Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 11 MAS Capacity 25,46 %, 2,28 e

Toto65-2: 6 Marti 16,38 %, 11,11 e

Toto65-3: 2 Ambrogio 15,66 %, 39,41 e

Toto65-4: 5 Electric Eye Am 21,08 %, 66,35 e

Toto65-5: 6 Callela Leonard 43,21 %, 82,96 e

Toto65-6: 9 Fiiling 12,48 %, 497,19 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 497,19 euroa

5 oikein 19,01 euroa

 

Vaihto: 74 273,50 euroa

Suosikiksi pelattu Fairstorm ampaisi Rovaniemen ylimääräisen Toto65-kierroksen avauskohteessa johtopaikalle, jonka piti melkein kalkkiviivoille asti. Takaa lujaa kirinyt MAS Capacity ehti ohitse.

Toto65-1: Puolentoista kuukauden huoltotauolta palannut MAS Capacity jäi takarivin lähtöpaikalta porukan hännille, jossa juoksi lopulta viidennessä ulkona. Se lähti toiseksi viimeisessä kaarteessa Alladin Bron perässä kirikaistalle, jatkoi loppukaarteessa ilman vetoapua ja tuli suoran niin vahvasti, että ehti 2000 euron voittoon.

“En kuullut väliaikoja, mutta tuntui, että alussa oli vauhtia. Oli siinä vähän vetämättömiä selkiäkin ja näin, mutta sitten porukka tiivistyi ja Santusta saatiin vielä vetoapua tuonne loppukurviin, niin siellä alkoi tulla makea vesi suuhun”, Janne Soronen kertasi. “Mun mielestä se pystyy parantamaan vielä aika paljonkin. Se meni vieläkin pumpulit korvissa ja tuli ihan perustreenistä tähän starttiin. Tuntui, että vieläkin tarvii sellaista pientä hienosäätöä, mutta luokka on kova.”

Katja Melkon valmentama MAS Capacity oli toiseksi pelatuin. Nelivuotias ravasi 2100 metrillä ennätyksensä 15,3a.

Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Outfied Olga tsemppasi puolittain Fairstormin kupeella kolmanneksi.

 

Toto65-2: Nordic Cupin osalähdössä johtoon avannut Marti hallitsi oikein vakuuttavasti ja nappasi selvän voiton ennätyksellään 28,6a/2100 metriä. Se oli toiseksi pelatuin.

Jarmo Saarela ajoi Maarit Ollikaisen valmentamaa 8-vuotiasta Martia, joka on viihtynyt totosijoilla. Voitto oli sille tämän kauden toinen ja koko uran neljäs.

“Täyden kympin arvoinen suoritus”, Maarit Ollikainen kehaisi. “Kyllä se vähän yllätti, kun ei ole ajettu näin lyhyellä starttivälilläkään eikä tiennyt, miten se ottaa sen. Kun se on tuollainen reipas oripoika, että miten se keskittyy.

Päätöskierroksen alkupuolella neljännestä parista ulkoa kirikaistalle lähtenyt Pofori kiersi ilman vetoapua toiseksi niukasti ennen Tarun Tuhkimoa, joka toisessa ulkona juostuaan pääsi tulemaan lopussa vapaasti sisäkautta.

Selvä suosikki Helkan Urho laukkaili lämmityksessä, eikä varustemuutoksista ollut apua. Huonosti ravannut Helkan Urho seurasi hieman pääjoukosta jääneenä, kunnes toisen kaarteen lopussa askellus vaihtui laukaksi.

Kevinin Tähti laukkasi heti alussa ja uudestaan toisessa kaarteessa. Hissun Feeniks laukkasi melkein heti, kun käänsi Poforin edeltä kiriin reilut 900 jäljellä.

 

Toto65-3: Maarit Ollikaisen talliin heti perään toinen voitto, kun Ambrogio veti vauhtimailia alusta loppuun. Tulos 12,8a jäi vain kymmenyksen toiseksi eniten peliä keränneen 7-vuotiaan ruunan ennätyksestä.

“On kuin eri hevonen, kun sillä on kengät pois”, päivän toisen voittonsa ajanut Mauri Jaara korosti. “Sille tulee intoa ja halua, ja ravi rupeaa käymään ihan eri lailla, kun kengät on poissa. En suunnitellutkaan, kun keulaan pääsin, että rupeaisin niitä antelemaan kenellekään. Vaikka tuhat mentiin yhtätoista, helppoa oli meneminen.”

