Toto75-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto75-1: Livi Mystery 28,84 %, 0,26 e

Toto75-2 :8 Dancinginthedark 13,48 %, 1,35 e

Toto75-3: 5 Josveis 37,62 %, 3,41 e

Toto75-4: 1 Raggari 11,40 %, 33,47 e

Toto75-5: 5 Lexus Dream 60,30 %, 54,30 e

Toto75-6: 1 The Dude 12,51 %, 322,24 e

Toto75-7: 8 Elliot Web 3,46 %, 5652,67 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 5652,67 euroa

6 oikein 40,11 euroa

5 oikein 3,60 euroa

 

Vaihto: 842 980,00 euroa

Superlauantain pääpelin kohteet alkoivat Oulussa kolmen kilometrin tasoitusajolla, jossa Livi Mystery kiri tarkan juoksun päätteeksi voittoon.

Toto75-1: Kilpailu oli toisinto viime viikon tiistain karsintalähdöstä, kun Livi Mystery haki ensimmäisen takasuoran lopulla johtopaikan ja luovutti sen kolmannen kaarteen lopulla jälleen suosikiksi pelatulle Lucky Cloudille.

Maarit Ollikaisen valmentamaa Livi Mysterya ajoi tällä kertaa Ari Moilanen, mutta lopputulos oli sama kuin viimeksi. Tilaa saanut Livi Mystery ratkaisi varmasti ja voitti toiseksi pelatuimpana 5000 euroa ennätyksellään 16,4/3120 metriä.

“Näin sen muutamia viime juoksuja, ja samaa taktiikkaa koitettiin käyttää”, Ari Moilanen sanoi. “Sillä mielellä lähdin, että sinne keulapaikalle päästäisiin. Tiesin, että Lucky Cloud on vahva hevonen, ja se tuli sieltä. Jos sille olisi ruvettu vastaamaan, noutaja olisi voinut tulla meillekin.”

Lucky Cloud piti toiseksi täpärästi ennen kolmannesta sisältä hyvin kirinyttä Lake’s Actionia.

 

Toto75-2: Risto Airaksisen tallin hevoset olivat avainroolissa Lahden ensimmäisessä kohteessa. Wind Of Victory pääsi kiihdytyksessä johtopaikalle, jonka Airaksinen luovutti tallikaveri Dancinginthedarkille.

Jarmo Saarelan ajama Dancinginthedark sai vetää sopivasti ja hallitsi varmasti perille. Se oli kolmanneksi pelatuin ja ravasi 2140 metriä aikaan 16,2a.

“Wind Of Victory oli huono pruuvissa ja vino koko matkan, mutta se lähti todella hyvin”, Risto Airaksinen kertoi. “Tämä rupesi heti, kun olin käskenyt. Olisin antanut keulat, vaikka kuka olisi tullut. Tuo näytti todella hyvältä keulassa Jampalla. Sehän meni niin kuin vihjasin, että kaksi kierrosta ja kukat.”

Lähdön suosikki Better Boss lähti parijonosta tien päälle jo ensimmäisellä takasuoralla. Se pääsi toisen kaarteen jälkeen pudottamaan toiseen ulos, josta iski loppukaarteen alkupuolella uudestaan kolmannelle radalle. Se kiri hyvin, muttei pystynyt haastamaan kärkihevosta. Taaempaa loppukaarteessa neljännelle radalle iskenyt Mainio nousi kolmanneksi.

Herzog Greenwood taipui kuolemanpaikalta, ja Dalton Hoss menetti mahdollisuutensa Wind Of Victoryn takana.

 

Toto75-3: Suosikki Josveis lähti lujaa ja pääsi kaarteessa johtopaikalle, jonka piti varmasti. Sitä ohjasti edellisenkin lähdön Äimärautiolla voittanut Ari Moilanen, ja valmentaja Antti Ojanperälle ykkössija oli jo illan kolmas.

Ensimmäisen kaarteen lopussa toisesta ulkoa iskenyt ja takasuoralla kuolemanpaikalle edennyt A.T. Veeti tsemppasi voittajaa uhkaamatta toiseksi ennen kärjen takaa hieman jäänyttä Vixusta.

“Josveis lähti tosi hyvin liikkeelle, mutta ei me ehkä olisi Vixukselta keulapaikkaa saatu, jos olisi lähtenyt hampaat irvessä ajamaan, mutta päästi meidät edelle ja sen jälkeen oli helppoa. Aika rauhassa meni, mutta kun laput vedin tuossa loppusuoran alussa, niin kyllä sieltä tuli taas yksi vaihde lisää”, Ari Moilanen kertasi.

Josveis ravasi 2100 metriä aikaan 22,9a. Voitosta maksettu 7000 euron palkinto nosti 10-vuotiaan ruunan uratienestit yli 200 000 euroon.

