmannelta radalta jätti kentän avoimeksi. Tilaisuuden hyödynsi parhaiten neljänneksi eniten pelattu Diktaattori, jolla Esa Holopainen saavutti kohteissa kolmannen ja koko raveissa jo neljännen voittonsa.

Lisää lähdöstä lisää tästä.

 

Toto76-7: Suosikki Wilhelm Nash jyräsi kierroksen päättäneen pronssidivarin parhaaksi kuolemanpaikalta. Santtu Raitala ajoi Ville Mäkelän suojattia, jolle ykkössija oli neljäs peräkkäin. Se tuli ajalla 14,7a/2100 metriä.

“Suomessa on taitavia ohjastajia, mitkä osaa käyttää hyväkseen Wilhelm Nashin huonon päivän heikkouksia, mutta tänään meillä oli onneksi hyvä päivä”, Santtu Raitala sanoi. “Hevonen meni hyvän tuntuisesti, enkä sitten halunnut päästää ketään siihen eteen. Viimeksi sille tuli ongelmia viimeisessä mutkassa, mutta olin niin luottavainen kuin ravilähdössä pystyy olemaan. Tämän kurvijuokseminen ei ole mitään maailman parasta, mutta onneksi tässä raviradassa on pitkät suorat ja se pystyy hyödyntymään sitä tyyliään niillä.”

Viimeisen kierroksen alkupuolella takapareista kolmannen radan jonoon liittyneet Excalibur It ja Lindy Poppins kirivät tasaisesta loppujoukosta muille totosijoille. Niiden edellä ilman vetoapua kiertänyt Nitro Diablo ei jaksanut puristaa ihan täysillä loppuun.

Cousin Bowl taipui keulasta. Pascha Tillyn juoksu meni pieleen, kun se juuttui kolmannelle radalle, josta pakitti toisessa kaarteessa hännille.