Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto75-1: 7 MAS Capacity, 39,16 %, 0,40 euroa
Toto75-2: 3 Bianca Creek, 16,91 %, 3,50 e
Toto75-3: 2 Ruhvanan Urho, 41,15 %, 5,90 e
Toto75-4: 4 Hard To Trick, 45,28 %, 8,80 e
Toto75-5: 7 Willy Wingston, 50,47 %, 9,80 e
Toto75-6: 1 Tähen Toivomus, 40,58 %, 11,30 e
Toto75-7: 4 Regent Zet, 68,39 %, 11,50 e

Seitsemän oikein -voitto-osuus 11,50 euroa

Vaihto: 275 386,75 euroa

Kyvyt -esiin divisioonakarsinta käynnisti Oulun Toto75-kierroksen. Se päättyi kotiradan vaikuttajien juhliin, kun Janne Soronen kuskasi MAS Capacityn parhaaksi.

Toto75-1: Janne Sorosen ja MAS Capacityn alkumatka oli todella ohdakkeinen. Kaksikko taivalsi ensimmäisen puolikkaan kolmannella radalle selässä, kunnes pääsi laskeutumaan toiselle. Melkein samassa MAS Capacity laukkasi, jollin valjakko peruutteli hännille.

”Hevonen pääsi muista ohi, niin heitti vapaalle. Se on sellainen varsamainen hölmö vielä”, Janne Soronen kertoi tapahtuneesta. ”Laukan jälkeen en uskonut enää voittoon. Ajattelin, että ajellaan loppumatka ravia ja ohitellaan mitä ehditään.”

MAS Capacityn tehtävä vaikutta vielä päätöspuolikkaan alussa voittoa ajatellen lähes toivottomalta. Sitten kärkipäästä yhtä vaille kaikki neljä hevosta laukkasivat, jolloin Tuomas Pakkasen ajama Moonlight Black oli ainoa, joka oli ravilla MAS Capacityn edellä. Sen Katja Melkon valmentama MAS Capacity ohitti lopussa hallitusti.

”Edellisessä lähdössä hävittiin Tuomakselle niukasti, joten ajattelin, että nyt hänet voitetaan, ja ote hankittiin lopussa ajoissa”, Janne Soronen iloitsi.

MAS Capacityn ura on alkanut loistavasti, sillä nyt seitsemään kisaan on neljä voittoa ja kaksi kakkossijaa.

”Hevosessa on tosi paljon hyvää. Se on niin järkevä ja fiksu hevonen, jolla ravi käyttää ja jaksaa mennä. Kaikki hyvät ominaisuudet siinä on. Ison rahasumman kerää, mutten tiedä riittääkö nelivuotislähdöissä.”

Suosikki MAS Capacityn voittoon riitti noteeraus 18,3a/2100 metriä.

Toto75-2: Lämminveristen tammojen kisa päättyi Eija Sorviston valmentaman Bianca Creekin voittoon, jossa ohjastaja Iikka Nurmosen ratkaisuilla oli iso rooli.

Toni Granath kiihdytti valmentamansa Lilla Longlegin keulapaikalle, josta kaksikko myös kokeili. Heidi Salla kierrätti suojatinsa Vanilla Pricen johtavan rinnalle, josta tamma teki erittäin riskin suorituksen. Sitä ei kuitenkaan palkittu voitolla, kun Iikka Nurmonen pääsi iskemään takaa Bianca Creekin kanssa, ja kaksikko työntyi juuri maalilinjalla kärkeen.

Iikka Nurmonen ei lähtenyt Bianca Creekin kanssa ulkoradoille, kun takaa tultiin.

“Kiristä olisi liian pitkä tullut”, Iikka Nurmonen perusteli. “Kurvissa tuntui, että voidaan voittaa, mutta pitkään meni suoralla, että rinnalle päästiin. En ollut maalissa varma, että ehdittiinkö.”

Kolmossuosikki Bianca Creek ravasi 2100 metriä aikaan 17,4a.

Toto75-3: Mauri Jaaran ohjastama Ruhvanan Urho otti jo toisen voittonsa tälle viikolle, kun maanantain Kaustisen startin lisäksi tuli ykköstila nousija- vs. haastajadivisioonakarsinnassa.

Sanna Fingerroosin valmentama ja omistama Ruhvanan Urho otti heti alussa kärkipaikan. Se sai 1. takasuoralla haasteen Jarmo Saarelan ajamalta Jepulikselta, mutta torjui tämän.

Ruhvanan Urho sai vetää keulassa avauslenkin 32,0-kyytiä, jolloin takahevosten tehtävä oli voittoa ajatellen haastava. Jepulis puristi lopussa toiseksi ennen Virin Vihtoria, mutta kunnon haastetta ne eivät Ruhvanan Urholle pystyneet langettamaan.

