Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 7 Captivate 14,69 %, 2,43 e

Toto65-2: 4 Peanuts 85,54 %, 2,58 e

Toto65-3: 5 Bosses Lady 44,14 %, 2,98 e

Toto65-4: 4 Ronaldo Malibu 3,45 %, 83,94 e

Toto65-5: 8 Mainio 5,64 %, 853,16 e

Toto65-6: 8 Pärttyl 31,07 %, 962,54 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 962,54 euroa

5 oikein 21,45 euroa

 

Vaihto: 96 693,96 euroa

Killerin tiistaisen Toto65-kierroksen kohteista neljä on 4-vuotiaiden lämminveristen Kasvattajakruunun välieriä. Suurin suosikki Peanuts vakuutti tammojen ensimmäisessä karsinnassa, joka ajettiin toisena kohteena.

Toto65-1: Avauskohde ratkesi kiihdytykseen, kun Sacramento S ampaisi auton takaa johtopaikalle ja luovutti sen pian Captivatelle, joka veti maaliin asti. Sacramento S seurasi toiseksi ennen suosikki Minto’s Don Juania, joka nousi ensimmäisellä takasuoralla jonon kolmannelta sijalta toiselle radalle ilman vetoapua.

Iikka Nurmonen ajoi valmentamaansa Captivatea, joka oli neljänneksi pelatuin ja teki 2140 metrillä ajan 15,2a.

“Koitettiin lähteä kovaa liikkeelle, ja se oli yritys, että keulaan päästäisiin”, Iikka Nurmonen totesi taktisista kuvioista. “Kyllä tämä varmasti piti. Kyllä se varmaan sisärataa muiden takaakin tulisi, mutta kyllähän siitä lisämetrejä tulisi, jos ulkoa joutuisi kiertämään, kun lähdöt ovat kuitenkin kovia. Tällä on paljon voittoja, jospa tämä voittaisi vielä jatkossakin.”

Tasaisen hyvä tempo kiihtyi vielä loppua kohden, eikä takahevosilta löytynyt riittävästi kiritehoja. Grainfield Aiden sai tulla neljännestä ulkoa selässä kolmatta rataa maalisuoralle, muttei pystynyt kirimään tototaistoon.

Toto65-2: Avauspuolikkaan jälkeen vastuksetta kärkeen edennyt Peanuts sai vetää seuraavan kilometrin 1.20:n paikkeille ja irrotteli sitten kahtatoista karkuun kilpasiskoilta.

“Kun tietää, että on hevonen superhyvä, joka on edessä, se auttaa paljon”, Jukka Torvinen namutteli. “Varaa jäi tosi paljon. Ei sen tarvinnut puoliakaan itestä ulos. Voitti tosi helposti. Tämä on ollut hyvä koko vuoden, ja varmuudellaan sen pitää olla korkealla finaalissakin.”

Anne Kankaan valmentama Peanuts sijoittui derbyssä kolmanneksi. Kaikissa muissa kauden starteissaan se on ollut kahden parhaan joukossa. Kuudes täysosuma tuli 2140 metrillä ajalla 15,7a.

Suojajuoksun toisella radalla saanut Sweet Carolina kiri toiseksi ennen edellään juossutta Haley Webiä.

Välieristä pääsee kustakin kuusi parasta loppukilpailuun tavoittelemaan 30 000 euron ykköspalkintoa. Tammojen ensimmäisessä erässä putoajat ratkesivat loppukaarteessa, kun Melinda Ses ja Pearl On Stage laukkasivat.

Toto65-3: Toisen erän selvä suosikki Bosses Lady painui auton takaa suoraan keulaan ja hallitsi oikein vakuuttavasti. Ajaksi kirjattiin 14,7a.

“Derbyn aikoihin ja varsinkin sen jälkeen oli virusta. Oli jalassa turvotusta, vielä St. Legerin viikollakin vähän. Siitä vähän puuttui silloin, vaikka se oli asiallinen, ja nyt oli tullut taas selvästi lisää”, Tapio Perttunen selvitti.

Smiley Match seurasi voittajan takaa jääneenä toiseksi, ja Ambriel nousi kolmannesta ulkoa pitkällä kirillä kolmanneksi. Sitä seurannut BWT Divine antoi viimeisellä satasella vähän periksi, mutta kesti kuitenkin finaaliin oikeuttavalle sijalle.

