Toto4-voittajat, peli-osuus ja arvo

Toto4-1: 7 Madam’s Viggo Boy 4,07 %, 16,95 e

Toto4-2: 10 Larvan Hurmos 69,79 %, 21,26 e

Toto4-3: 5 Bret Boko 50,19 %, 27,29 e

Toto4-4: 7 Enjoy’s Paycheck 27,21 %, 36,01 e

 

Vaihto: 61 939,04 euroa

Perjantai-illan ykkösravit ajetaan Porissa, jossa pääpeli alkoi yllätyksellisesti, kun Hannu Hietasen luotsaama Madam’s Viggo Boy runttasi toista rataa pitkin ykköseksi.

Toto4-1: Sujuvasti parijonoon päässyt Madam’s Viggo Boy jäi etusuoralla paikkojen selvittyä vetämään toisen radan jonoa ja eteni hiljalleen kohti kärkeä, jossa kaarteen jälkeen johtopaikan vallannut Ghiotti rauhoitti tahtia kympin pintaan sujuneesta aloituksesta.

Kärkiparilla riitti voimia päätöspuolikkaalle, eivätkä muut pystyneet haastamaan niitä 13,5-lopetuksessa. Yhdeksänneksi eniten pelattu Madam’s Viggo Boy runttasi päänmitan edelle ja kuittasi 2000 euroa 1600 metrin matkalla ennätyksellään 14,0a.

“Paikka ei tuntunut pahalta, sillä tuo jaksaa tehdä siitäkin juoksua”, Hannu Hietanen huomautti. “Enempi oli vaan, että kuinka pysyy askelillaan, kun oli sen verran innokas siinä.”

Tesslove seurasi toisesta ulkoa kolmanneksi. Ensimmäisessä kaarteessa kolmannelta radalle sisälle mennyt suosikki O.F.V.Prince mahtui maalisuoralla nousemaan kolmannesta sisältä toiselle radalle ja työntyi neljänneksi.

Zizzy Highness laukkasi heti alussa ja M.T. Jerebko kaarteessa. Inaccessible jätettiin pois ravien alkupuolella.

 

Toto4-2: Kohteiden suuri suosikki Larvan Hurmos sai tiukan haasteen Hevillältä, mutta puolimatkassa kolmannesta parista kärkeen leiskauttanut kotiradan suosikki vastasi lopulta varman oloisesti. Vauhti oli alusta pitäen hyvää, ja Larvan Hurmoksen voittoaika 23,5/2140 metriä jäi vain kaksi kymmenystä sen tuoreesta ennätyksestä.

Jouni Miettisen valmentamaa Larvan Hurmosta ajaneelle Ari Moilaselle ykkössija oli jo illan kolmas. Moilanen johtaa Porin tämän vuoden ajajaliigaa ja siirtyi kärkeen myös valtakunnallisessa tilastossa.

Toista rataa edennyt Hevillä pääsi ensimmäisellä takasuoralla toiseen pariin ulos, josta se lähti kiriinsä noin 800 metriä ennen maalia. Etusuoran aikana johtoon kiertänyt Larvan Hurmos sai sen rinnalleen kolmannen puolikkaan täyttyessä, minkä jälkeen kaksikko teki muihin eroa, mutta niiden keskinäinen järjestys ei enää muuttunut, vaikka välillä näytti tasaväkiseltä.

Sisäradan jonossa kolmantena ja neljäntenä matkannut Aika Kiho pääsi päätöskierroksella sujuvasti toiselle radalle ja punnersi kaukana edellisten takana kolmanneksi. Julmin laukkasi ensimmäisessä kaarteessa.

 

Toto4-3: Ari Moilasen voittokulku jatkui niin ikään selväksi suosikiksi luotetun Bret Bokon ohjissa, vaikka 11-vuotias ruuna joutui juoksemaan käytännössä koko mailin kuolemanpaikalla.

Vaikeaksi suosikin juoksun teki sisäpuolelta lujaa lähtenyt Listas Rafiki, joka painui kaarteessa Asanten ohi keulaan ja pyrki sitten vastaamaan painetta antaneelle Markku Niemisen valmennettavalle.

Yliote siirtyi lopulta kuitenkin Bret Bokolle, jolle voitto oli tämän kauden ensimmäinen, mutta koko uralla niitä on nyt jo täydet 50. Voittoaika oli komea 11,7a.

Toisesta ulkoa vapaasti tullut Sahara Rouge pinnisti vielä Listas Rafikin edelle toiseksi. Grant Boko kiri taustalta tuntumaan neljänneksi valmentaja Markku Niemisen itsensä ajamana.

Lähdöstä lisää erillisessä jutussa.

 

Toto4-4: Avauskohteen yllätyksen jälkeen riviin tuli pelkästään suosikkeja, kun myös Enjoy’s Paycheck kukisti vastustajansa.

Rauhallisesti lähtenyt Enjoy’s Paycheck seuraili pitkään porukan hännillä, josta se lähti toiseksi viimeisessä kaarteessa muiden mukana kolmannelle radalle.

Antti Veteläinen käänsi jo takasuoran alkupuolella neljännelle radalle, jota pitkin valjakko eteni näyttävästi kärkikuvioihin.

“Pojat piti kivaa tempoa, ja sitten vielä kun Olli (Magnifico S:ää ajanut Olli Koivunen) lähti siitä reissuttamaan ja ne eivät päästäneet sitä ilmaiseksi eteen, koko ajan vaan meidän osakkeet nousi”, Antti Veteläinen analysoi.

“Ajattelin sitten, että me ei keritä, jos jäädään sinne kyttäilemään. Kuitenkin aina luottanut tähän hevoseen, niin annoin sen takasuoralla mennä vapaata baanaa ja yritin, jos pääsisi viimeiseen kaarteeseen edes kolmannelle radalle. Sinne ehdittiin, ja loppu oli sitten vaan kosmetiikkaa.”

Enjoy’s Paycheck kirjautti 2100 metrillä ajan 14,1a. Kuusivuotias ori on voittanut nyt tasan puolet 26 startistaan.

Johtohevosen takaa loppukaarteessa toiselle radalle päässyt Black Maya kiri Enjoy’s Paycheckin sisäpuolella toiseksi.

Ensimmäisessä kaarteessa Ranch Pop Upin laukattua johtoon päässyt Jimmy Ray antoi maalisuoralla selvästi periksi, ja parijonosta kolmatta rataa selässä kirivaihetta tullut Tequila Arette työntyi lopulta kolmanneksi.