Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 6 Knows Best, 57,39 %, 0,80 euroa
Toto65-2: 12 Buck Boko, 5,06%, 13,30 e
Toto65-3: 6 Hazelhen Hermes, 13,95%, 54,30 e
Toto65-4: 6 Kielas, 39,52 %, 83,50 e
Toto65-5: 3 Staro Moschino, 14,33 %, 280.50 e
Toto65-6: 2 Stoneisle Ocean, 60,72 %, 297,50 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 297,50 euroa
Viisi oikein 6,30 e

Vaihto: 114 908,26 euroa

Tuomas Korvenojan suojatti Knows Best viiletti kolmivuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun alkuerän voittoon Turussa.

Toto65-1: Tapio Perttusen ohjastama Club Nord Easy takasi lähtöön reippaan matkavauhdin. Ruuna tulitti avauspuolikkaan 09,0-vauhtia ja kierros mentiin vielä reippaasti 12,5-lukemiin.

Knows Best sai viime kisassaan Seinäjoella nöyrtyä toiseksi, kun Graceful Swamp osoittautui paremmaksi, mutta tällä kertaa kolmivuotias näytteli itse lähdön kovanaaman roolia, eikä antanut haastajilleen armoa. Knows Best eteni toisen radan vetäjän paikalta keulaan ohi Club Nord Easyn 600 metriä ennen maalia ja hallitsi varmoin ottein.

“Knows Best on tosi vahva hevonen, se on sen paras avu”, Tuomas Korvenoja kertoi. “Kolmivuotiaissa on mielenkiintoisia hevosia. Toivottavasti kaikki parhaat pääsevät finaaliin, jossa veri punnitaan.”

ML Stable Oy:n omistama ja kasvattama Knows Best meni ennätyksensä 14,1a / 2100 metriä.

Mika Forssin kuskaama Mr Big Star kiri takaa toiseksi ennen So Montjoyta ja Olli Koivusta. Muut osallistujat jäivät kauas kärkikolmikosta.

Toto65-2: Lämminveristen PM-montéssa pisteltiin alusta asti kilpaa tosissaan, kun lappilaishevoset Buck Boko ja Tromb Access selvittelivät välejään.

Suosikki Attack Diablo oli kiihdytyksessä Jenni Koskelan ratsastamana nopein, mutta numerolla 12 kisannut Buck Boko leiskautti keulaan jo 1. kaarteen lopussa. Tuuli Kurkinen iski Tromb Accessin kanssa pian rinnalle ja sitten mentiin.

Lappilaishevoset tekivät ison eron muihin nopeasti, sillä vauhti oli seuraavan kierroksen ajan hurjaa. Tuimasta matkavauhdista huolimatta Buck Bokon veto kesti maaliin asti ja tuloksena oli Pohjoismaiden mestaruus kilometriajalla m14,4a / 2100 metriä.

“Tarkoitus oli kokeilla eteenpäin, mutta keulaan pääseminen oli yllätys. Lähtiessä tuntui, että mitenköhän käy, kun oli rata 12, mutta hevonen oli jäätävä. Se meni eikä kysellyt miten lujaa mennään. Lopussa jäi odottelemaan kaveria, jolloin pelotti, että joku tulee pätkällä oli, muttei tullut”, voittajaa ratsastanut Iida Lantto selosti.

Anna Nivan valmentama Buck Boko ansaitsi voitostaan 5000 euroa.

Tromb Accessin ravi hajosi loppukaarteessa, ja Attack Diablo koki pian häiriötä. Toiseksi pisteli näin Valle Streamline Malin Kullbergin kannustamana. Nelly-Janiika Korpikoski oli kolmas American Idolin kyydissä.

Iida Lantto ja Buck Boko. Kuva: Roosa Lindholm

Toto65-3: Metsämäki Stayer pääsi matkaan kolmannella yrittämällä. Leemark’s Casimir nappasi Janne Ulmaksen kanssa keulapaikan aluksi. Puolikas juostuna Lonely Rider oli etenemässä vetotöihin, mutta laukka pilasi ne aikeet.

Vetojuhdaksi eteni näin Tapio Perttusen kuskaama Hazelhen Hermes, joka sai pian kovaa prässiä Markku Niemisen ajokilta Gambino Degatolta. Pari sataa metriä mentiin lujaa, mutta Hazelhen Hermes piti paikkansa. Se johti aina loppukaarteeseen asti, kunnes Santtu Raitala kannusti Jasuliton keulaan. Hazelhen Hermes ei ollut kuitenkaan sanonut viimeistä sanaansa, vaan ohitti Jasuliton vielä ennen maalia.

Ykköstila oli tällä kaudella 29 kertaa kisanneelle Hazelhen Hermekselle vuoden ensimmäinen.

“Hevonen oli äärimmäisen laiska, kun keulaan pääsi. Koko ajan piti muistutella. Santulla näytti menevän menojaan, mutta saatiin jo kurvissa sitä kiinni, ja sata metriä ennen maalia Santtu alkoi odottamaan minua ja kerkesin vielä ohi”, Tapio Perttusen selosti.

Kolmossuosikki Hazelhen Hermes pisteli pitkän matkan voittoaikaan 16,4.

Jasulito oli toinen, Leemark’s Casimir kolmas. Suosikki Elliot Boko laukkasi lähtöön, eikä pystynyt enää nousemaan kärkimatsiin.

Toto65-4: Kielas jatkoi voittotehtailuaan haastajadivisioonakarsinnassa vakuuttavalla esityksellä. Esa Holopaisen ajokki aloitti toisella ilman vetoapua, josta painui keulaan ohi alun johtaneen V.G. Wilman Tähden. Sen jälkeen kaikki meni Nyyti-Maria Timosen valmennettavalla parhain päin tuloksena helppo ykköstila.

“Alku otettiin varman päälle, kun hevonen oli turhankin innokas auton takana, jolloin ei voinut satsata lähtöön”, Esa Holopainen paljasti. “Tosi helposti voitti, laputkin jäivät vetämättä, joista se terävöityy tosi paljon. Kesäaikaan en tiedä mikä hevosella oli, kuumat ilmatko, mutta nyt on palannut tasolleen.”

Kielas on voittanut kolme kertaa peräkkäin, sillä alla oli ykköstilat Forssasta ja Vermosta.

Olli Koivusen ajama Varjonova kehitti hänniltä tykkikirin laukkansa jälkeen ja ehti tukalista asemista toiseksi jättäen V.G. Wilman Tähden himmeimmälle mitalisijalle.

Toto65-5: Staro Moschino debytoi Suomessa voitokkaasti, kun Harri Koivusen valmennettava pisteli viidennen kohteen parhaaksi.

Kari Lähdekorven ja Arvo Ylitalon hankinta Staro Moschino pääsi viimeisellä takasuoralla laskeutumaan keulassa 09,5-vauhtia avanneen Sultan Journeyn rinnalle ja ohitti tämän maalisuoralla helposti.

“Tosi hyvä kuva jäi hevosesta. Tuollainen pieni, mutta tosi nopea ja sitkeä kaikin puolin. Pruuvasin hevosen tuossa niin tuli hymy huulille, kun tuntui siinä jo tosi mahtavalta”, Olli Koivunen kertoi kolmivuotiaasta.

Johtavan takana matkannut Jimmy Ray pääsi lopussa nousemaan toiselle ja puristi toiseksi. Speak Of The Devil ohitti Sultan Journeyn tiukassa kolmostaistossa.

Toto65-6: Viisivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu meni odotetusti Hannu Torvisen kuskaamalle Stoneisle Oceanille. Tästä lukemaan juttu aiheesta.