Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 4 April Sisu 16,48 %, 4,84 e

Toto65-2: 8 Flynn Boko 21,63 %, 15,09 e

Toto65-3: 4 Rupeltaja 21,63 %, 28,47 e

Toto65-4: 16 Umberto Croft 11,67 %, 96,96 e

Toto65-5: 2 Parvelan Retu 88,10 %, 100,98 e

Toto65-6: 9 Willow Pride 8,77 %, 290,60 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 290,60 euroa

5 oikein 14,06 euroa

 

Vaihto: 102 336,04 euroa

Isto Kuisman 8-vuotiaalla April Sisulla on ollut takkuinen kausi, mutta Kaustisen perjantai-illan avauskohteessa se sai vauhtimyllynsä kunnolla käyntiin ja ravasi mailin ennätystään sivuavaan aikaan 12,2a.

Toto65-1: Johtopaikka irtosi kaarteessa revittelemättä, minkä jälkeen Hannu Torvinen antoi April Sisun polkea tasaista tahtia muilta karkuun.

Pääjoukossa toisena hevosena toista rataa tullut suosikki Wicasa Sioux jatkoi takasuoralla ilman vetoapua, kun Don Juan Sisu pääsi pudottamaan edeltä sisäradalle. Wicasa Sioux lähti takaa-ajoon ja ajoi April Sisun etumatkan 12,5-lopetuksessa kiinni, muttei aivan ehtinyt ohitse.

“Hevonen meni tosi hyvän tuntuisesti kärkipaikalla, ja kun kovia vastustajia oli takana, niin ajattelin, että annetaan hevosen vaan mennä”, Hannu Torvinen selvitti. “Tänään lähtö näytti ehkä vähän sopivammalta, mitä se on juossut, ja kun päästiin kärkipaikalle, se on tälle hyvä juttu. Matkakaan ei oikeastaan ratkaise, vaan se fiilis, millä se on lähdössä mukana. Se on välillä sellainen, mutta se suotakoon, kun rupeaa olemaan jo vanha tamma.”

Pelaajat eivät olleet unohtaneet April Sisua, sillä se oli kolmanneksi käytetyin merkki. Don Juan Sisu ei jaksanut yhtä hyvin, mutta kesti kolmanneksi kaukana kärkiparista.

 

Toto65-2: Montéssa debytoinut Cousin Evert eteni johtoon SM-karsinnassa. Vielä ulompaa lähtenyt Flynn Boko tuli myös eteenpäin ja tasaisesti kuolemanpaikalle, jossa piti tempon kovana.

Kaksikko ratkaisi voiton kohtalon, eikä parhaasta jäänyt lopulta epäselvyyttä, kun Flynn Boko jyräsi väkivahvasti ykköseksi ajalla m14,9a/2100 metriä. Se oli kolmanneksi pelatuin.

“Jäätiin johtavan rinnalle, eikä auttanut siinä turhaan tukehduttaa”, Markku Niemisen valmennettavaa ajanut Anna Sulin perusteli taktiikkaansa. “Flynn Boko on tehnyt montélähdöissä tosi hienoja loppukirejä ja mennyt tosi hyvin, että sillä tapaa ei huolettanut. Kyllä tässä on niin hieno laite alla, että se hymyilyttää.”

Cousin Evert oli hyvä toinen reilusti ennen muita. Sisällä kolmantena matkannut Bewitch Boy kiri maalisuoralla kolmanneksi, mutta otti lyhyen laukan ja tuli hylätyksi. Taaempaa napakasti tuntumaan kirinyt Hamis Fameraiser sijoittui sen jälkeen kolmanneksi.

Lähdön suosikki Tromb Access seuraili pienen pääjoukon perällä, kunnes viimeiselle takasuoralle mentäessä hakeutui kiriin. Se saattoi kolhaista jalkansa edellä menneeseen, sillä askellus vaihtui samassa laukaksi.

 

Toto65-3: Toiseksi eniten pelattu Rupeltaja voitti kahdesta laukasta huolimatta. Heikki Mikkosen valmentama ja ohjastama 6-vuotias ori teki 2600 metrillä ajan 27,7a.

Varovasti lähtenyt Rupeltaja selvisi sujuvasti toiselle radalle ilman vetoapua, mutta kaarteen jälkeen tuli ensimmäinen hyppy. Se pääsi etenemään raville selvittyään uudestaan vapaasti toista rataa, mutta takasuoralla tuli kärjen tuntumasta uusi laukka.

Rupeltaja ajoi pienen pääjoukon jälleen kiinni ja eteni reilu kierros jäljellä toiseen ulos, josta se lähti takasuoralla kiriin. Se kiersi pian kärjen rinnalle, lisäsi vain vauhtiaan ja vyöryi 24,5-lopetuksessa varmaan voittoon.

“Ongelmien kanssa on painittu kyllä ihan riittävästi, eikä tullut helpolla tänäänkään, mutta voitto kuin voitto”, Heikki Mikkonen huokaili. “Kykyjä olisi kyllä hirveästi paljon kovempiinkin tehtäviin, kuten ori tänään näytti, mutta ei tahdo oikein pelittää tässä kilpailuhommassa. Ei siinä kotona ole juurikaan ongelmia, täällä ei vaan tahdo tuo keskittyminen riittää.”

Kärjen takaa loppukaarteessa toiseen ulos vaihtanut Päivän Pokeri seurasi Rupeltajan kannoilla toiseksi. Ensimmäisestä kaarteesta johtanut Carmikas oli kolmas.

