Lahti Ascot starttasi Suur-Hollola-viikonlopun aurinkoisissa tunnelmissa. 

Lahden Hevosystäväinseuran puheenjohtaja Pekka Kairtamo kertoi, että Lahti Ascot -tapahtuma myi tänä vuonna ennätysmäärän ennakkolippuja.

“Silmämääräisesti näyttäisi myös siltä, että täällä on muutenkin enemmän ihmisiä kuin aiemmin”, Kairtamo totesi tyytyväisenä.

Tapahtumassa palkittiin perinteisesti tapahtuman paras hattu. Palkinnon sai tänä vuonna Marika Saario, joka oli suunnitellut ja toteuttanut meriaiheisen hattunsa yhdessä merikapteenina työskentelevän aviomiehensä kanssa.

Ascot 366

Marika Saarion hatun tärkein elementti oli itse käsityönä tehty laiva, joka oli nimetty Lahti Ascotin mukaan. Kuva: Hanna Laakso

Naisamatööriohjastajien EM-osalähtöjen lisäksi Jokimaan lounasraveissa juostiin neljä muuta lähtöä. Toto4-kierroksella voittoihin ylsivät Mountain Cleaver/Maria Francisca Sureda BarvceloLakshmana/Tommi Kylliäinen, Maryland Rose/Hannu Torvinen sekä Favourite Thing/Esa Holopainen.

Oikean Toto4-rivin tiesi yksi pelaaja. Pelillään hän kuittasi tililleen 21 773,90 euroa.

Lounasravien viimeisen lähdön veivät Pine Crown Girl ja Kyösti Ruusurinne, jolle ykkönen oli uran ensimmäinen ohjastettu voitto.