Raskolnikov Frido toi Markku Niemiselle valmentajana seitsemännen voiton Oulun 3-vuotiskisassa. Sahara Peyote joutui taipumaan vasta viime hetkillä.

Markku Nieminen ajoi itse Bobby Blue Fridolla aggressiivisesti, sillä hän kierrätti sen ensimmäisen takasuoran aikana parijonosta kärkihevosen rinnalle pitämään tempoa.

Bobby Blue Frido sai tarpeekseen jo viimeisen takasuoran alkupuolella, mutta sitä toisen radan jonossa seuranneiden tallikavereiden tehtävä helpottui jopa olennaisesti.

Ari Moilanen kiidätti toisesta ulkoa iskeneen Sahara Peyoten kärkeen jo loppukaarteen alussa, ja valjakko teki sen jälkeen eroa muihin.

Perässä tullut Raskolnikov Frido ei pysynyt kaarteessa alkuunkaan mukana, mutta se ei ollut koko totuus.

“Koitin ajaa kurvin varman päälle, kun se muutaman kerran haparoi siinä”, päivän aikana kolmesti voittanut Santtu Raitala paljasti. “Siitä kun selvittiin, mulla oli vielä vetolaput vetämättä. Ne kun veti silmille, tuli sellainen olo, että vaikka kärkihevoseen on pitkä matka, niin tämä Oulun maalipaalun siirto oli tehty Rasmukselle hienosti.”

Raskolnikov Fridon uran viides voitto tuli Muscle Hillin pojan ennätyksellä 14,7a/2120 metriä. Ykköspalkinto oli 19 000 euroa, jonka myötä voittosumma nousi melkein 45 000 euroon.

“Tämä on kyllä oikein kehittyvän ja hienon tuntuinen hevonen. Sillä on hieno jakso ja liiketekniikka. Se ei ole vielä kaikista nopeimpia, mutta sekin voi kehittyä vielä yllättävästi”, Santtu Raitala kuvaili.

Raskolnikov Fridon hoitaja Piia Riihuhta kertoi, että matka Ouluun sujui hyvin ja hevonen oli tällä kertaa keskittyneemmän oloinen.

“Se on kyllä hyvä, mutta se ei ole ollut vielä ihan valmis ja kehittyy vielä koko ajan”, hän painotti.

Sahara Peyote viihtyy ikäluokkalähtöjen kärkisijoilla, ja sen tienestit ovat toistaiseksi voittajaa suuremmat.

Heikki Korhosen hevoset nousivat taustalta seuraaville sijoille. Jukka-Pekka Kauhasen valmennuksessa kilpaileva Main Stage oli kolmas ja Samurai Comery neljäs. Johtanut Callela Ikaros taipui kuudenneksi ja sitä seurannut Vaya Con Dios kahdeksanneksi.

Bobby Blue Frido jäi maaliin tulleista viimeiseksi, mutta Henri Steinerin suku on kasvattanut sekä omistaa sen sekä voittaneen Raskolnikov Fridon.

Raviliigavarsat Marschall ja Mercedes Match hylättiin laukoista jo alkumatkasta.

Toto75-kierroksen muiden kohteiden tapahtumista lisää seurantajutussa.