Toto65-4: Poikien välierät alkoivat yllätyksellä, kun suursuosikki Lewis Ale jäi keulasta toiseksi. Sen takaa ohituskaistalle iskenyt Ronaldo Malibu spurttasi 13,5-vauhtisen päätöspuolikkaan ratkaisuhetket selvästi parhaiten ja voitti neljänneksi pelatuimpana ajalla 14,6a.

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Ronaldo Malibu kuittasi 6500 euron välierävoiton myös vuosi sitten ja saalisti finaalista kolmannen sijan, josta tullut 9000 euron palkinto on toistaiseksi sen uran isoin.

Tälle vuodelle täysosuma oli ensimmäinen, eikä Ronaldo Malibun pitänyt ennakkotietojen perusteella olla edes parhaimmillaan.

“Sitä en kyllä allekirjoita, sillä hevonen oli tänään huippuhyvä”, illan toisen voittonsa ajanut Santtu Raitala huomautti. “Viimeisessä kaarteessa oli vähän kaksijakoiset fiilikset. Tämä oli tosi hyvän tuntuinen, mutta ennen lähtöä ei tullut edes harjoiteltua open stretchille kääntämistä ja tämä on vähän hupsu luonteeltaan, niin piti hetken miettiä, lähteäkö edes yrittämään, mutta kyllä se sitten tuntui loogiselta, kun hevonen oli niin voimissaan.”

Lewis Ale oli sairastelun jälkeen vain tasainen. Sitä ajanut Mika Forss uskoi, että se parantaa finaaliin, eikä hän ollut huolissaan.

Taustalta toista rataa hiljalleen kohti kärkeä edennyt Capo tsemppasi kolmanneksi.

Toto65-5: Toinessa välierässä nähtiin samanlainen päätös, kun Mainio spurttasi kolmannesta sisältä ohituskaistaa pitkin johtaneen Knows Bestin ohi. Ari Moilanen ajoi Timo Korvenheimon talliin siirtynyttä Mainiota, joka oli neljänneksi pelatuin ja kirjautti ajan 14,5a.

“Kuolemanpaikka oli vaihtoehtona, enkä halunnut siihen jäädä. Kolmas paikka sisällä oli vapaana, niin tuikattiin sinne”, Ari Moilanen kertasi. “Hevonen oli hyvän tuntuinen, lähti tulemaan tosi lujaa tuota suoraa ja meni sitten puhtaasti ohi. Tämä hevonen on kyllä ihan riittävä näihin lähtöihin.”

Kaptah seurasi Knows Bestin takaa kolmanneksi ennen taustalta parhaiten kirinyttä Majestic Mania.

Toto65-6: Ensimmäisen kaarteen jälkeen ulommilta radoilta toiseen pariin ulos selvinnyt suosikki Pärttyl nousi viimeisen takasuoran avautuessa kolmannelle radalle ja puristi ilman vetoapua tasaisen vahvasti niukkaan mutta kohtalaisen varmaan voittoon ajalla 30,0a/2140 metriä.

“Mikä hyvä pointti tämän hevosen kohdalla, että se ymmärtää juosta tuolla perässäkin ja näköjään vielä ohittaa tarvittaessa”, Jouko Tarvainen iloitsi.

Neljännestä ulkoa loppukaarteen alkupuolella vapaalle neljännelle radalle iskenyt Salli Sorjonen kipusi toiseksi, ja keulasta hieman taipuneen Vivaltsun takaa ohituskaistalle kääntänyt Eliten työntyi kolmanneksi.

Kolmannesta sisältä päätösvaiheessa sujuvasti Pärttylin perään päässyt Ruopas oli vähän aikaa kiinni, mutta tyytyi sitten lähinnä seurailemaan neljänneksi.

Jyväskylässä ratkottiin myös suomenhevosten Tammaderbyn finalistit.

Kasvattajakruunujen ratajärjestys

4-vuotiaat tammat

1 Bosses Lady

2 Peanuts

3 Smiley Match

4 Haley Web

5 Ambriel

6 Spill The Beans

7 Queen Adele

8 BWT Divine

9 Sweet Carolina

10 Daze

11 Tesslove

12 Justine Case

 

4-vuotiaat oriit ja ruunat

1 Mainio

2 Ronaldo Malibu

3 Lewis Ale

4 Knows Best

5 Majestic Man

6 Tattoo Avenger

7 He Is Felix

8 Trouble Leader

9 Kaptah

10 Capo

11 Joyride Luxi

12 Effronte Photo