Kevääseen asti jatkuva Kavioliiga pääsi käyntiin Oulussa ajetuilla osalähdöillä, joissa Josveis piti Tähen Toivomuksen niukasti takanaan ja Mr Golden Quick pudotti matkalla johtoon kiertäneen Sobel Conwayn loppuhetkillä toiseksi.

Lämminveristen kilpailu alkoi heti yllätyksellisesti, kun Obrigado torjui 1.08-vauhtisessa avauksessa Bret Bokon ohitusyrityksen.

Seuraavan peliliikkeen teki Olli Koivunen suosikiksi luotetun Sobel Conwayn ohjissa. Neljännessä parissa matkannut Sobel Conway eteni puolimatkassa voimalla kärjen kimppuun ja painui etukaarteeseen mentäessä saman tien johtoon asti.

“Kuvittelin tuhat jäljellä, että voitetaan lähtö pystyyn. Maaliin tullessa olin tosi pettynyt, mutta selvisi, että Sobel Conway oli hakannut tosi paljon jalkoihinsa eikä pystynyt antamaan parastaan”, Olli Koivunen selvitti.

Ison osan matkasta toista rataa ilman vetoapua kiertänyt Mr Golden Quick sai kuitenkin tasaisen juoksun ja jaksoi puristaa ratkaisuhetket parhaiten.  Kuusivuotias ruuna kuittasi kymppitonnin tuloksella 12,7a/2120 metriä.

“Harvoin tällaisia tilaisuuksia saa, mutta pitkin vuosia olen Mika Haapakankaan hevosia ajellut ja olemme hyviä tuttuja, sillä vaimoni on yhden heidän lapsensa kummitäti”, ohjastuksesta huolehtinut Petteri Joki taustoitti.

“Meitä tämä ei yllättänyt, sillä minusta sen pitikin olla parempi kuin Bodenissa”, Mika Haapakangas huomautti. “Ja olihan se kunkkareissakin hyvä. Siellä se hävisi vain tälle Sobel Conwaylle. Jatkuvasti vaan venyy ja venyy tuo hevonen. Se tuli reilu pari vuotta sitten Nurmoksen Timolta. Sillä oli polvessa ongelmia. Sitä hoidettiin ja treenattiin talvi, ja sen jälkeen on ajettu kilpaa. Kyllä on hieno hevonen, ja voittiko se seitsemän 75-lähtöä Ruotsin puolella, että kyllä se osoittaa luokasta aika paljon.”

“Ruotsin kultadivisioona on niin kova, että sen takia me täällä ollaan. Jos saisi vietyä sitä eteenpäin täällä Suomessa, niin jos se ensi vuonna pystyisi juoksemaan sitten jo Ruotsinkin kultaa. Kavioliigassa ainakin finaalipaikkaa mietitään, mutta voi olla, että tullaan jo Turkuun kattomaan.”

Mr Golden Quickilla on muutenkin vahva suomalaistausta, sillä sen omistajista osa asuu Sodankylässä. Sieltä on kotoisin myös Haaparannassa nykyisin vaikuttava kimpan vetäjä Antti Mykkänen.

Kylmäveristen ensimmäisen osalähdön voitti johtanut Josveis, joka piti 19,5-lopetuksessa Tähen Toivomuksen niukasti takanaan. Lähdön tapahtumista sekä muutenkin Toto75-kierroksesta enemmän seurantajutussa.

Kavioliigan pistepörssin tilanteet ovat jo luettavissa osoitteessa www.kavioliiga.fi.