Antti Ojanperän tallin hevoset juhlivat Superlauantaina sekä Oulussa että Lahden Jokimaalla, jossa valmentajan itsensä ajama Raggari kuittasi Suomen Cupin finaalissa 15 000 euron ykköspalkinnon.

Numerolla yksi startannut Raggari ei pystynyt pitämään suoraan johtopaikkaa, mutta Antti Ojanperä pääsi nostamaan sen kaarteessa vapaasti toiselle radalle ja haki kärkipaikan Vihellykseltä.

Siporin Santtu nousi ensimmäisellä takasuoralla sisältä vetämään toisen radan jonoa, jossa tulivat seuraavina Fiiling, Pauhis ja suosikiksi luotettu Kartier.

Vauhti kiihtyi toisella kierroksella, eivätkä etukaarteessa kirikaistalle kohonneet hyvät vastustajat saaneet Raggarista otetta. Takasuoran alussa tuntumaan toiselle radalle edennyt Fiiling antoi loppusuoralla jo vähän periksi, ja takasuoran lopussa Pauhiksen takaa neljännelle radalle iskenyt Kartier nousi lähimmäs. Fiiling piti kolmanneksi.

“Vähän epäilytti, toimiiko kengättömyys kurassa, mutta kyllä se toimi ihan hyvin”, Antti Ojanperä huomautti. “Oli ihan selkeää ajaa tänään keulasta. Raggari jäi lopussa vähän odottelemaan, mutta pakko oli ajaa irti, kun Kartier tuli sieltä ulkoa ja Fiilingistä näki, ettei se saa kyllä otetta. Tosi hyviä hevosia molemmat, ja ajettu niiden kanssa monta kertaa kilpaa.”

Reima Kuisla omistaa Esko Ketolan valmentaman Raggarin, joka nousi otsikoihin kaksi vuotta sitten kukistettuaan Vixuksen Oulu Expressin karsinnassa. Sen jälkeen asiat eivät ole edenneet parhain päin, ja takana on vasta 16 kilpailua. Raggari on voittanut niistä yhdeksän, mutta nyt tulleesta arvovoitosta huolimatta tiliä on kertynyt vasta alle 40 000 euroa.

“Kyllä tämä varmaan nousee rotunsa huipulle, jos kaikki menee hyvin, mutta terveyttä se tosiaan vaatii. Ongelmia on ollut ihan riittävästi jo tähän ikään”, Ojanperä painotti.

Oulun päässä talliin tuli kolme osumaa, kun Santtu Raitala ajoi MAS Champin ja Vappuäijän voittoihin ennen pääpelin kohteita ja Ari Moilanen luotsasi Josveisin parhaaksi kylmäveristen avoimessa ryhmässä.

Superlauantain muista tapahtumista voit lukea Toto75-seurantajutusta.