“Se oli nyt terävämpi ja notkeampi kuin välistartissaan”, Mauri Jaara kehui. “Motivaatio-ongelmia hevosella oli aikaisemmin, mutta hyvää työtä Sanna tehnyt sen kanssa.”

Sanna Fingerroos touhuaa Ruhvanen Urhon kanssa monipuolisesti kotioloissa.

“Ruhvanan Urho on sellainen, että kyllästyy nopeasti tiettyihin asioihin. Sille pitää aina uutta kehittää.”

Ruhvanan Urho pisteli 2100 metriä tulokseen 29,5/2100.

Toto75-4: Martti Pellikan valmentama ja ohjastama Hard To Trick jatkoi kauttaan tappiottomana, kun kauden toinen kilpailu toi yhtä monennen täysosuman.

Martti Pellikka ei päässyt keulaan nousijadivisioonakarsinnassa Hard To Trickin kanssa, kun Ville Pohjolan ohjastama King Casper oli kiihdytyksessä nopein. King Casper sai takasuoralla reippaan avauksen jälkeen vielä haasteen, kun Jonny Länsimäki kysyi kärkipaikkaa turhaan Way To Go’n kyydissä.

Keulapaikka ei ollut King Casperille tällä kertaa avain onneen, kun viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa iskenyt Hard To Trick ohitti sen nopeasti ja karkasi helppoon voitton ajalla 16,1a.

“Erinomainen talvi ollut treenata, kun lunta ja pakkasta ollut”, Martti Pellikka kertoi. “Ajellaan tamman kanssa sopivasti kilpaa, ja toivotaan terveyttä riittävän. Tällä on erinomainen suku, luulen sen olevan siitoksessa hyvän. Vuoden päästä luulen suuntaavan sinne.”

Mauri Jaaran suojatti Filius Felix lopetti terävästi toiseksi ennen Mountain Hooligania ja Petteri Jokea.

Toto75-5: Pronssidivisioonakarsinnassa suuri suosikki Willy Wingston oli vakuuttava, kun nappasi helpon ykköstilan 09,5-avauksesta huolimatta.

Antti Teivaisen ajokki Fika ohitti kiihdytyksessä sisäradan Archie Pressin, mutta Mauri Jaara iski heti voimalla päälle Willy Wingstonin kanssa ja riisti kärkipaikan puolikas juostuna.

Suomessa ensimmäistä kertaa kisannut Gute Band iski 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja näytti loppukaarteessa sille, että voisi haastaa Willy Wingstonin. Kunnon haastetta se ei Willy Wingstonille loputa pystynyt tarjoamaan.

“Willy Wingston on oppinut lähtemään näköjään”, Mauri Jaara kertoi kuullessaan avauspuolikkaan lukemat. “Omasta mielestäni en edes kovaa ajanut, jos ysiä meni. Taukoa tuli Vermon jälkeen, mutta niin hyvä hevonen kestää näköjään pikkutauonkin. Hevosen pää ei mene enää lujempaa kuin jalat. Se on nyt hyvällä mallikka, joten kiva on tästä jatkaa.”

Willy Wingston viiletti täyden matkan aikaan 15,3a.

Toto75-6: Kylmäveristen avoin lähtö oli vähäverinen, mutta tasokas. Pauli Raivion suojatti Tähen Toivomus vei lähdön keulasta kevyesti. Tästä lukemaan lisää aiheesta.

Toto75-7: Kultadivisioonakarsinta oli odotetusti Antti Ojanperän tallin juhlaa.

Hannu Torvisen ajama Regent Zet avasi auton takaa selvästi parhaiten ja otti heti keulapaikan, jossa sai tehdä oman juoksunsa. Tallikaveri Tir Du Caux kiersi Regent Zetin rinnalle kirilenkin alussa, josta se punnersi toiseksi ohi johtavaa seuranneen Callela Leonardin, mutta parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä, sillä talvikeleillä erinomaisesti viihtyvä Regent Zet hallitsi oikein kevyesti.

“Regent Zet tasaantui keulassa hyvin. Se oli etusuoralla paineissaan, silloin annoin sen mennä, mutta nätisti sai keulassa ajaa”, Hannu Torvinen aloitti. “Jukalla tuntui olevan takana oikein paljon varaa, en halunnut sitä päästää pois. Ei oltu velvollisia ajamaan alta pois, joten ajettiin porukka kasassa maaliin. Regent Zet tuli paineissaan maaliin.”

Regent Zet oli suosikkien tahdissa sujuneen Toto75-kierroksen pelatuin osallistuja.