Pääosin toisessa ulkona juossut Koskelan Akseli sijoittui neljänneksi ja sitä seurannut Siirin Älli viidenneksi. Ellin Sisu pilasi takarivistä jälleen laukkaan ennen lähtölinjaa.

 

Toto75-4: Raggari täydensi Suomen Cupin finaalissa Antti Ojanperän loistavaa päivää ja voitti valmentajan itsensä ajamana 15 000 euroa tuloksella  26,8/2140 metriä. Kartier kiri toiseksi, ja Fiiling sijoittui kolmanneksi.

Lähdöstä lisää erillisessä jutussa.

 

Toto75-5: Oulun päälähtö Number One meni illan suurimmalle suosikille Lexus Dreamille, joka piti kiihdytyksessä hankkimansa kärkipaikan maaliin asti.

Lähinnä seurannut Special Promise pääsi yrittämään lopussa vapaasti ohitusta ja työntyikin lähes täysin rinnalle, mutta Lexus Dream vei kymppitonnin voittorahat niukasti ajalla 11,3a. Markku Niemisen valmentamaa 5-vuotiasta ruunaa ajoi Ari Moilanen, jolle tuli näin puhdas hattutemppu.

“Tosi kiva, että onnistuttiin tänään”, Ari Moilanen korosti. “On ollut vähän huonoa tuuria, kun on ollut huonoja lähtöpaikkoja ja viimeksi tuli laukka, kun nousin johtavan takaa keskellä kurvia ulos ja jalat meni solmuun. Hevonen on ollut kyllä koko ajan hyvässä kunnossa.”

“En ajanut nyt edes täyttä alussa. Lopussa Special Promise antoi kovan vastuksen, ja tuntui jo, että se tulee ohikin, mutta kyllä tämä sitten sen verran vastaili, että saatiin päänmitan ero pidettyä. Kova päivätyö tuli tällekin.”

Callela Leonard seurasi sisäradan jonossa reilusti hävinneenä kolmanneksi.

 

Toto75-6: Sisältä johtopaikan pitänyt The Dude veti kovatasoista täyden matkan ryhmää maaliin asti, kun vastustajien kirit tyrehtyivät ulommille radoille.

Ville Tonttila ajoi valmentamaansa The Dudea, joka oli neljänneksi pelatuin ja teki 2140 metrillä ajan 16,5a.

“The Dude on ollut hirmu hyvässä kunnossa ja kaikki on mennyt ihan putkeen, mutta tämä kurakeli meitä arvelutti, kun se ei ole ollut koskaan parhaimmillaan tällaisella pehmeämmällä radalla”, Ville Tonttilan puoliso Kaisa Tommila jutteli.

The Dudea sisällä seurannut Die Kaiserin sai maalisuoralla tilaa, mutta niin myöhään, ettei pystynyt enää heittämään haastetta. Se oli kuitenkin varmasti toinen ennen viimeisellä takasuoralla toisesta parista ulkoa hyökännyttä ja tasaisesti kirinyttä Right Brolinea.

Suosikiksi pelattu Captivate oli kolmannesta ulkoa ponneton, eivätkä muidenkaan kirit kantaneet ulkokautta.

 

Toto75-7: Kierros päättyi Oulussa yllätykseen, kun seitsemänneksi eniten pelattu Elliot Web puristi ansaittuun voittoon.

Kasiradalta 2600 metrille lähtenyt Elliot Web päätyi toiselle radalle ilman vetoapua, jossa se tyytyi heti asemiinsa. Vauhti pysyi rauhallisena, kunnes kolmannessa parissa matkannut suosikki Madrid teki ratkaisunsa kolmannen kaarteen puolivälin jälkeen.

Madrid pääsi vastuksetta kuolemanpaikalle antamaan painetta johtaneelle Willy Wingstonille. Tämä vastasi, mutta loppusuoralle tultaessa kiriin iskeneellä Elliot Webillä oli vielä niin paljon voimia, että se lennähti 5000 euron voittoon ajalla 15,5a.

“Hevonen rauhoittui, ja siinä suhteessa oli ihan ok, ettei jäänyt puskemaan liikaa”, Juha Pylkkäsen valmentamaa Elliot Webiä ajanut Tuomas Pakkanen kuvaili. “Sitten saatiin viimeiselle tuhannelle vetoapua, ja sai mennä siinä peesissä vielä ihan maalisuoran alkuun asti, niin oli vielä ruutia jäljellä.”

Willy Wingston piti toiseksi niukasti ennen viidennestä sisältä vapaille luovinutta Cool On Photosia, joka spurttasi viimeiset metrit tulisesti. Madrid oli neljäs. Little Easy ei päässyt yrittämään kärjen takaa.