Takasuoran alussa neljännestä ulkoa hyökännyt Global Solidarity kiri pääosin ilman vetoapua tasaisen varmasti toiseksi ennen voittajan takaa jäänyttä Kennet Sisua.

Toisen kaarteen alussa sisälle mennyt Onboard Broline pääsi vielä pykälää edemmäs, muttei saanut Kennet Sisun takaa enää tilaa.

Yli puolet kohteen merkeistä kerännyt Flash Spruce iski takasuoralla kolmannesta parista ulkoa kuolemanpaikalle, mutta se ei jaksanut puristaa täysillä ja jäi ulos tototaistosta.

 

Toto65-4: Tasaisesti pelatun lähdön suosikki Livi Mystery painui kaarteen alussa johtopaikalle, jonka se luovutti kaarteen jälkeen Electric Eye Amille. Tämä jatkoi toiseksi eniten pelattujen kilpailijoiden riviä vetämällä tasaisen hyvää tahtia varmaan voittoon, joka tuli 2100 metrillä ajalla 15,1a.

“Koitin lähtöä sen verran lukea, että jos Mauri pääsee keulaan, niin keula voisi olla meille siinä kohtaa tarjolla”, Kyösti Ylivallon 5-vuotiasta ruunaa ajanut Santtu Raitala kertoi. “Ajoin sitten lähinnä Maurin hevosta vastaan, ettei anneta sille turhaan tilaa. Se on näyttänyt, että on tullut johtavan takaa tosi hyvin ja on pätkänopea hevonen. Voitto näytti varmalta, mutta Maurin hevosellekin jäi kaikki talteen.”

Livi Mystery mahtui työntymään toiseksi. Viimeisen kierroksen alkupuolella toisesta ulkoa ilman vetoapua jatkanut Bajkal Graff sinnitteli tuntumassa kolmanneksi.

Sisältä lähtenyt Boulder Rocket jäi hankaliin asemiin jonoon viidenneksi. Kolmatta rataa kuolemanpaikalle edennyt Amorce Savage laukkasi noin 900 metriä ennen maalia.

 

Toto65-5: Ensimmäinen suosikkivoittaja, kun kaarteessa Remote Controlin ohi johtoon edennyt Callela Leonard veti tasaisen kovaa tahtia maaliin asti. Tiiviissä tuntumassa seurannut Remote Control haastoi kuitenkin tiukasti, ja järjestys varmistettiin maalikameran avulla.

“Satsattiin lähtöön, niin jäi kaasu vähän päälle”, Petteri Joki valotti syytä kovaan tempoon. “Turhan innokas oli ja kulutti vähän voimia siinä matkalla. Nikon hevonen puuskutti selässä mukavasti, ja koko ajan oli sellainen pelko, että kuinka lähelle se tulee. Kun juoksunkulku oli tuollainen, niin ei ihan freesiltä tuntunut tuolla viimeisessä kurvissa, mutta aivan mukavasti meni kuitenkin.”

Petteri Joki on itsekin mukana Callela Leonardin omistajatallissa, johon kuuluu seitsemän osakasta. Kuusivuotias ruuna saavutti kauden neljännen voiton 2100 metrillä ajalla 13,0a.

Lähes yhtä paljon pelattu Tir Du Caux jäi parijonon perällä huonoissa selissä kauas kärjestä. Se lähti kiriinsä viimeisen takasuoran alussa, pääsi loppukaarteessa toiselle radalle ja kiri vahvasti maaliin asti, mutta kolmatta sijaa ylemmäs ei ollut käytännön mahdollisuutta.

 

Toto65-6: Kirppu-ajosta tuli ikimuistoinen, kun lähtösuoralla laukannut Fiiling pystyi nousemaan vielä mukaan taistoon ja puristi kuin puristikin ohi kolmatta peräkkäistä voittoa kilpailusta hakeneesta Tähen Toivomuksesta, joka iski avaustuhannen jälkeen toisesta ulkoa kärkipaikalle. Tähen Toivomus oli hieman yli 54-prosenttisesti merkittynä kohteiden pelatuin hevonen, ja Fiiling oli päätöskohteessa kolmanneksi käytetyin merkki.

Päivän päälähdöstä lisää erillisessä jutussa.