Jyväskylän Ravilauantain päälähdöstä Killerin Eliitistä tuli taktiikkajuoksu, kun President Lindy luovutti kiihdytyksessä nappaamansa kärkipaikan Lexus Dreamille ja tämä sai vetää alun jälkeen täysin rauhassa.

Vauhti oli alussa alle kympin lukemissa, ja uudestaan lopussa. Sama kaksikko ratkaisi 25 000 euron voittorahojen kohtalon, eikä sisäkautta ohitusta yrittänyt President Lindy päässyt hyvästä yrityksestä huolimatta edelle.

“Juoksu meni, kuten sitä etukäteen mietinkin, mutta Lexus Dreamilla oli varaa vastata”, Reima Kuislan jenkkiä ajanut Santtu Raitala totesi.

Aiemmin tänä vuonna Number Onen ja Sweden Cupin karsinnan voittanut Lexus Dream enemmän kuin tuplasi kausitienestinsä ajalla 11,5a.

“Ei oltaisi kyllä päästy ulkopuolelta ohi, jos Santtu olisi halunnut keulapaikalta ajaa”, Ari Moilanen huomautti. “Se oli hyvä, että saatiin välillä pikkuisen hengähtää. Tiesin kyllä, että se Santun hevonen ampuu kovaa sieltä selästä. Solvallassa oli ihan toisenlainen juoksu, mutta se kesti sielläkin hyvin, eikä sillä olisi ollut suurta merkitystä, vaikka olisi jouduttu ajamaan matkalla kovempaakin. Lexus Dream tsemppaa hyvin, kun siinä vaan joku on kupeella, eikä menestys ole kiinni siitä vauhdista. Sillä oli viime talvi mennyt treeneissä hyvin, mikä ei ole aikaisemmin oikein onnistunut. Siihen nähden nyt on hyvin pullat uunissa.”

Markku Niemisen valmentaman Lexus Dreamin kanssa Killerillä ollut hoitaja Johanna Kyläkoski kertoi, että Ruotsin-matka sujui hyvin.

“Se oli heti reissun jälkeen into piukeena tarhassa, ihan kuin ei olisi käynytkään missään”, Kyläkoski naurahti. “Tuolta kaarteesta oli vaikea sanoa, kuinka tiukalle se tänään joutui, mutta Akuhan sanoi, että ihan varmasti kuitenkin voitti, ja hyvältä hevonen näytti. Suur-Hollola on varmasti se seuraava isompi tavoite.”

Lexus Dreamin on kasvattanut Toni Lasila, joka omistaa sen Toni Rytkölän kanssa.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Farzad Boko kesti edellisistä jääneenä kolmanneksi niukasti ennen Callela Ladybossia, joka nousi takasuoralla neljännestä parista selässä kolmannelle radalle ja kiri maalisuoran uloimpana terävästi.

Takasuoralla toisesta ulkoa kiriin kääntänyt Workout Wonder ei saanut parastaan irti. Sisällä kolmantena matkannut Top Of The World puolestaan laukkasi loppukaarteessa.

Päivän muista tapahtumista voit lukea täältä.