Sisältä lähtenyt suosikki Manionni laukkasi aika pitkään. Se pääsi laukan selvitettyään kohtalaisen hyvin porukkaan ja meni neljänteen sisälle, josta ei parantanut.

 

Toto65-4: Kolmen kilometrin tasoitusajossa niin matkalla kuin kirikierroksella hyvää vetoapua suosikki Crossfire Bonfirelta saanut Umberto Croft ratkaisi loppusuoralla kisan itselleen.

Voitto oli neljänneksi eniten peliä keränneelle Umberto Croftille ensimmäinen yli kahteen vuoteen ja tuli mainiolla tuloksella 15,8/3140 metriä.

“Välillä on tehnyt ihan hyviäkin juoksuja, mutta ei ole ihan voittoon riitetty ja kyllä tätä on odotettu. Viime startti oli jo oikein hyvä. Tänään ei ollut ehkä ihan niin hyvän tuntuinen, mutta sai niin loistojuoksun, että piti voittaa”, Henry Ala-Korpi summasi. “Sillä on ollut purennassa vikaa, ja sillä oli aika paha tulehdus. Sitä hoidettiin antibiooteilla, ja se vei hevosen kyllä aika huonoon kuntoon. Kesti aikansa, ennen kuin palautui siitä, mutta nyt näyttää, että se tulee takaisin.”

Neljännestä parista ulkoa kiriin lähtenyt Crossfire Bonfire eteni viimeisellä takasuoralla toiseksi. Se tuli hyvin perille, muttei pystynyt vastaamaan Umberto Croftille ja joutui tyytymään toiseen sijaan.

Matkalla toista kierrosta toista rataa ilman vetoapua juossut Callaway Scoop pääsi toiseksi viimeisessä kaarteessa sisälle, sai tulla vapaasti ja pinnisti kolmanneksi.

Vajaat 1200 jäljellä toisesta ulkoa iskenyt Lionize eteni voimalla kärjen kimppuun ja painui seuraavassa kaarteessa keulaan, kun toisen kaarteen alusta johtanut Enter Mayweather sekosi askelissaan. Lionize teki sitten eroa muihin, mutta askel painoi päätösvaiheessa ja se putosi selvästi neljänneksi.

 

Toto65-5: Suuri suosikki Parvelan Retu voitti Pikkupelimannin. Illan toisen voittonsa ajanut Hannu Torvinen luotsasi Petri Laineen valmentamaa Parvelan Retua, joka kuittasi kymppitonnin 2100 metrin matkalla ajalla 28,2a.

Lähdöstä lisää erillisessä jutussa.

 

Toto65-6: Tammojen saama 20 metrin etumatka oli Isla-ajossa liikaa oriille ja ruunille, jotka yrittivät taustalta reilun kilometrin kiriä. Kolmannessa parissa matkannut Willow Pride mahtui vajaat 800 jäljellä nousemaan poikien väliin kolmannelle radalle, pääsi takasuoralla toiseen ulos ja kiri siitä maalisuoralla väkevästi niukkaan voittoon ennen kärjen takaa sujuvasti tilaa saanutta Club Nord Elitiä.

Mika Forss ajoi Markku Niemisen valmentamaa 5-vuotiasta Willow Pridea, jonka neljäs suurkilpailuvoitto tuli tasoitusennätyksellä 13,3/2100 metriä. Tulos jää kaksi kymmenystä Edwina Ordenin nimissä olevasta tammojen SE-ajasta. Willow Pride oli kuudenneksi eniten pelattu pikkuyllättäjä. Ykköspalkinto oli 15 000 euroa.

Mika Forss on voittanut Isla-ajon aiemmin Heikki Korhosen Venicellä ja Callela Ladybossilla.

“Ei tämä häpeä yhtään siihen sarjaan”, Mika Forss korosti. “Kyllä nämä on kovia tammoja, jotka tämän lähdön voittaa. Willow Pride on ollut pitkään tosi hyvässä kunnossa, mutta lähdöt on vaan tosi tiukkoja eikä marginaalit ole olleet aina meidän puolella, mutta nyt oli.”

Alusta asti johtaneen Rose’s Taran takaa tilaa loppusuoran alussa saanut Club Nord Elit spurttasi kärkeen, muttei ihan pystynyt vastaamaan ulompaa kirineelle Willow Pridelle.

Club Nord Elitiä sisällä seurannut Lily’s Star työntyi kolmanneksi. Toisessa parissa ulkona matkannut suosikki Stonecapes Queila jäi Willow Priden tavoin parijonoon, kun takaa lähdettiin kireihin etusuoralla. Willow Pride pääsi sujuvasti vapaille, mutta Stonecapes Queila juuttui pussiin ja valui edestä väsyneen Exploding Bellen mukana hännille takasuoran aikana. Loppukaarteessa ulkoradoille iskenyt Stonecapes Queila tykitti 11-lopetuksessa maalisuoran kaikkein vauhdikkaimmin ja ehti vielä neljänneksi.

Takaa selässä kiertänyt Hesiod puristi tasaisesti viidenneksi. Kolmannen puolikkaan aikana neljännestä ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt President Lindy antoi sen sijaan pahoin periksi. Callela Lisbeth laukkasi lähtösuoralla.

Kuva by Elina Paavola.

Willow Pride kukisti Club Nord Elitin tiukassa taistossa. Kuva: Elina Paavola