Neljävuotiaiden tammojen saama hyvitys riitti Peanutsille pitämään Lexus Dreamin kurissa St. Legerissä. Ykkösnumerolla kilpaillut Jukka Torvisen ajokki johti startista maaliin.

Peanuts ylsi derbyssä jo kolmanneksi, ja Villinmiehen Tammakilvasta tuli kakkossija. St. Legerin 45 000 euron voitto on Anne Kankaan valmennettavalle toistaiseksi isoin meriitti.

“En oikein olisi uskonut, että tänään tulee ykkönen”, Anne Kangas hämmästeli. “Puolitoista viikkoa se sai olla ihan kävelyssä, ja sen jälkeen sitä on treenattu normaalisti. Tänä vuonna on vielä Kasvattajakruunu, ja sitten jäädään tauolle.”

Nurmijärvellä asuva Anne Kangas toimii myös Peanutsin omistajatallin vetäjänä. Tamma siirtyi heille vuosikkaana kasvattaja Varsakujan Kavio & Kinner Oy:ltä. Tallissa on kaikkiaan 15 hevosta, joista viittä treenataan.

Lexus Dream teki 40 metrin takamatkalta parhaansa ja nousi neljännestä parista ulkoa 700 metrin kirillä toiseksi, mutta Peanutsilla oli varaa kiristää ja se kirjautti 2600 metrillä ajan 15,5, joka jää kaksi kymmenystä ikäluokan tammojen vuosi sitten syntyneestä SE:stä.

“Vähän epävarma oli tuohon kurviin mentäessä, että siinä oli vähän kriittiset hetket, kun sillä ei ole volttia 3-vuotisaloituksen jälkeen oikein ajettu”, Jukka Torvinen kertasi. “Vähän mentiin matkalla sen mukaan, mitä tamma tykkäsi mennä. Tahti oli sillai sopivaa, ja loppukurvin pohja ja loppusuora täytyi ajaa täyttä. Tämä on sellainen, että mielellään pitäisi kaverin korvalla. En tiedä, paljon jäi varaa, mutta voitto tuli ja se on tärkeintä.”

Bosses Lady nousi viimeisellä takasuoralla Peanutsin takaa toiseen ulos, palasi sisälle ja kiri lopussa kovasta kärkikaksikosta jääneenä kolmanneksi. Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Stonecapes Queila putosi viidenneksi.

Ravilauantain muista tapahtumista asiaa Toto75-seurantajutussa.