Rovaniemen helatorstain ravien päälähtö Kirppu-ajo huipentui kahden hienon hevosen voittotaistoon, jossa alkumatkasta laukannut Fiiling puristi leijonien lailla 15 000 euron arvovoittoon.

Kahtena edellisenä vuotena Kirppu-ajossa juhlinut Tähen Toivomus sai 40 metrin takamatkalta hyvän startin ja pääsi etenemään puolikkaan jälkeen sujuvasti toiseen pariin ulos, josta Henri Bollström ajoi kierroksen täyttyessä voimalla eteenpäin ja keulaan toisessa kaarteessa.

Tuskin kukaan uskoi voiton karkaavan enää Tähen Toivomukselta, mutta Fiiling toteutti mahdottomalta tuntuneen skenaarion. Toiseen kaarteeseen mentäessä pääryhmään liittynyt Fiiling nousi kierrosta myöhemmin kolmannelle radalle lähteneen tallikaveri Metkutuksen perään, jatkoi loppukaarteen alkupuolella ilman vetoapua ja runnoi niin vahvasti perille, että Tähen Toivomuskin joutui juuri ennen maalia taipumaan.

“En tiedä, olinko ennen lähtöäkään varautunut voittamaan, mutta ainakin siinä karisi ne toiveet, kun ihan omaa tyhmyyttäni laukkuutin. Olisi pitänyt vaan antaa mennä sen vapaasti, mutta otin siinä kiinni ja rupesin parijonoon pakkaamaan, ja kun sillä oli vähän intoa, niin se meni peitsin kautta laukalle”, Niko Jokela kertasi alun tapahtumia.

“Kyllä sittenkin ajattelin, että hyvistä sijoista vielä kamppaillaan, mutta ei missään tapauksessa voitosta. Sitten tuohon toiseksi viimeiseen kurviin kun mentiin, tähän paine vaan kasautui koko ajan. Kun Juha-Matin selkään otin ja se tuntui tosi paineikkaalta, niin ajattelin, että kyllä me ainakin toisia tänään ollaan. Tuohon loppusuoran alkuun sanoin jo Jussille, että kyllä mä hoitelen tämän homman. Siinä tuntui, että tällä on niin hyvä vauhti, että menee väljästikin ohi. Henkan hevonen vastasi hienosti, eikä viivalla ollut varmaa tuntua, mutta sellainen pieni kutina oli, että edellä oltiin.”

Loukkaantumisen jälkeen takaisin radoille palannut 8-vuotias Fiiling on voittanut puolet tämän kauden kymmenestä kilpailustaan. Uran ensimmäinen suurkilpailuvoitto tuplasi kausitienestit, ja koko uran voittosumma kohosi melkein 75 000 euroon. Fiiling noteerasi 2620 metrillä ajan 24,4, joka on laukan kera huipputulos.

Päivä oli Fiilingin valmentajalle Juha-Matti Paavolalle mainio, sillä hän omistaa oriin yhdessä Harri Puution kanssa ja ajoi niin ikään osaomistamansa Metkutuksen kolmanneksi.

Muihin syntyi reilu ero. Avaustuhannen johtanut Raggari putosi Tähen Toivomuksen takaa loppukaarteessa ja taipui lopulta kuudenneksi.

Päivän muista tapahtumista voit lukea Toto65-seurantajutusta.